ANAF deschide un showroom auto și scoate la vânzare mașinile confiscate de vameși sau polițiștii de frontieră. Prețuri cu 30% mai mici decât în târguri

Paul Voicu - Primar 2020

masiniPoliţia de Frontieră, Vama Română şi ANAF îşi deschid împreună showroom auto. De la decapotabile la autoutilitare şi de la autoturisme româneşti la jeepuri, statul pare să devină unul dintre principalii jucători de pe piaţa auto.

Potrivit Realitatea TV, în primă fază, 5.000 de maşini îşi vor căuta clienţi. E drept, unele sunt ruginite, unele au peste 200.000 de kilometri la bord, dar pentru toate se acceptă un preţ chiar şi cu 30 la sută mai mic decât în târgurile de maşini. Dezavantajul e că mai toate maşinile au o poveste… penală.

ELIT

Maşina deţinută de un traficant de arme, maşinile cu care au fost aduse droguri în România şi autoturismele în care au fost găsite mii de ţigări netimbrate. 5.000 de astfel de vehicule deţinute statul român, iar acum toate sunt scoase la vânzare.

În medie, nu trece nicio zi fără ca vameşii sau poliţiştii de frontieră să confişte o maşină sau un tir. Un ajutor vine chiar de la câinii poliţişti, care trebuie să găsească peste 10 cartuşe de ţigări ca vehiculul să fie confiscat.

Mihail David - 2020

Chiar producătorii de tutun sponsorizează educarea câinilor. Statul doar confiscă şi ulterior ţine vehiculele la păstrare. Până acum nu le putea vinde fără ca proprietarul care transporta ţigări, droguri sau arme să fie condamnat definitiv în instanţă.

Unele dintre maşinile confiscate de statul român au stat abandonate prin parcări chiar şi 10 ani. În acest timp au fost vândute de ploaie, de vânt, de soare, de grindină, ba chiar a fost timp să crească copaci. Acum autorităţile şi-au dat seama că aceste maşini ar putea reprezenta o afacere.Greu de crezut că vor găsi vreun client. Dar tot statul are o soluţie: fierul vechi… cât o mai fi rămas.

Acum statul vrea să vândă maşinile chiar şi fără ca proprietarii lor să fie condamnaţi definitiv. Dacă îşi dovedesc nevinovăţia, oamenii îşi vor primii banii înapoi, plus un mic comision. O problemă pentru stat ar putea fi, însă, cumpărătorii pretenţioşi.

În primă fază, poze cu maşinile confiscate vor fi postate online, iar ulterior ANAF se va ocupa ca toate maşinile confiscate să fie aduse într-o singură parcare imensă din Bucureşti.

sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...