Ziarul Unirea

ANM| Avertizare meteo de instabilitate atmosferică: Vijelii, descărcări electrice și grindină până mâine inclusiv

Meteorologii avertizează că cea mai mare parte a ţării se va confrunta cu instabilitate atmosferică şi disconfort termic. Informarea meteo este valabilă pentru astăzi și data de 24.

Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în după-amiaza zilei de duminică (23 august) și în noaptea de duminică spre luni (23/24 august), la munte, în regiunile vestice, nordice și centrale, apoi și în restul teritoriului. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și grindină.

ELIT

      În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice, duminică și luni, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge și pe arii restrânse va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi, în general, de până la 34…35 de grade, iar duminică, izolat, până la 37 de grade în Lunca Dunării.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419