Rămâi conectat

Cultură Educație

Andrei Marga își lansează cea mai recentă carte la Târgul de Carte Alba Transilvana, 6-8 iunie 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 8 iunie 2019, începând cu ora 17.00, cea de-a treia zi a Târgului De Carte Alba Transilvana va găzdui lansarea cărții România în Europa actuală semnată de distinsul prof.univ.dr. Andrei Magda.

România în Europa actuală este o lucrare amplă ce are ca tematică problemele cu care se confruntă azi țara noastră, în contextual globalizării și europenizării. Autorul realizează o critică severă și argumentată a neajunsurilor care încetinesc sau chiar împiedică sincronizarea României cu celelalte țări europene, toate privite prin prisma politicianului, sociologului, filosofului și fostului ministru Andrei Marga.

Publicul prezent la lansarea cărții va putea intra într-un dialog direct cu autorul, dialog în care prof.univ.dr. Andrei Marga va încerca să analizeze dificultățile cu care se confruntă societatea românească actuală și să propună soluții optimiste pentru rezolvarea lor. În finalul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe.

Andrei Marga este licențiat în filosofie și sociologie obținând titlul de doctor în filosofie, cu teza „Teoria critică a școlii de la Frankfurt”. S-a specializat în filosofie contemporană în Germania și în SUA.

Profesor de filosofie contemporană și de logică generală, Andrei Marga a fost cel mai longeviv rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, a fost ministru al Educației Naționale și ministru al Afacerilor Externe și președinte al Institutului Cultural Român. A fost deasemenea ales în conducerea unor organizații și instituții internaționale cum ar fi European University Association, United Nations University in Tokyo, CEPES-UNESCO, Magna Charta Observatory, etc. și a fost numit consultant al unor instituții culturale și universitare în China, Vatican, Germania, Ungaria și Austria.

Andrei Marga a fost onorat cu decernarea de ordine de stat în Germania, Franța, Italia, Portugalia, Ungaria, Moldova și România. De-a lungul timpului a primit numeroase premii și distincții dintre care cele mai importante sunt titlurile de Doctor Honoris Causa al Universităților „Paul Valéry” – Montpellier, „Corvinus” – Budapesta, Debrecen, Baku, Chișinău, Plymouth – New Hampshire, „Alexandru Ioan Cuza” – Iași și este laureat al Premiului Internațional „Herder”  în anul 2005.

Târgul de Carte Alba Transilvana se va desfășura în perioada 6-8 iunie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba iar intrarea este liberă atât la evenimentele pentru adulți cât și la cele pentru copii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea