Rămâi conectat

Actualitate

Amendament: Universităţile vor putea acorda, exclusiv din venituri proprii, sporuri de performanţă academică de 10%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a adoptat marţi un amendament conform căruia universităţile vor putea acorda, exclusiv din venituri proprii, un spor de performanţă academică de 10%, pentru un număr de până la 15% din posturile didactice. Acest lucru a fost hotărât în cadrul dezbaterilor asupra proiectul de lege privind salarizarea. 

„Pentru personalul didactic de predare din învăţământul universitar, care nu beneficiază de gradaţia de merit prevăzută la alin. 1 se acordă, prin concurs, un spor de performanţă academică. Acest spor se acordă pentru un număr de până la 15% din posturile didactice de predare existente la nivelul instituţiei de învăţământ superior şi reprezintă o creştere cu 10% a salariului de bază deţinut. Sporul de performanţă academică se acordă pe o perioadă de un an. Numărul de beneficiari, metodologia şi criteriile de acordare a sporului de performanţă academică se elaborează de către Senatele universitare şi se va plăti exclusiv din venituri proprii”, prevede amendamentul.

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

19 iunie 2024 | COD PORTOCALIU de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime între 33 și 37 de grade Meteorologii ANM au emis marți, 18 iunie 2024, o atenționare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, valabilă pentru ziua de miercuri, 19 iunie, în Alba și alte zone din țară. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea