Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Angajări în armată 2023. Recrutări MApN din sursă externă pentru unitățile militare din Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Angajări în armată 2023. Recrutări MApN din sursă externă pentru unitățile militare din Alba

Centrul Militar Județean Alba, prin Biroul Informare-Recrutare, va demara începând de marți, 2 mai, acțiunea de recrutare a tinerilor, în vederea participării la selecția pentru angajare pe cele 4.159 de posturi vacante de soldat și gradat profesionist din țară.

Dintre acestea, 22 de locuri sunt disponibile la unități militare din județul Alba: Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia – 7 geniști și 3 conducători auto și Centrul 346 Comunicații RMNC Sebeș – 12 transmisioniști.

Citește și: Angajări în ARMATA ROMÂNĂ 2023: Cine se poate angaja în MApN • Probe • Salarii în armată

Până pe 16 iunie, se pot înscrie la BIR Alba absolvenții majori din județul Alba care au terminat cel puțin 10 clase, atât băieți, cât și fete. Candidații trebuie să împlinească cel mult 45 de ani la terminarea stagiului de pregătire, cu durata de 4 – 5 luni. Dacă optează pentru arma Auto şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din cadrul armei Geniu, ei trebuie să posede și permis valabil de conducere auto românesc, categoriile B şi C.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor eliminatorii de selecție (probe sportive – ale cărora bareme au fost actualizate din acest an în favoarea candidaților, test psihologic, interviu) la Centrul Zonal de Selecție și Orientare Alba din incinta colegiului militar albaiulian, pe serii, între 22 mai – 23 iunie. Candidații care vor fi promovat probele eliminatorii vor fi programați pentru examinarea medicală pe parcursul întregii luni iunie. Ultima etapă a procesului de recrutare constă în finalizarea dosarului de candidat până la data de 21 iulie.

Citește și: Angajări în armată 2023. MApN recrutează tineri fără școală militară

Candidaţii nu susţin examene scrise (de cunoştinţe), însă sunt ierarhizaţi pe baza punctajului obţinut în funcţie de rezultatele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de media de la bacalaureat, dar şi de distanţa la care au domiciliul faţă de unitatea militară pentru care optează. Repartizarea computerizată pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 17 – 18 august (seria I) și între 30 – 31 august (seria a II-a).

Candidații fără stagiu militar vor începe primul modul de pregătire în centrele de instrucție pe 11 septembrie, iar cei care au făcut deja armata, abia pe 16 octombrie, la finalizarea instrucției urmând să fie încadrați în unitățile militare la care au fost repartizați computerizat, ne-a declarat plt. adj. princ. Ioan Mihu, recrutor în cadrul Biroului Informare – Recrutare al CMJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rugăciunea care se rostește în Duminica Floriilor, pentru bunăstare și noroc Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor sau Floriile, o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În această zi, preoții recomandă să se rostească rugăciunea de binecuvântare a salciei, pentru noroc și bunăstare. “Domnului să ne rugăm, Doamne, Dumnezeul nostru, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea