Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| PROTEST în Alba Iulia: Cetățenii de pe Gheorghe Doja sunt furioși din cauza modificărilor făcute în traficul din zona Lipoveni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROTEST în Alba Iulia: Cetățenii de pe Gheorghe Doja sunt furioși din cauza modificărilor făcute în traficul din zona Lipoveni

Mai mulți cetățeni ai unui cartier din Alba Iulia, nemulțumiți de modificările făcute de autorități în zona Lipoveni, protestează împotriva acestora în cursul zilei de astăzi, 23 aprilie.

Pe scurt, este vorba despre un sens unic pe strada Mărășești, prioritate dinspre centură pe strada București și trafic mărit pe Gheorghe Doja, cu posibilitatea relocării traseului de autobuz și traficului pe această stradă, prin drumul tehnologic, ce aparține de CFR.

Cu toate acestea, unele dintre aceste modificări nu sunt pe placul cetățenilor de pe strada Gheorghe Doja, care nu sunt de acord cu mutarea traficului pe această stradă.

Unul dintre cei mai puternici contestatari, liderul informal al locuitorilor de pe Gheorghe Doja, Dorin Petruțiu, a fost „vizitat” întâmplător, de două ori, de Poliția Locală Alba Iulia.

Într-un document adresat Poliției Locale a municipiului Alba Iulia, cetățeanul a cerut o serie de lămuriri pentru niște probleme esențiale:

„Sunt însoțitor și reprezentant legal pentru persoana minoră cu grad grav de handicap și dețin și o legitimație pentru auto în acest sens. Ca urmare, sunt nevoit să opresc des sau să staționez în fața locuinței mele, în dreptul porții, pentru urgențe, încărcări/descărcări de bunuri, dispozitive etc. sau să pot să mă deplasez rapid în caz de urgențe medicale.

Zona unde opresc începe la 7-8 metri de intersecția cu Str. Ionel Pop. Dacă opresc cu ambele roți pe trotuar, nu mai rămâne un metru pentru pietoni. Dacă las un metru pentru pietoni, două roți sunt pe carosabil.

Vă rog să-mi spuneți în ce condiții pot opri sau staționa legal în situația aceasta, în fața porții mele?

Menționez că nu există bandă de selecție pe stradă, fiind doar o bandă pe sens, pentru a se încadra în articolul din lege cu oprirea interzisă la mai puțin de 25 de m de intersecție. Strada are mai mult de 6 m lățime. Deci, ar rămâne la articolul cu interdicția de a nu opri mai aproape de 5 m de intersecție.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea