Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ana Rodean și echipa CS Unirea Alba Iulia – aur la naționalele de marș | Mihaela Acatrinei – argint, Georgiana Jid – bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atletele de la CS Unirea Alba Iulia și-au devedit din nou supremația la nivel intern, în dreptul delegației din Cetatea Marii Uniri adunându-se 4 medalii la naționalele de marș: două medalii de aur, prin Ana Rodean – la senioare și echipa CS Unirea Alba Iulia, una de argint – Mihaela Acatrinei (senioare) și o medalie de bronz reușită de Gerogiana Jid – la tineret.

A fost o cursă de obiectiv pentru cele două performere, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, acestea pregătindu-se pentru Campionatul Mondial de Atletism din USA, de peste o lună.

“Am realizat obiectivul în privința numărului de medalii adjudecate. Timpii înregistrați nu ne-au interesat la acest concurs. Surpriza plăcută s-a doverit Georgiana Jid, care și-a îmbunătățit recordul personal”, a precizat antrenorul Gabriel Avram (absent din motive medicale).

În privința luptei la vârf la nivelul senioarelor s-a păstrat configurația ierarhiei de la naționalele din februarie când Ana Rodean a devenit campioană națională, iar Mihaela Acatrinei, colega sa de club, a fost vicecampioană națională.

La Craiova, pe un traseu în jurul Stadionului “Ion Oblemenco”, într-o cursă ce a debutat la ora 6.15, pentru a evita căldura, s-a defășurat Campionatul Național de Marș, 20 kilometri, seniori, tineret (Under 23) și juniori (Under 20). La start s-au aflat și 4 atlete albaiuliene, rezultatele fiind următoarele: *Ana Rodean (dublă legitimare CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița) – medalie de aur la senioare (rezultatul 1:41.07); *Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CS Universitatea Reșița) – medalie de argint la senioar (rezultatul 1:42.07); *echipa CS Unirea Alba Iulia – medalie de aur; *Georgiana Jid (CS Unirea Alba Iulia) – medalie de bronz la tineret (locul 5 la senioare), cu record personalt 1:51.24), toate pregătite de Gabriel Avram); *Elisabeta Sunzuiană (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia, antrenor Mihaela Vlas) a fost descalificată în cursa junioarelor (primise două avertismente până la kilometrul 4).

În februarie, la Timișoara, la prima competiție a anului, naționalele de Iarnă, zestrea delegației din Alba Iulia a cuprins 9 medalii, între care aur pentru echipă și Ana Rodean, argint pentru Mihaela Acatrinei și Georgiana Jid (la tineret) și bronz pentru Elisabeta Sunzuiană (la junioare 1). Ana Rodean și Mihaela Acatrinei vor fi prezente la competiția majoră a anului, Campionatul Mondial de Seniori, în perioada 15-24 iulie, la Eugene/Oregon (SUA), asta după ce în 2022 au mai concurat la Campionatul Mondial de marș din Oman (în martie) și Campionatele Balcanice (la Atena, în aprilie) – unde Rodean a cucerit aurul balcanic (în proba de 35 kilometri) și Acatrinei – argintul (în proba de 20 kilometri). Cele două vor fi în cantomanent centralizat la Snagov începând din 4 iulie, iar plecarea este prevăzută o săptămână mai târziu. Din delegația “tricoloră” va face parte și antrenorul Gabriel Avram, cursa de 35 kilometri marș fiind prevăzută vineri, 22 iulie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, calificare în sferturile de finală Under 19 | Victorie cu LPS Satu Mare, în inferioritate numerică!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Național Under 19 după victoria cu LPS Satu Mare, scor 1-0 (1-0), obținută în inferioritate numerică. Pe terenul secund al Stadionului „Cetate” elevii lui George Țălnar s-au impus la limită, gol D. Nistor (36), fotbalist revenit după o accidentare de durată. În același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea