Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ansamblul 60 plus, la spectacolul cu numărul 200

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înfiinţat în anul 2004 în cadrul Centrului de zi pentru persoane vârstnice, ansamblul a avut menirea iniţială, să prezinte spectacole de muzică populară, o dată pe lună, la sărbătorirea zilei de naştere a vârstnicilor înscrişi la centru.
Numele de „Ansamblu 60 plus” l-a primit în primul spectacol prezentat şi exprimă faptul că media de vârstă era de 63 de ani, azi fiind de 66,5 ani. Membrii ansamblului, în totalitate, sunt pensionari ce provin din diverse meserii dar numai 3 persoane aveau „antecedente” din domeniul muzical. Repertoriul practicat cuprinde, cu preponderenţă, melodii populare din judeţul Alba şi Ardeal. În ultimul an s-a abordat un nou gen de activitate, acela de obiceiuri tradiţionale din judeţ, ca: cununa grâului, şezătoare de pe Valea Mureşului şi obiceiuri de nuntă, justificând astfel denumirea de ansamblu.
Numărul spectacolelor prezentate a crescut continuu ajungând la 35 în anul 2011, spectacole prezentate în municipiul Alba Iulia, în comunele judeţului Alba precum şi în oraşe ca Timişoara, Cluj Napoca, Arad, Braşov, Sibiu, Hunedoara, Tg. Mureş, Rm. Vâlcea etc.
Prin intermediul site-ului datinistrabune.ro cântecele ardelene au trecut, în acest an, graniţele României, din Australia până în Columbia şi Canada. Numărul total al spectatorilor şi al vizitatorilor siteului a trecut de 10.000. Aducem pe această cale mulţumiri celor ce au făcut posibilă manifestarea ansamblului în afara municipiului, în mod special domnului primar Mircea Hava şi sponsorilor noştri: SC Giro SRL, STP Alba, SC Matin Maier SRL, SC CTTA SA, SC Dumuri şi Poduri SA şi SC Elco SRL.
Coordonator Aurel LUCA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea