Rămâi conectat

Actualitate

AMENZI mai mari în 2021 pentru AMBROZIE: Proprietarii terenurilor care nu stârpesc planta alergenă pot fi sancționați cu până la 10.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AMENZI mai mari în 2021 pentru AMBROZIE: Proprietarii terenurilor care nu stârpesc planta alergenă pot fi sancționați cu până la 10.000 de lei.

Proprietarii pe terenurile cărora creşte ambrozia ar trebui să fie anul acesta ceva mai prudenţi şi să stârpească din timp planta alergenă. Asta pentru că normele privind aplicarea legii pentru combaterea acestei plante au fost modificate recent, iar amenzile au crescut considerabil. Pentru persoanele fizice pleacă de la o mie de lei, iar pentru persoanele juridice de la 10 mii de lei.

Citește și: Ambrozia, planta toxică care provoacă alergii fatale: Cum se manifestă și cum se poate trata alergia

Autoritățile speră că anul acesta proprietarii de terenuri vor fi mai responsabili. Controalele se întețesc, iar polițiștii locali și angajații primăriei vor fi ajutați în depistarea terenurilor lăsate în paragină și de comisarii Gărzii de Mediu. Iar sancțiunile vor fi mai mari.

Dacă pentru persoanele fizice, amenzile au crescut de la 1.000 la 5.000 de lei, pentru persoanele juridice, acestea s-au dublat. De la 10.000 la 20.000 de lei.

Citește și: Ambrozia, „floarea pustiei”, spaima alergicilor și amarul astmaticilor

Era nevoie de îmbunătățirea legii, spun și medicii. An de an tot mai multe persoane devin alergice la ambrozie.

Prin Hotărâre de Guvern, perioada celui de al doilea control a fost prelungită de la 6 iulie la 31 octombrie. În plus, chiar și autoritățile locale pot fi verificate și sancționate dacă nu merg în control de către o comisie stabilită printr-un Ordin al Prefectului.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea