Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Amenzi la Câmpeni și pe Muntele Găina pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectorii sanitari-veterinari din cadrul DSVSA Alba au aplicat vânzătorilor ambulanți cu ocazia Zilelor Orașului Câmpeni și Târgului de Fete de pe Muntele Găina șase amenzi, în valoare de 1.200 de lei fiecare, conform Hotărârii de Guvern 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, în special pentru condiții necorespunzătoare de depozitare și etichetare, a spus, marți, la radio Unirea FM, Dragoș Suciu, purtătorul de cuvânt al instituției.

S-au găsit carne și produse din carne neetichetate și alte alimente depozitate fără elemente de identificare.

”În total, în perioada în care s-au desfășurat cele două evenimente – Festivalul Național de Folclor <Sus, sus, sus la moți la munte> și Târgul de Fete –, la Câmpeni, Avram Iancu și pe Muntele Găina, inspectorii sanitari-veterinari au efectuat 39 de controale la persoane care desfășurau activități de alimentație publică în rulote mobile. Așa cum știm, pe Muntele Găina, la cea mai cunoscută sărbătoare populară din România și una dintre cele mai vechi sărbători tradiționale, participă mii de persoane, iar astfel inspectorii DSVSA s-au asigurat că cerințele privind siguranța alimentelor sunt respectate și au luat măsurile necesare împotriva acelora care ar fi putut afecta sănătatea consumatorilor. Trebuie precizat că au participat vânzători ambulanți și din județele vecine”, a spus Dragoș Suciu, în direct, la emisiunea postului de radio Unirea FM. Din fericire, nu au existat toxiinfecții alimentare.

De asemenea, în perioada 1 iunie – 17 iulie, inspectorii DSVSA Alba au verificat 33 de unități de alimentație publică ce și-au desfășurat activitatea pe teritoriul județului Alba în rulote mobile cu ocazia festivalurilor, evenimentelor religioase, cultural artistice și a altor manifestări publice. În cele 6-7 săptămâni au fost aplicate patru amenzi contravenționale, în valoare de 1.200 de lei fiecare, conform Hotărârii de Guvern 984/2005 și s-a acordat 1 avertisment, conform Ordonanței de Guvern 2/2001.

Între deficiențele constatate se numără: depozitare și igienă necorespunzătoare; robinet de rezervor cu apă defect; neefectuarea analizelor pe programul de autocontrol. În cazul unei unități, s-a interzis desfășurarea activității până la remedierea deficiențelor constatate.

”Personalul Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor va depune toate diligențele necesare pentru ca sănătatea consumatorilor să nu fie afectată. Astfel de controale vor continua pentru protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor consumatorilor”, a mai spus Dragoș Suciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea