Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Anchetă la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: Consilierul local Ionela Danciu, sesizări la DNA și Poliție în cazul fostului manager. Reacția lui Vasile Vultur (DOCUMENT)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O anchetă a organelor de cercetare penală a avut loc la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, după ce consilierul local Ionela Danciu a făcut o sesizare la DNA și Poliția Alba, pentru a se verifica dacă Vasile Vultur a avut studii de specialitate pe perioada în care a ocupat postul de manager. În replică, Vasile Vultur, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că legea s-a schimbat în vara anului 2014, iar el dăduse concursul în primăvară, în baza altei legi, și și-a încheiat mandatul respectând legislația.

Ionela Danciu a publicat, pe contul ei de Facebook, un răspuns al Poliției Alba, la sesizarea pe care ea o făcuse, în care se arată că faptele sesizate ar putea întruni elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu.

Ionela Danciu a declarat, fiind contactată de ziarulunirea.ro, că răspunsul se referă la sesizarea pe care a făcut-o asupra situației în care s-a aflat fostul manager.

”Eu nu am făcut în sesizarea mea încadrare în Codul penal. Eu am făcut o sesizare către DNA și IPJ Alba prin care am cerut să se facă o anchetă și să mi se comunice rezultatul, în cazul în care domnul Vultur Vasile, din ziua în care, a ocupat postul de manager, dacă actele dumnealui de studii corespund cu cerințele postului unui manager de spital. Încadrarea și răspunsul l-au făcut cei de la Poliție. Nu am fost eu cea care a făcut încadrările și care induce o stare. Mi-a venit răspunsul acesta. De ce l-am făcut, de ce l-am postat, pentru că astăzi la ora 14.00 și din cauza că am făcut acel comunicat public (n.r. unul mai vechi), mi se face un proiect de către inițiatorii, printre care și domnul Vultur este semnatar, să mă suspende două ședințe. Ei își doresc să mă elimine pe mine cu orice preț”, a spus Ionela Danciu.

”Astăzi stați „drepti”, mă judecați Când stramb ați fost o vreme? Pe min’ mă judeca doar Dumnezeu Căci pentru voi „putea-ntruni”, sa cred, O fi osanda? Vedeți voi, bravi calai de azi, cum este dara viata? Eu cred în Domnul, voi în draci mă vreți tăcută….soarta!”, a scris consilierul local pe Facebook, atașând răspunsul la sesizarea de mai sus.

Contactat de ziarulunirea.ro, Vasile Vultur, a spus că a existat o anchetă la spital.

”A fost o anchetă la noi aici, a luat documentele care justifică legalitatea prezenței mele în perioada respectivă. În 2014 s-a schimbat legea și eu eram cu concursul dat în primăvară și legea s-a schimbat în vară. Eu eram sub mandat și, după ce mi s-a terminat, în condițiile date nu am mai participat la concurs”, a spus Vasile Vultur.

Noua lege prevedea ca funcția de manager într-un spital să fie ocupată doar de cei care sunt juriști, economiști sau medici.

Vasile Vultur subliniază că are studii superioare, fiind subinginer, dar și Școala Națională de Sănătate, pe care susține nu putea să o urmeze dacă nu avea studii superioare.

”Cazuri ca ale mele au fost în toată țara”, a spus Vasile Vultur.

El susține că nu mai îndeplinea condițiile și de aceea nu s-a mai prezentat la un nou concurs.

O solicitare cu privire la stadiul acestei cercetări a fost făcută și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, însă până la ora publicării acestei știri, 13.00, nu s-a primit un răspuns.

Spitalul de  Pneumoftiziologie Aiud se află în subordinea Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea