Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ANCHETĂ: O femeie din Șugag a apelat la mila iubitorilor de animale pentru îngrijirea a 60 de câini… inexistenți

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua lege pentru gestioarea câinilor comunitari și reacția societății în urma promulgării ei este ”mană cerească” pentru unele persoane care au simțit imediat oportunitatea de a câștiga de pe urma compasiunii iubitorilor de animale care s-au mobilizat exemplar în toată țara pentru a ușura suferința și a salva cât mai mulți câini de la moarte.

O astfel de persoană a fost demascată recent după o anchetă (deocamdată) jurnalistică, efectuată de Marius Albin Marinescu de la revista ”Justițiarul” din Sibiu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Femeia, care locuiește la Șugag, a postat pe rețeaua de socializare Facebook un anunț în care cerea ajutor pentru a putea hrăni peste 60 de câini pe care pretindea că îi are în grijă. Chiar dacă, cel mai probabil pentru a înmuia inimile iubitorilor de câini, femeia preciza că vrea să i se trimită ”doar pâine”, foarte repede a fost atașat la anunț ”pentru orice eventualitate” și un cont bancar unde bineînțeles că au început să fie depuse sume de bani, nu mari dar multe, astfel că viitorul câinilor dar și al celei care îi îngrijea părea să fie asigurat.

Ghinionul a făcut ca printre cei care i-au sărit în ajutor să existe persoane care au dorit să vadă cu ochii lor care este situația la Șugag și astfel femeia s-a trezit la ușă cu jurnalistul de la ”Justițiarul” însoțit de primarul comunei, Constantin Jinar, care îi aduceau o mașină plină cu mâncare – contribuția a zeci de persoane din Sibiu și București.

Surpriza a fost de ambele părți, s-a constatat că femeia locuiește cu mama sa într-un apartament de bloc și îngrijește un singur maidanez. Din acest punct tăvălugul minciunilor a început să se rostogolească, de la ”cei 60 de câini se află într-o locație secretă care nu poate fi dezvăluită pentru că toată lumea le dorește moartea”, până la ”i-am trimis pe toți aseară la Arad”, femeia a făcut tot posibilul să se desprindă din plasa care și-a țesut-o singură, sfârșind prin a recunoaște că acei câini nu există și jurând că va înapoia toți banii primiți de la binevoitori.

Inima largă a iubitorilor de animale a cuprins și această ultimă minciună (condițiile în care trăiește n-au cum să-i permită să dea înapoi sumele de bani intrate în cont chiar și de la persoane din străinătate). Deocamdată nimeni nu a făcut plângere penală iar dacă nici autoritățile nu se vor autosesiza, femeia va rămâne doar cu rușinea (dacă este capabilă de un astfel de sentiment) de a fi demascată și, cel mai probabil, ”arătată cu degetul” de comunitatea în care trăiește.

Detalii despre cazul de la Șugag puteți citi AICI.

FOTO: justitiarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea