Rămâi conectat

Sport

Antrenorul Adorian Himcinschi rămâne la… Unirea! Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul albaiulian Adorian Himcinschi a stat foarte puţin timp departe de fotbal după despărţirea de acum o lună de Unirea Alba Iulia, divizionara terţă ce a încheiat turul pe locul şase în ierarhia Seriei a 5-a din Liga a 3-a. Fostul „principal” al „alb-negrilor” a semnat de curând contractul de antrenor coordonator al secţiei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, entitate sportivă înfiinţată în 2015 de Primăria municipiului reşedinţă de judeţ prin votul consilierilor locali. „Este un proiect stimulant pentru mine, îmi place să pregătesc copii, să lucrez la acest nivel juvenil. Avem planuri pe termen îndelungat, să muncim serios, să atragem cât mai mulţi tineri talentaţi spre fotbal, în intenţia de a descoperi fotbalişti de perspectivă, să continuăm tradiţia instaurată de ani buni la Alba Iulia”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenor în vârstă de 46 de ani. Acesta va avea în subordine alţi trei antrenori, printre care şi Alexandru Giurgiu, echipier al divizionarei terţe din Cetatea Marii Uniri.

Activitatea la nivel juvenil este o premieră pentru Himcinschi senior, după ce în ultimul deceniu a traversat primele patru eşaloane fotbalistice din ţară, de la Liga 1, până la Liga a 4-a, promovând în două rânduri în Liga a 3-a cu Kozara Vinţu de Jos (2007) şi Performanţa Ighiu (2015). A trecut pe la Metalul Aiud, Unirea Alba Iulia (în repetate rânduri secund şi principal, inclusiv în Liga 1 şi Liga a 2-a), Arieşul Cîmpeni, Europa Alba Iulia şi Performanţa Ighiu.

De altfel, în vară, CS Municipal Unirea Alba Iulia s-a dovedit „elementul destabilizator” al relaţiei antrenorului Himcinschi cu Unirea Alba Iulia. De aici a plecat şi clauza contractuală conform căreia putea fi demis dacă nu încheia turul pe primele două poziţii, iar în cele din urmă despărţirea s-a produs după încheierea primei părţi a campionatului.

În acest moment CS Municipal Unirea Alba Iulia are, pe lângă fotbal, alte trei secţii, respectiv polo, şah şi „sportul pentru toţi”, activând la Stadionul „Cetate”, la fel ca şi Unirea Alba Iulia, echipa de Liga a 3-a. Pe lângă Baza Sportivă Stadion Victoria Cetate, administrează Baza Sportivă Ampoi 2, şi stadioanele din Oarda de Jos şi Miceşti


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea