Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Antrenorul Alexandru Weber a ajutat CSM Cetate Deva şi a realizat… trei victorii în weekend!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vointa savini Due Sebes65Antrenorul Alexandru Weber a izbutit în weekend o performanţă rară în sport: trei victorii, în două zile, cu două echipe diferite de handbal feminin, HC Alba Sebeş şi CSM Cetate Deva!

Tânărul tehnician a făcut sâmbătă un adevărat tur de forţă, dimineaţa a câştigat la Reşiţa cu divizionara secundă HC Alba Sebeş (30-21) şi a parafat accederea, nesperată la un moment dat, a formaţiei la turneul pentru promovare în elită, iar câteva ore mai târziu s-a aflat în Sala Sporturilor din Deva pentru a sta pe banca formaţiei locale la disputa din play-out-ul Ligii Naţionale cu CSM Ploieşti. „În virtutea relaţiilor foarte bune cu finanţatorul Marian Muntean şi a colaborării din trecut, am fost solicitat să dau o mână de ajutor. Deva se afla într-un moment critic, pierduse la Ploieşti şi trebuia o motivaţie aparte. Nu puteam să stau deoparte, fetele au înţeles mesajul şi s-au mobilizat exemplar în cele două partide jucate cu sabia deasupra capului„, a spus Weber. Ardelencele au fost învinse la Ploieşti (27-32) şi au fost obligate să câştige ambele dueluri de acasă, pentru a nu intra în hora retrogradării, lucru izbutit: 31-29 sâmbătă, respectiv 25-21 duminică, în tribune aflându-se şi conducătorii handbalului din Sebeş.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Antrenor la puterea a treia!

Caz inedit în sportul cu mingea pe semicerc, demn de un mini-record „Guinness Book” Alexandru Weber a pregătit timp de un sezon, în paralel, ambele combatante din Sebeş, HC Alba Sebeş la feminin, respectiv nou-promovata Voinţa Savini Due – la masculin, clasându-se pe podiumul eşalonului secund cu o etapă înainte de final, plus colaborarea temporară cu CSM Deva.

Mai mult fetele au posibilitatea unei accederi pe prima scenă, dacă trec de turneul ce va opune ultimele două clasate în Liga Naţională, respectiv ocupantele locurilor secunde în Divizia A, HM Buzău (Seria 1) şi HC Alba Sebeş (Seria a 2-a). Indirect, victoriile de la Deva au însemnat un ajutor pentru HC Alba Sebeş, care a scăpat de… CSM Cetate Deva (va juca cu CSM Bucureşti şi SCM Craiova pentru locurile 7-9), aşteptându-şi adversarul de la baraj ce se va alege între CSM Ploieşti, HCM Vâlcea şi U Neptun Constanţa (ultimele două vor fi obligate să lupte pentru supravieţuire).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea