Rămâi conectat

Politică Administrație

Alin Ignat, soluții pentru fluidizarea traficului din cartierul Lipoveni: Probleme nu devin istorie prin abordarea “Pe aici nu se trece!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alin Ignat, soluții pentru fluidizarea traficului din cartierul Lipoveni: Probleme nu devin istorie prin abordarea “Pe aici nu se trece!”

Deputatul PNL Alin Ignat intervine în dezatrul din cartierul Lipoveni din Alba Iulia, unde de luni au intrat în vigoare noile restricții de circulații care ar fi trebuit să rezolve traficul de coșmar din zonă. 

”Problemele de trafic din cartierul Lipoveni nu devin istorie prin abordarea “Pe aici nu se trece!”, chiar dacă avem aici și Mărășești, și Mărăști, și Oituz.

Ca albaiulian care a copilărit în acest cartier, ca locuitor, astăzi, al străzii Mărășești, ca om care discută cu vecinii, cu prietenii de pe București, Gheorghe Doja sau Andrei Mureșanu, nu pot să nu remarc public câteva aspecte absolut de neînțeles în abordarea problemei traficului din zonă.

Citește și: VIDEO| Dezastru în cartierul Lipoveni din Alba Iulia din cauza noilor restricții impuse de primărie: Coada pe Mărașești a trecut dincolo de biserică

Așa cum mă știți, o spun pe românește:

1. Soluția impusă, chiar și temporar, nu are la bază o minimă consultare a locuitorilor zonei, o minimă dezbatere din care administrația să fi putut afla concret cu ce se confruntă în primul rând acești oameni.

2. Dacă ar fi existat această dezbatere, administrația locală ar fi aflat că:

-Pe strada București, există o problemă a locurilor de parcare, casele din zonă având, majoritatea, curți care nu permit parcarea mașinii (vorbim de case vechi), ca urmare se circulă foarte greu din cauza mașinilor parcate pe carosabil. Apoi ar fi căutat soluția la această problemă.

-Pe strada Mărășești, blocajele cauzate de trecerea la nivel cu calea ferată se întind mai mereu până la biserica de pe stradă, împiedicând locuitorii din zonă să ajungă acasă sau să plece din curte spre oraș sau spre Centură.

Citește și: LIVE VIDEO| PROTEST în Alba Iulia: Cetățenii de pe Gheorghe Doja sunt furioși din cauza modificărilor făcute în traficul din zona Lipoveni

3. Ce face soluția impusă de primărie?

-Păstrează două sensuri pe strada București și nu rezolvă problema locurilor de parcare.
-Amplifică blocajul de pe strada Mărășești, stabilind “drum cu prioritate” pentru strada București și “cedează trecerea” pentru Mărășești.
-Obligă cetățenii de pe strada Mărășești, acum cu sens unic spre calea ferată, să stea la barieră, chiar dacă aceștia vor să ajungă în oraș și nu pe centură, și blochează porțile locuitorilor.
-Instituie un sens unic, fără a echilibra zona cu sensuri unice alternative, cum este normal oriunde mergi în lumea civilizată.

4. Cum văd eu soluția?

-Sens unic pe strada Mărășești, pe direcția dinspre barieră spre oraș (invers decât în prezent). Rezultat: se elimină orice blocaj sau coloană pe Mărășești, realizare cu adevărat istorică.
-Sens unic pe strada București, pe direcția dinspre Prefectură spre barieră, de la intersecția cu strada Tribunalului, și parcarea permisă pe una dintre benzi. Rezultat: Cetățenii de pe București au unde să parcheze, iar traficul se desfășoară nestingherit pe banda rămasă liberă.
-Sens unic pe strada Andrei Mureșanu, pe direcția dinspre strada București (zona REMAT) spre centrul orașului. Rezultat: cetățenii de pe București au alternativă pentru a ajunge în oraș, fără a fi nevoiți să ajungă pe Mărășești pentru a face asta.
-Obligatoriu, dar obligatoriu, consultați locuitorii care știu cel mai bine cu ce se confruntă.

Citește și: FOTO| Nou protest la Alba Iulia, în cartierul Lipoveni: Mai mulți cetățeni și-au parcat autoturismele pe drumul tehnologic pentru a bloca traficul

Nu poți să stai într-un birou, cu pixul pe foaie, și să crezi că desenezi soluții perfecte la probleme pe care nu le cunoști, pentru că nu te afectează. Evident, nu e vina ta că nu te afectează. Dar e vina ta că nu întrebi.

În toate funcțiile pe care le-am deținut, am știut că cel mai important este să asculți, apoi să înțelegi, apoi să acționezi având toate elementele care dau, natural, soluția.

Serviciul public, că e la nivel central sau local, e o stradă cu doua sensuri. Chiar și atunci când concluzia lui stabilește, în teren, un drum cu sens unic”, a scris Alin Ignat pe pagina sa de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea