Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Sport

Analiză la sânge la HC Alba Sebeş după un tur dezamăgitor în elită! Virgil Costea: „Principala preocupare este asigurarea finanţării, apoi ne gândim la evitarea retrogradării”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Aşteptată de un deceniu, revenirea handbalului feminin din Sebeş pe prima scenă s-a dovedit un fiasco în prima parte a campionatuluiTeanu Popa HC Alba Sebes 2. Doar 4 puncte a strâns nou-promovata condusă de Seviştean Popa, creditată cu şanse reduse în a mai reuşi evitarea retrogradării, după 13 runde disputate în Liga Naţională.

Un parcurs mult departe de pretenţii care a adus multă amărăciune pentru suporterii din Sebeş, fini cunoscători ai sportului pe semicerc, o tradiţie în urbe. „Printr-un proiect ce durează de 4 ani ideea de handbal în Sebeş, obiectivul numărul unu de la înfiinţarea clubului, s-a pus în practică, am acces pe prima scenă”, a menţionat preşedintele Virgil Costea. Acesta a caracterizat şi turul Ligii Naţionale, încheiat pe penultima poziţie de formaţia din Alba. “Un parcurs dezamăgitor, faţă de pretenţii şi angajamentele iniţiale ale antrenorului şi ale întregii echipe. Au fost rezultate nejustificate, raportat la condiţiile oferite şi valoarea contractelor. În aproape toate jocurile, cu două trei excepţii, în repriza secundă au apărut căderi inexplicabile. Noi am sperat de la etapă la etapă în jocuri bune, însă numai cu HC Zalău ne-am trezit la realitate şi am evoluat aşa cum ne doream”, a afirmat Costea.

*Strategie dependentă de obţinerea finanţării

În prima parte a campionatului, HC Alba Sebeş a avut un buget cifrat la 700.000 de lei, asigurat de autorităţile locale şi judeţene, plătindu-se salariile jucătoarelor pe trei luni, mai fiind neachitate lunile octombrie şi noiembrie. „Până la a discuta de strategia handbalistică, şi a prezentului, dar şi a viitorului, la toate palierele organizatorice, trebuie să asigurăm finanţarea echipei, în discuţii cu factorii responsabili şi agenţii economici. Primordială va fi în următoarea perioadă asigurarea bugetului de către finanţatori, dar şi termenele clare de virare a banilor”, a mai precizat Virgil Costea.

Elit - Gustul Desăvârșit

În funcţie de obţinerea fondurilor se stabileşte şi strategia pe termen scurt şi mediu, respectiv un plan realist pentru menţinerea echipei în campionat, în paralel cu formarea unei formaţii competitive pentru ca în vară să se atace iarăşi promovarea (chiar dacă aceasta înseamnă în retur să se mizeze pe jucătoare mai ieftine financiar, pentru reducerea costurilor).

*Şedinţa de analiză a Consiliului de Administraţie

În cursul săptămânii este prevăzută o şedinţă a Consiliului de Administraţie, întâlnire în cadrul căreia vor fi luat în discuţie toate aspectele: buget, înlocuirea antrenorului, campania de transferuri, renunţarea la anumite jucătoare etc. „Urmează o analiză la sânge a tuturor părţilor implicate. Recunoaştem că în situaţia dată ar fi o adevărată minune pentru a evita retrogradarea sau măcar să ajungem la baraj. Ar fi nevoie de 4 jucătoare de valoare, peste media valorică a echipei, ce ar implica o suplimentare a bugetului”, a mai spus oficialul Sebeşului.

*Evitarea retrogradării o minune, penalizări pentru jucătoare

Cu certitudine eşecurile pe linie din această perioadă nu vor rămâne fără urmări, iar handbalistele urmează să fie sancţionate financiar pentru aceste rezultate departe de aşteptări şi pretenţii. „O să propun ca jucătoarele să fie penalizate cu un procent din salarii, conform regulamentelor în vigoare. Se va hotărî la întâlnirea Consiliului de Administraţie”, a încheiat preşedintele HC Alba Sebeş. Aşadar, concluzie: deziluzii pe toate liniile şi, ce urmează? Buget (suficient sau nu), strategie handbalistică (viabilă, sau nu), nou antrenor (sau nu), viitor incert (cu siguranţă)…


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Denisa Komives (CSȘ Blaj), la “Atletics Unlimited Games”, prima sa competiție internațională

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Sportiva Denisa Komives (CSȘ Blaj), campioana națională în proba de 800 metri, categoria copii 2, participă în aceste zile la primul său concurs internațional, la Cracovia.

“Athletics Unlimited Games” se desfășoară în Polonioa va aduna la start sportivi din 10 țări, Austria, Ucraina, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovacia, Croația, Cehia, România, Polonia. România participă cu un lot de 80 de sportivi la “Unlimited Games” (proiect Erasmus +).

Mult succes sportiva mea, în prima ta competiție internațională”, a transmis antrenorul Cristina Man (vicepreședintele Federației Române de Atletism).

Elit - Gustul Desăvârșit

Denisa Komives (CSȘ Blaj, sportivă din anul 2010) a mai cucerit în acest an o medalie de bronz în proda de 800 de metri, la București, la debutul în competițiile naționale. De asemenea a urcat pe treapta a treia a podiumului la naționalele de cros de la Botoșani la categoria copile 2.

Foto: FRA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

„Soda dragă”, prima victorie, 2-1 la Viișoara | Meciul din Cupa României, cu Unirea Alba Iulia, amânat pe 20 august

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Partida din Cupa României, de pe “Cetate”, dintre conjudețenele CSM Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș se va disputa sâmbătă, 20 august, în loc de miercuri, 17 august.

Invocând chestiuni legate de aprobarea de către Comitetul Executiv al FRF, ce are ședință în 18 august, a cesionării dreptului de participare în Liga 3 dinspre AFC Unirea 1924 Alba Iulia spre CS Municipal Unirea Alba Iulia, “alb-negrii” au obținut amânarea jocului, tocmai pentru a se rezolva chestiunea mai sus amintită, dar și alte probleme legate de dreptul de legitimare al jucătorilor, interzis din pricina datoriilor către Al. Giurgiu și Bicheși (cu Ilie Adam s-a închis litigiul, după plata datoriilor).

CS Ocna Mureș a realizat prima victorie a verii, 2-1 (1-0), în deplasare cu Victoria Viișoara, goluri marcate de G. Goronea (5) și Dioșan (57), o contruntare în finalul căreia a apărut în teren și antrenorul Dan Roman, iar ocnamureșenii au mizat în actul secund pe mijlocașul senegalez Thiam Ousmane (22 de ani, cu juniorat la Juventus Torino, fost la ACR Messina, anul trecut s-a pregătit cu Viitorul Cluj).

Elit - Gustul Desăvârșit

“După aspectul meciului diferenta trebuia să fie mult mai clară. Sper să reușim să-l achiziționăm pe fotbalistul african, vrem să mai renunțăm la un jucător și să mai realizăm un transfer”, a punctat Dan Roman.

CS Ocna Mureș: M. Țăranu – Duda, Cimpoieșu, Al. Țăranu, Al. Kiraly – G. Goronea, Socaci, Al. Giurgiu, Căt. Creț, Ceaca, Al. Coman; au mai intrat Cădar, Gorba, Bucșa, D. Ghiță, Dioșan, Paleoca (a acceptat propunerea), Ognean, Cioargă, Thiam, D. Roman; absenți Guț, Coltor, Oprinca (Șerbănescu a plecat la Minerul Ocna Dej).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Liga 5, ediția 2022/2023 în Alba: trei serii a câte 10 echipe și format nou pentru Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Liga 5, ediția 2022/2023, în Alba, se va desfășura sub forma a 3 serii a câte 10 echipe, campionatul fiind prefațat de 3 partide în Cupa României, faza județeană.

Competția “KO” va avea un nou format, într-o primă fază urmând a evolua 26 de echipe din al 5-lea eșalon, fără cele 4 echipe secunde ale grupărilor din eșaloanele superioare (Performanța Ighiu, Industria Galda de Jos, CS Ocna Mureș, Viitorul Sântimbru).

Citește și: Record la AJF Alba, doar 18 minute a durat AGO! Discurs radical al antrenorului Alin Hancăș la nivel juvenil

Elit - Gustul Desăvârșit

Formațiile au fost împărțite în 9 grupe, cu două echipe, meciurile se vor disputa în sistem turneu, fiecare cu fiecare, în 4, 11 și 18 septembrie, iar câștigătoarele se vor califiica în faza a doua, în 5 octombrie, când vor intra în cursă și 5 echipe din Liga 4 (cele mai slab clasate în sezonul precedent, Cuprirom Abrud, GT Sport Alba Iulia, Kinder Teiuș, Inter Unirea, Hidromecanica Șugag).

Grupele Cupei României: *1: Tineretul Roșia Montană – Arieșul Apuseni Baia de Arieș; *2: Limbenii Limba, Inter Ciugud, AFC Micești; *3: Viitorul Răhău, Orient Blandiana, Șomii Vințu de Jos; *4: Șomii Ciumbrud, Mureșul Gâmbaș, ACS Băgău; *5: Progresul Fărău, FC Lopadea Nouă, Fortuna Mureșului; *6: Național Rădești, Voința Beldiu, Rapid CFR Teiuș; *7: Dacia Mihalț, Spicul Bucerdea, ACS Crăciunelu; *8: Târnavele Tiur, Nicolae Linca Cergău, AS Pănade; *9: Viitorul Biia, ACS Adu Academy Șona, Gaz Metan Valea Lungă.

*Programul primei runde în Liga 5

24 septembrie este data primei etape din Liga 5, unde vor fi 30 de combatante, după ce Fortuna Lunca Mureșului a acceptat să activeze la aecst nivel, deși a depus cerere să joaca în Liga 4 (la fel ca CS Municipal Unirea Alba Iulia, care va activa în Liga 3, în locul AFC Unirea 1924 Alba Iulia). Prima rundă prevede întâlnirile: *Seria 1: Inter Ciugud – Șoimii Vințu de Jos, Performanța Ighiu 2 – AFC Micești, Tineretul Roșia Montană – Orient Blandiana, Industria Galda de Jos 2 – Rapid CFR Teiuș, Viitorul Răhău – Limbenii Limba. *Seria 2: Spicul Bucerdea – Dacia Mihalț, ACS Crăciunel – Viitorul Sântimbru 2, Adu Academy Șona – Gaz Metan Valea Lungă, Târnavele Tiur – Nicolae Linca Cergău, Viitorul Biia – AS Pănade. *Seria 3: AFC Lopadea Nouă – CS Ocna Mureș 2, ACS Băgău – Șoimii Ciumbrud, Voința Beldiu – Arieșul Apuseni Baia de Arieș, Național Rădești – Progresul Fărău, Mureșul Gâmbaș – Fortuna Lunca Mureșului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea