Rămâi conectat

Actualitate

Alocația de stat a copiilor va fi DUBLATĂ, începând din iunie. Legea se va aplica de vineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

alocatie_copii-740x360Alocaţia de stat a copiilor va creşte de la 42 la 84 de lei, potrivit unui act normativ care va intra în vigoare vineri, 5 iunie 2015. Măsura se va aplica începând cu luna iunie, aşa cum a declarat recent ministrul muncii, Rovana Plumb.

Copiii vor beneficia de o dublare a alocaţiei de stat, după ce actul normativ care include această măsură a apărut în Monitorul Oficial.

Legea nr. 125/2015 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea şi completarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 383 din 2 iunie şi va intra în vigoare vineri, 5 iunie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Documentul – care va modifica Legea nr. 61/1993 – prevede ca alocaţia lunară de stat pentru copiii de 2-18 ani şi liceenii de peste 18 ani va creşte de la 42 la 84 de lei. Conform prim-ministrului Victor Ponta, impactul financiar al acestei majorări va putea fi acoperit în 2015, însă începând cu 2016 vor trebui găsite soluţii pentru menţinerea măsurii.

Guvernul duce la îndeplinire deciziile Parlamentului şi la un vot atât de consistent trebuie să ne conformăm. Mă bucur că o măsură de stânga este spijinită şi de liberali. Impactul financiar pentru acest an este de 900 de milioane de lei, îl vom acoperi cu siguranţă. Pentru bugetul pe 2016 vreau sprijinul Parlamentului ca această măsură să rămână în vigoare. Ne vom supune voinţei Parlamentului. Pentru acest an vom asigura resursele financiare şi vrem şi sprijinul Parlamentului pentru resursele din anii viitori„, a declarat Victor Ponta, în luna mai, după adoptarea proiectului de lege prin vot final.

Iniţial, amendamentul privind majorarea alocaţiei a fost respins de Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, însă acesta a fost adoptat apoi la şedinţa în plen şi, prin urmare, a fost inclus în proiectul pentru modificarea Legii nr. 61/1993.

Totodată, Legea nr. 125/2015 prevede şi o majorare a alocaţiei de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani. În cazul acestora, alocaţia va creşte de la 84 la 200 de lei.

Schimbarea este susţinută de către parlamentarii liberali, care îşi doresc o creştere treptată a alocaţiei de stat până la nivelul de 200 de lei, în funcţie de cât de permisiv va fi bugetul în viitorul apropiat: „Grupul Parlamentar al PNL susţine majorarea alocaţiei de stat pentru toţi copiii la 200 de lei. Ştim că acest lucru nu se poate face decât treptat, din acest motiv acest amendament vizează creşterea alocaţiei de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi şi 18 ani la 0,168 ISR, respectiv 84 de lei (…), urmând ca într-un viitor cât mai apropiat, când bugetul o va permite, să o aliniem la 200 de lei, cât este pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 2 ani”.

În prezent, potrivit Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, cei cu vârsta de până la doi ani (sau trei ani, pentru copiii cu handicap) primesc lunar 200 de lei, cei cu vârsta cuprinsă între doi şi 18 ani (plus liceenii de peste 18 ani) – 42 de lei, iar cei cu handicap cu vârsta cuprinsă între trei şi 18 ani – 84 de lei.

Rovana Plumb: Putem asigura dublarea alocaţiilor începând cu luna iunie

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a declarat luni, la Digi24, că dublarea alocaţiilor se va aplica din această lună, banii urmând să fie acordaţi în luna iulie.

Legea intra în vigoare la trei zile de la publicare. Începând cu luna iunie, cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocaţia de 84 de lei o vor primi părinţii începând cu luna iunie, plata se face în iulie, deoarece aşa funcţionează sistemul. Vorbim de cea mai consistentă măsură prinvind mărirea alocaţiilor luată în timpul unui guvern. Impactul bugetar este 900 de milioane de lei până la sfârşitul anului. Pe un an va fi de 1,8 miliarde de lei. Pentru anul ăsta, cu Ministerul de Finanţe, vom putea suporta dublarea alocaţiilor pentru că avem o creştere economică. Există resurse, da, s-au identificat şi putem asigura dublarea alocaţiilor începând cu luna iunie„, a spus Rovana Plumb.

În acelaşi timp, ministrul a precizat că se lucrează la un pachet de măsuri ce vizează acordarea diferenţiată a alocaţiilor de stat pentru copii, în funcţie de veniturile părinţilor.

„Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile se dau diferenţiat. Fie în funcţie de veniturile părinţilor, fie în funcţie de vârsta copilului. Deocamdată lucrăm la pachet, pe măsură ce va fi aproape de finalizare va intra şi în dezbatere publică, în aşa fel încât sistemul de asistenţă socială să ţintească pe nevoile copilului şi familiei. Deocamdată suntem pe la mijloc. Un orizont ar fi septembrie, octombrie”, a mai declarat Rovana Plumb. (C.M.)
sursa: avocatnet.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Șoferi din Alba, prinși BEȚI la volan: Care este alcoolemia „record” din aceste zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferi din Alba, prinși BEȚI la volan: Care este alcoolemia „record” din aceste zile

La data de 9 noiembrie 2022, în jurul orei 03,40, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Lopadea Nouă, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ardealului din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 8 noiembrie 2022, în jurul orei 20,00, polițiștii rutieri din Sebeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Sebeș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Augustin Bena din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,38 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemie.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Doi tineri din ALBA, identificați de polițiști, după ce ar fi făcut plăți cu un card găsit: Câte cumpărături au făcut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi tineri din ALBA, identificați de polițiști, după ce ar fi făcut plăți cu un card găsit: Câte cumpărături au făcut

La data de 8 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au identificat doi tineri, de 17 și 18 ani, ambii din comuna Sântimbru, ca persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetări a rezultat că cei doi ar fi găsit un card bancar, iar în noaptea de 17/18 septembrie 2022 l-ar fi folosit la efectuarea a 6 plăți contactless.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi tineri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Baza sportivă de pe strada Tipografilor din Sebeș va fi modernizată printr-o finanțare nerambursabilă: Valoarea investiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Baza sportivă de pe strada Tipografilor din Sebeș va fi modernizată printr-o finanțare nerambursabilă: Valoarea investiției

A fost semnat un nou contract de finanțare nerambursabilă în beneficiul Municipiului Sebeș: prin intermediul POR 2014-2020, Axa 9, va fi reabilitată bază sportivă situată pe strada Tipografilor, finanțarea fiind derulată prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Prin proiect se propune construirea unei baze sportive conectate cu Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș. Având în vedere concluziile expertizei tehnice, se propune demolarea construcției existente aflată în stare avansată de degradare și realizarea unui imobil cu funcțiunea principală de învățământ și spații anexe pentru suprafața de joc.

Noul imobil va avea un regim de înălțime de P+1, pe o suprafață construită la sol de 428,72 de metri pătrați. Parterul – care este separat printr-un gang de acces spre terenul de fotbal va avea destinația de vestiare pentru jucători, cu grupuri sanitare aferente, un spațiu de recepție, birou administrativ și spații tehnice, spații administrative și de depozitare și două vestiare destinate antrenorilor și arbitrilor. La etajul superior, cu o suprafața construită de 428,72 metri pătrați, se vor amenaja 3 săli de curs cu suprafața de 182,46 de metri pătrați, grupuri sanitare și o zonă pentru sala de mese de 42,19 metri pătrați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Amenajarea exterioară propune construirea unui teren de fotbal sintetic cu infrastructura aferentă, împrejmuit cu gard metalic, amenajarea unei zone de tribune pe structură metalică, alee pietonală, spații verzi, zonă de parcare cu 28 de locuri dinspre strada Tipografilor. Suprafața de joc a terenului va fi sintetică având 5814 de metri pătrați, cu dimensiunile de 57 metri lățime și 102 metri lungime. Gazonul sintetic va avea înălțimea firului de 50 mm, monofilament și are certificarea FIFA Quality. Suprafața de joc se va ilumina cu proiectoare led. De asemenea, se propune și realizarea unui teren de baschet cu un singur coș, cu suprafața din beton elicopterizat trasat.

Valoarea totală a investiției este de 6.908.771,15 lei fără TVA, respectiv 8.185.214,05 lei cu TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea