Amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru 250 de persoane din Alba care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  În ultimele 24 de ore au fost depistate 250 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

USR - Alegeri parlamentare 2020

La activitățile desfășurate au participat 238 de polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 126 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 143 de mijloace de transport, din care 83 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.798 de persoane.

Echipele de control au depistat 250 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Au fost organizate acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Blaj a fost organizată o acțiune cu efective suplimentare, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 329 de persoane, verificate 113 autovehicule și au fost aplicate 76 de sancțiuni pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Cugir polițiștii au legitimat 42 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Ocna Mureș au fost legitimate 38 de persoane și au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție sanitară și să nu se expună la riscuri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419