Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

An de an, performanţe remarcabile în Munţii Apuseni | Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni, campioana judeţului Alba la fotbal feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru al 4-lea an consecutiv, echipa de fotbal feminin a Colegiului Naţional “Avram Iancu” din Câmpeni s-a calificat la faza naţională din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, în acelaşi timp devenind pentru al doilea an la rând campioana judeţeană şi reprezentanta judeţului Alba la faza regională a Cupei Liceelor.

Formaţia din inima Munţilor Apuseni, condusă de destoinicul Nicolae Achimeţ a fost prezentă la faza zonală de la Drobeta Turnu Severin, din postura de campioană judeţeană a ONSS, câştigând acestă etapă şi calificându-se între cele mai bune echipe din ţară, pentru etapa finală din luna mai de la Roman (judeţul Neamţ). La zonă au participat următoarele formaţii: Liceul Tehnologic “Sava Brancovici” Ineu, judeţul Arad; Liceul Teoretic “Traian Vuia” Reşiţa, judeţul Caraş-Severin; Colegiul Economic “Emanoil Gojdu”, judeţul Hunedoara; Colegiul National Pedagogic “Ştefan Odobleja”, judeţul Mehedinţi si Liceul Teoretic “Gătaia”, judeţul Timiş.

*Victorii pe linii, cel mai bun portar şi golgheterul!

Rezultatele obţinute de echipa din Alba au însemnat victorii pe linie, la diferenţe categorice, cupă cum urmează: 4-0 cu Colegiul Economic “Emanoil Gojdu”; 7-2 cu Liceul Tehnologic “Sava Brancovici” Ineu şi, în finală, un net 8-0 cu Liceul Teoretic “Gătaia”. La aceasta competiţie au cucerite şi două distincţii individuale, remarcându-se Andrada Selage (Colegiul Naţional “Avram Iancu” Câmpeni) – golghetera turneului şi Alina Vârtan (de la acelaşi colegiu) – desemnată cel mai bun portar al etapei de zonă.

Şirul succeselor nu s-a oprit aici, întrucât această echipă, formată din fete extraordinare, a susţinut finala judeţeană din cadrul Cupei Liceelor, la Alba Iulia, în compania formaţiei Liceului cu Program Sportiv Sebeş, de care a dispus cu scorul de 6-2, calificându-se implicit la faza regională de la Târgu Mureş din 7-8 mai.

*“Generaţia de aur”

Lotul unei formaţii pasionate de sportul rege este format din Alina Vârtan – portar, Denisa David, Codruţa Costea, Voichiţa Beleiu, Daiana Beleiu, Andrada Selage, Valentina Pătruşel, Sorina Păcurar, Paulina Petrea, Lăcrimioara Nandrea – jucătoare de câmp. “Aceste fete merită respectul şi aprecierea tuturor iubitorilor de sport din judeţ demonstrându-şi iarăşi valoarea şi pasiunea. Fără să fiu acuzat de falsă lipsă de modestie, le pot numi «Generaţia de aur» a Colegiului Naţional «Avram Iancu» Câmpeni. Chiar dacă o mare parte dintre jucătoare îşi încheie în acest an activitatea la colegiul nostru, sper ca şi cele mai tinere care fac parte din echipă să le calce pe urme, deşi target-ul fixat de aceste minunate fete este unul foarte înalt”, a precizat Nicolae Achimeţ, profesorul de educaţie fizică, şi el cu un merit incontestabil, ce trebuie apreciat, în rezultatele de senzaţie repurtate de moaţele pasionate de fotbal.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea