Rămâi conectat

Curier Județean

Amenzi de 27.300 de lei aplicate unor firme din Alba pentru nereguli în relaţiile de muncă

Publicat

în

Treizeci şi şapte de unităţi comerciale, cu un număr total de 989 de angajaţi, din judeţul Alba au fost verificate săptămâna trecută (14-18 octombrie) de inspectorii ITM. În urma controalelor efectuate au fost constatate 83 de nereguli şi aplicate 6 amenzi în cuantum de 27.300 de lei, pentru abateri de la legislaţia muncii. De această dată, nu a fost depistată nicio persoană fără forme legale de anagajare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 32 de firme şi constatate 65 de deficienţe. Au fost aplicate 2 avertismente.

Pincipalele deficienţe stabilite în controale:

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; nu au fost stabilite pentru toţi salariaţii atribuţiile corespunzătoare postului prin fişa postului; contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului; nu au fost aduse la îndeplinire măsurile obligatorii dispuse în controalele anterioare; primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine); nu s-au compensat în bani la încetarea activităţii, concediile legale de odihnă neefectuate în perioada lucrată; nu se face dovada achitării drepturilor salariale către salariaţi; regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor;registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii;

În domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă: Lipsa autorizării initiale şi a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementarilor ISCIR; Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor; Organizarea necorespunzătoare a activităţii de securitatea muncii la nivelul unităţilor, conform noilor reglementări din HG 955/2010; Lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională pentru activitatile desfăşurate; Desfăşurarea activităţii fără efectuarea examenului medical la angajare si/sau periodic a lucratorilor; Lipsa instrucţiunilor proprii de securitatea muncii pentru activităţile desfăşurate; Lipsa fişelor de aptitudine eliberate în urma examinării medicale la angajare şi/sau periodică a lucrătorilor în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

Publicitate

Curier Județean

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Mureş, Jiu şi Olt.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Data: 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 :Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj), Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Harghita, Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu şi Hunedoara), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu, Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara – amonte confluenţӑ cu râul Şercaia (judeţele: Harghita, Covasna şi Brașov), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba şi Hunedoara.

Harta cu codurile se anexează.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Publicitate

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

Publicat

în

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

„La intrarea în școală fiecare copil este identificat de un aparat special, iar directorul știe cine nu a ajuns. Alt aparat măsoara temperatura.

Copiii învață să se imprietenească cu tehnologia – toți primesc tablete, luminile se aprins senzorial, se reglează temperatura ambientală, aerul se purifică zilnic cu un aparat special.

Băile sunt foarte curate, apa e activată cu senzori.

Tablele sunt smart și magnetice și există retroproiector. Fiecare sală de clasă are altă culoare. Pupitrele sunt individuale. Copiii au dulăpioare.

Fiecare clasă a plantat câte un pomișor care are la bază o capsulă a timpului cu mesaje de la copii.

Există un elev responsabil de sortarea și colectarea deșeurilor in clase. Afară exista un aparat de reciclat sticlă, aluminiu și plastic care pentru fiecare produs introdus în fantă oferă un ciuguban. Clasa care a strâns cei mai mulți ciugubani pleacă într-o excursie plătită de primărie.

Locul de joacă oferă prilejul de a învăța reguli de circulație. Pereții holurilor și claselor sunt pictați și conțin citate celebre.
Elevii s-au întâlnit la școala de vară au realizat băncuțe din paleți de lemn.

Sper să ajungem la ei în curând cu educația juridică.”, scrie pe mediul de socializare judecătorul Cristi Dănileț

Publicitate
Citește mai mult

Curier Județean

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Publicat

în

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Fie că dorești să cumperi, ori dorești să vinzi, lucruri importante ori acareturi, talciocul de duminică din Alba Iulia pare să fie locul potrivit, unde găsești vrute și nevrute, la prețuri avantajoase, iar dacă nu îți convine  te poți oricând târgui.

Locul de întâlnire de duminică al albaiulienilor a fost pus la grele încercări pe timp de pandemie, unii au vrut să îl închidă, alții au cerut morțiș ca el să rămână deschis, și-n fond nu mai contează, judecând după prezența de astăzi acesta a reprins viață.

Electrica Furnizare Discount

Astăzi, 01.08.2021, comerțul a fost în floare și zeci de oameni au mers la talcioc ori pentru a vinde, ori pentru a cumpăra, de la haine, la biciclete și chiar mașini , lucruri mari ori mărunte.

Nu știm, din nefericire, dacă acei mici gustoși ce fac furori printre participanți s-au întors în talcioc, dar ne bucurăm să vedem că rând pe rând orașul revine la normalitatea pe care nu de mult o consideram un lux.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare