Rămâi conectat

Actualitate

Ambasadorul SUA în România, despre eliminarea vizelor: România se îndreaptă în direcția cea bună

Dragoş Suciu

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a spus, miercuri, la Alba Iulia, răspunzând unei întrebări despre eliminarea vizelor pentru români, că țara noastră se îndreaptă într-o direcție bună însă nu a îndeplinit toate condițiile.

Ambasadorul SUA in Romania01România nu a îndeplinit toate criteriile pentru ca cetățenii ei să călătorească în Statele Unite fără viză.

”România se îndreaptă în direcția cea bună. Cealaltă posibilitate este ca SUA să schimbe legislația și există o discuție activă, susținută de Administrația Obama, de a schimba legea și de a schimba condițiile, ceea ce ar avea un efect imediat și pentru români. Imigrația este un subiect foarte sensibil în SUA chiar acum, la ora actuală, și, astfel, acest fapt a împiedicat Congresul de la a face modificări în legile noastre, dar este o direcție care este susținută de către Președinte”, i-a spus unui student, ambasadorul Hans Klemm.

Demnitarul a fost întrebat, ulterior, și de jurnaliști.

”Este un subiect complicat, dar ceea ce aș vrea să spun este faptul că Administrația Obama a lucrat cu Congresul SUA pentru a schimba legea. Dacă se va schimba, va permite românilor și altor cetățeni din țări din Europa de Est să beneficieze de Visa Waiver Program. Aceasta implică o schimbare de legislație. Imigrația este un subiect foarte sensibil în Statele Unite, așa cum este și în alte țări. Președintele, administrațiile sale, Secretarul de stat, eu, sperăm ca Congresul SUA să schimbe în timp legea pentru ca România să fie eligibilă pentru programul vizelor”, a mai spus ambasadorul SUA în România.

Citește și Ambasadorul SUA în România, impresionat de Cetatea Alba Carolina: Este atractivă pentru investitori și turiști


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea