Rămâi conectat

Sport

Antrenori din Alba la cursul UEFA! *Aiudeanul Bogdan Andone şi cugireanul Robert Kilin în delegaţia României de la Nyon

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bogdan AndoneTreizeci de antrenori români cu licenţă PRO, între care şi Flavius Stoican, Claudiu Niculescu şi Adrian Iencsi participă în această săptămână, la Nyon, la un curs organizat de UEFA, printre aceştia regăsindu-se doi tineri antrenori originari din Alba, aiudeanul Bogdan Andone (39 ani, fratele lui Radu Andone, care pregăteşte Olimpia Aiud) şi cugireanul Robert Kilin (30 ani), ambii cu cariere în străinătate. De asemenea, printre cursanţi se numără doi tehnicieni care au pregătit anii trecuţi Unirea Alba Iulia, Alexandru Pelici (cu locul 6 în Divizia A, cea mai bună clasare din istoria clubului, în 2004) şi Marius Baciu (în Liga a 2-a, în 2010).

Delegaţia română va fi condusă de directorul tehnic FRF, Anghel Iordănescu, şi de şeful Şcolii de antrenori, Dan Apolzan.

Antrenorii vor reveni în România vineri noaptea. „Printre numeroasele teme ale cursului, două atrag atenţia. Tehnicienii români vor fi puşi în ipotetica situaţie de a o antrena pe Benfica şi de a încerca să obţină o victorie în faţa lui Juventus, lucrând la faza de atac. Mai întâi la tablă, după care cu exerciţii tactice pe terenul de joc. A doua temă interesantă este analizarea unui meci de Europa League pe care îl vor viziona în direct pe un ecran uriaş”, menţionează frf.ro.

Alături de antrenorii români mai participă la curs tehnicieni din Danemarca, Belarus şi Croaţia. Acesta este al patrulea an de cursuri, dar România participă în premieră.

Începând de marţi şi până vineri seară, aspiranţii la obţinerea Licenţei „PRO” din ţara noastră vor face parte dintr-un proiect pilot al UEFA, care organizează stagii gratuite de pregătire a antrenorilor care aspiră la această înaltă calificare

Kilin*Instruiţi de Lupescu!

Printre delegaţii UEFA pentru acest proiect se numără şi un român, Ionuţ Lupescu – „Chief Technical Officer” al forului de la Nyon! Lupescu va susţine un seminar dedicat antrenorilor din cele patru ţări. Conform site-ului UEFA, programul de training al antrenorilor din cele patru ţări este extrem de complex, cu lecţii practice, vizionări, seminarii pe diverse teme, aproape 50 de angajaţi şi colaboratori ai UEFA fiind angrenaţi în acest proiect. Specialişti în fotbal de cel mai înalt rang, angajaţi ai forului elveţian, specialişti în comunicare, echipament, translatori, tehnicieni informaticieni, cameramani fac parte din „echipa” care îi va învăţa pe cei 30 de antrenori români „tainele fotbalului”, delegaţia ţării noastre fiind condusă de Anghel Iordănescu – directorul tehnic al FRF şi Dan Apolzan – şeful Şcolii Federale de Antrenori. De menţionat că toate costurile acestui seminar sunt suportate de UEFA!

Tehnicienii români care efectuează acest stagiu sunt: Bogdan Andone, Virgil Andronache, Marius Baciu, Valeriu Bordeanu, Constantin Ilie, Roberto Berruero, Cristi Coroian, Constantin Enache, Mihai Ianovschi, Adrian Iencsi, Robert Kilin, Erik Lincar, Gabriel Manu, Ionuţ Mihu, Ionuţ Moşteanu, Florin Motroc, Victor Naicu, Claudiu Niculescu, Alexandru Pelici, Anton Petrea, Florin Pârvu, Paul Răducan, Răzvan Rotaru, Constantin Schumacher, Valentin Sinescu, Flavius Stoican, Adrian Szabo, Eugen Trică, Ciprian Urican, Dumitru Uzunea.
Pe lista colegilor de curs, la Nyon, se află foşti jucători de glorie din Danemarca, Belarus şi Croaţia, printre care Mario Cvitanovic şi Robert Kovac


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea