Rămâi conectat

Actualitate

ANAF va avea acces la toate conturile băncilor. Economist: „Fiscul, de mulți ani, primea date de la bănci asupra conturilor unor persoane”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Toate conturile băncilor vor putea fi accesate, de luni, de către ANAF, astfel toate instituțiile care au conturi atât pentru persoanele fizice cât și juridice trebuie să trimită către Fisc datele financiare. Noua legislație vine în lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.

Este vorba despre transpunerea unei directive comunitare în legislația românească, a explicat la Digi24 economistul Adrian Bența.

„Din punctul meu de vedere nu e nimic nou. Fiscul, de mulți ani, primea date de la bănci asupra conturilor unor persoane. Noutatea absolută constă în faptul că vor fi cunoscute conturile bancare și pentru acele persoane fizice la care nu există vreo suspiciune de evaziune fiscală, nu sunt supuse inspecțiilor. Dau un exemplu întâmplător: un salariat a primit salariul și obține acei bani în cont”, a spus Bența.

„Acei oameni care fac fapte rele, care participă la evaziune fiscală – eu nu cunosc, n-am auzit de acțiuni de terorism, dar de evaziune fiscală am auzit – cred că da, acei oameni care participă la astfel de fapte vor trece la ținerea banilor la saltea, dar cetățeanul de rând, omul obișnuit, care este cinstit, care respectă legea nu trebuie să se teamă de nimic”, a adăugat el.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea