Rămâi conectat

Sport

Ambasador pentru baschetul albaiulian! Andreea Fleșer (LPS Alba Iulia), în echipa națională a României 3×3, calificări pentru Olimpiadă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Talentata baschetbalistă Andreea Fleșer (LPS Alba Iulia) face parte din lotul național al României de baschet feminin 3×3, care va lupta în aceste zile la un turneu de calificare Under 18 ce se va disputa în Letonia, la Riga.

Coordonatoarea de joc din Cetatea Marii Uniri s-a pregătit în această vară cu România Under 18, iar acum are parte de provocarea carierei. „Am mai participat la competiții de acest gen, dar nu la acest nivel. Mă bucur că am posibilitatea să reprezint România„, a spus Andreea Fleșer. „Convocarea sa în echipa națională a României reprezintă o onoarea pentru LPS Alba Iulia și baschetul din Alba Iulia. Este un pas remarcabil, merită să fie acolo și sperăm să reușească să se califice pentru Olimpiadă„, a precizat antrenorul Nicușor Marcu, cel care a promovat-o la echipa de senioare în ediția precedentă.

Andreea Fleșer a evoluat stagiunea trecută în eșalonul secund cu CSU LPS Alba Iulia, iar în viitorul campionat va face parte din lotul CSU Alba Iulia ce va reveni în elită.

Cinzeci și două de echipe (masculin și feminin) ce reprezintă 28 de țări se bat între 5 și 6 auguts la Riga (Letonia) și Szolnok (Ungaria) pentru calificarea la turneul final al Cupei Europei Under 18, prevăzut în Ungaria, la Debrecen (1-3 septembrie).

Lotul României este format din Fleşer Andreea (LPS Alba Iulia),Mara Țicu (CS Rapid Bucuresti), Biszak Boglarka (CSS Nagy Mozes Tg Secuiesc), Adelina Duță (CS Rapid Bucuresti), antrenoare fiind Haas Andreea.

În Letonia, echipa României a fost repartizată în Grupa D, alături de Spania și Irlanda, la competiție mai participând Olanda, Belarus, Letonia (Grupa A), Ucraina, Germania și Marea Britanie (Grupa B), Rusia, Elveția și Turcia (Grupa C), 5 echipe urmând să se califice pentru turneul final din septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea