Alin Ignat: ”PSD Alba Iulia e ca ceata lui Pițigoi, dai într-unul, țipă doi”

Paul Voicu - Primar 2020

Zilele trecute, această grupare semi-anonimă, denumită generic “consilierii locali PSD”, sărea curajos în presă la gâtul primarului Mircea Hava, pentru ca mai apoi, în ședința de Consiliu Local, să aibă doar doi reprezentanți cuminți și stânjeniți de materialul scris anterior în numele lor.

Puși față în față cu persoana pe care au atacat-o din spatele unei tastaturi, n-au mai spus nici că e mincinoasă, nici lacomă, nici fără de suflet, preferând de această dată, liniștea și cuvintele puține și pline de respect.

ELIT

Astăzi, ceata lui Pițigoi lovește din nou, tot în cor, tot lipsită de asumare, tot cu rânduri scrise de alții pentru ei și comunicate presei fără ca măcar să aibă toți cunoștință despre ele. Mai mult, din comunicatul respectiv, semnat “consilierii locali ai Partidului Social Democrat”, nu înțelegem despre ce consilieri locali este vorba. Cei din Videle? Din Roșiorii de Vede? Sau poate consilierii locali PSD din întreaga țară? Cu siguranță responsabilul cu editarea a omis acest lucru, fiindu-i imposibil să țină pasul cu un mesaj dictat.. pe voci.

Nu voi zăbovi să explic unei entități care înțelege prea puțin chiar și din ceea ce i s-a pus în față să transmită, dar pentru cititorii publicației, voi lămuri câteva aspecte în legătură cu care comunicatul anonimilor minte și dezinformează.

Mihail David - 2020

Unitatea de alimentație publică pe care o conduc își desfăsoară activitatea în deplină legalitate, sub toate aspectele, chiar dacă modificările legislative promovate de guvernarea PSD sunt aberante și generează legi strâmbe, așa cum sunt, le respectăm și nu am negociat asta niciodată.

Când vorbesc despre amenda primită de restaurantul respectiv de la ANAF, eveniment pe care l-am făcut public personal la acea vreme, cei de la PSD Alba ori se fac că nu știu despre ce e vorba, ori nu înțeleg. În primul rând, termenul “Garda Antifraudă” pe care ei îl folosesc pentru a descrie Direcția Generală Antifraudă Fiscală arată că nu cunosc nici măcar denumirile instituțiilor despre care vorbesc, alegând limbajul popular, acolo unde cunoștințele nu îi ajută. În al doilea rând, sancțiunea primită în urmă cu doi ani de zile a fost cauzată de găsirea sumei de 123 de lei asupra unui ospătar, la sfârșitul programului de lucru, sumă ce constituia bacșișul acestuia. Precizez faptul ca această întâmplare a avut loc la 7 luni de la abrogarea ordonanței ce instituia impozitul pe bacșiș, o altă măsură dezastruoasă adoptată de același ministru de Finanțe pe care PSD îl susține și azi, Eugen Teodorovici.

Faptul că pesediștii albaiulieni au invocat acest episod ca argument la criticile mele denotă slaba pregătire pe care o au și despre care știam cu toții de multă vreme.

O altă aberație pe care o susțin aceștia atunci când se trezesc vorbind este aceea că aș avea un interes direct în problema reglementării contribuțiilor pentru contractele part-time. Această argumentație de un amatorism aproape infantil ignoră faptul că restaurantul pe care îl dețin nu are niciun angajat cu un astfel de contract, dar totuși, minciuna e arma cea mai la îndemână.

Cel mai amuzant este faptul că acești “consilieri locali PSD” promovează pe nemestecate cifra de 185.000 de contracte part-time preschimbate în contracte cu normă întreagă, preluată de la ministrul Olguța Vasilescu, neștiind că de fapt, mare parte din aceste contracte part-time au dispărut cu totul, fără a se regăsi ulterior în zona celor cu normă întreagă.

Din păcate, nici măcar cei care scriu comunicate pentru ceata lui Pițigoi nu își fac temele cum se cuvine, rezumându-se la atacuri fără substanță, la argumente goale de conținut, la … tărăboi. Cât despre cifrele preluate de prin sertarul condamnatului Vâlcov, artizanul celui mai dezastruos program de guvernare post-decembrist, nu cred că e nevoie să mai spunem ceva, o spun cei 8 ani de închisoare cu executare primiți în primă instanță.

Poate cu următoarea ocazie, învață și acești “luptători de soi” ai PSD Alba să spună două vorbe de la ei și să-și asume bărbătește asta. Deși în cazul lor acest lucru poate părea imposibil, păstrez totuși o urmă de speranță.

Semnez în nume propriu,
Alin Ignat, prim-vicepreședinte al Tineretului Național Liberal

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

Mario 10 februarie 2018 at 13:33

Iar te-ai trezit sa vorbesti ma? Coppy paste ule

Șică Mandolină 10 februarie 2018 at 13:34

Tra la la la la la la… Cand termini „maestre” facultatea?

Tara lui Papura Voda 10 februarie 2018 at 13:44

Luati-va toti de mana si sariti in perete!

Lga 10 februarie 2018 at 14:03

Dar u cand o sa fi in stare macar sa citesti cu un public de fata ce ti-au scris altii?!
Rusinos pt unul ce ocupa o functie atat de inalta. Asta denota ca tinerii de acolo sunt atat de slabi incat pe tine care nu te apropii nici de mediocritate te-au pus lider.

Alinus 10 februarie 2018 at 14:16

E foarte simplu sa ajungi lider in politica zilelor noastre, atata timp cat ai limba fina si pupi bine dosuri. Asta il caracterizeaza pe distinsul nostru „etalon” si autointitulat lider. Facultati incepute si ne finalizate. E usor sa faci politica atata tip cat ai buzunarele pline si iti permiti sa il plaresti pe unu sa itu scrie textele. E vai de tine ma

Unu fără facultate 10 februarie 2018 at 15:04

De când facultatea ne face mai deștepți? De când trebuie sa ai facultate ca sa poți spune ceva? De când trebuie sa ai o diploma ca sa spui ceea ce ai de spus? Nu contează diploma, studiile sau școala! Da educația este importantă, dar decât sa am o diploma (așa cum am și eu una in contabilitate) și sa stau casier in Kauffland, mai bine mă lipsesc! Cred ca e mai important sa lucram la tot ce tine de educație, sa facem orele plăcute pentru elevi, sa nu ii mai punem sa care 10 kg de cărți in spate degeaba, sa informatizam școala și sa renunțam la gândirea comunista de 100 de probleme la matematica pe vacanța, o tona de cărți de citit, mai bine am acționa altfel. Facultate? Pe prea putini ii ajuta, asta dacă e cumva medicina, politehnica sau drept și asta dacă și cumva pile sa te angajezi fără experiența și sa faci un stagiu de practica (care apropo e neplătit in cele mai multe cazuri și nici măcar contract de practicant nu ai)! Foarte bine zis domnule consilier! Poate ar fi util sa ieșiți cu un comunicat pe întelesul tuturor de cât de rău ne afectează deciziile PSD

Șică Mandolină 10 februarie 2018 at 20:53

Și ce crezi zâno? Ca dacă vine PNL la guvernare nu o să fi tot o biată casieră la Kaufland? Eu zic să visezi frumos în continuare…

Codruț Feneșer 10 februarie 2018 at 16:12

Acești așa ziși consilieri (PSD) habar nu au ce scriu, ce vorbesc si nici ce votează. Ma bucur ca un tanar are curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Felicitari pentru articol!

Trilu lilu 10 februarie 2018 at 16:24

… Bineeee Plesa Gabriel zis si viceprimar … te-ai trezit si tu sa scrii de cand ai 13.000 ron salar

Vasilica 10 februarie 2018 at 18:43

Ma tot gandesc cand o sa terminati cu aruncatul rahatului din curtea psd a pnl-dl’ului si invers? Consilierii psd alba sunt vai mama lor iar cei ai pnl sunt niste simpli ridicatori de maini in functie de cine propune. Intr-un final nu e nici o diferenta intre acestia indiferent de provenienta politica. Asistam zilnic la un razboi al declaratiilor intre doi povestitori ( si atat ) ai politicii judetene, Darzu si Roman, care nu fac nimic numai arunca acuze peste gard fara nici un temei si orchestratia proasta facuta de consilieri si membri care nu aduc nici o valoare limitati fiind la a ne spune ce nu e bine si cum nu se poate fara sa aduca macar o propunere viabila pentru ca macar ceva sa functioneze in oras, judet sau tara..
Cu tot respectul.. mergeti fratilor, munciti si lasati retoricile de partid pentru ca alea nu ne duc nicaieri..

costel 10 februarie 2018 at 19:49

mai ignatule esti mai penibil decat psd-ul!un circar penibil!

Corcodel 10 februarie 2018 at 21:32

Asta e tot ce stiu si cei de la PNL-PD si cei de la PSD. Două găsti mafiote care se tin de gargara ieftina pentru a prosti populimea, astfel încât sa-și poată vedea ei de afacerile lor murdare, indiferent de cine e la putere. Au noroc că au dat de un popor de proști, inculți, indolenți și căcănari. Să vină cineva să-i ia pe toți la bani mărunți să vedem cât de pure sunt afacerile și averile pe care le au. Nu îi văd ca fiind niște genii economice, ci doar ca pe unii care au beneficiat de informații potrivite, de tot felul de complicități și de banii publici din care s-au înfruptat din plin. Asta pentru că poporul a dormit și doarme în continuare, mulțumindu-se cu firimituri, cu faptul că se plimbă cu niște rable aduse din Germania, cu faptul că se pot plimba prin supermarket-uri care le oferă tot felul de produse dubioase, cu berea și telecomanda. Dacă așa arată viitorul politicii românești, atunci mai bine plecăm să rămână numai ei aici. Așa-ziși politicieni tineri care au aceleași discursuri insipide, plate, aceleași discursuri pupăcioase de dosuri de dinozauri politici. Rămâi doar cu scârba și cu lehamitea că te-ai născut într-o țară populată de niște zombi. Nu prea mai avem nicio scuză, a trecut destul timp, iar scuza beznei comuniste nu mai fucționează. Problema e că nu avem co_ie să dăm de pământ cu toți securiștii și cu toți jegoșii de așa-ziși politicieni, dimpreună cu progeniturile lor hidoase.

Corcodel 10 februarie 2018 at 21:34

Asta e tot ce stiu si cei de la PNL-PD si cei de la PSD. Două găsti mafiote care se tin de gargara ieftina pentru a prosti populimea, astfel încât sa-și poată vedea ei de afacerile lor murdare, indiferent de cine e la putere. Au noroc că au dat de un popor de proști, inculți, indolenți și căcănari. Să vină cineva să-i ia pe toți la bani mărunți să vedem cât de pure sunt afacerile și averile pe care le au. Nu îi văd ca fiind niște genii economice, ci doar ca pe unii care au beneficiat de informații potrivite, de tot felul de complicități și de banii publici din care s-au înfruptat din plin. Asta pentru că poporul a dormit și doarme în continuare, mulțumindu-se cu firimituri, cu faptul că se plimbă cu niște rable aduse din Germania, cu faptul că se pot plimba prin supermarket-uri care le oferă tot felul de produse dubioase, cu berea și telecomanda.

Corcodel 10 februarie 2018 at 21:35

Continuare:
Dacă așa arată viitorul politicii românești, atunci mai bine plecăm să rămână numai ei aici. Așa-ziși politicieni tineri care au aceleași discursuri insipide, plate, aceleași discursuri pupăcioase de dosuri de dinozauri politici. Rămâi doar cu scârba și cu lehamitea că te-ai născut într-o țară populată de niște zombi. Nu prea mai avem nicio scuză, a trecut destul timp, iar scuza beznei comuniste nu mai fucționează. Problema e că nu avem coaie să dăm de pământ cu toți securiștii și cu toți jegoșii de așa-ziși politicieni, dimpreună cu progeniturile lor hidoase.

dolfi 10 februarie 2018 at 21:54

nimic nou sub soare, circarul PNL-ului se cearta cu circarii PSD-ului. Nu s-ar intoarce roata istoriei sa vin in vizita la Canal sa va trimit chiftele cu prastia?
Sa va vad hrubele de prost gust ridicate -din banii furati de la noi, cetatenii onesti- doborate de buldozere….

Vasilica 11 februarie 2018 at 3:05

Din pacate “putzimea” din alba a ambelor partide nici macar din mafia aia nu fac parte.. Niste naivi adormiti in giana dupa vreo functie…

Ionci 11 februarie 2018 at 7:12

Cine e nepotul ?

Mircea 11 februarie 2018 at 10:06

Nu va place clasa politica??? De ca nu va implicati dvs.? Sa schimbati ceva – sa nu mai fie mafie – sa „dam cu toti de pamant” cum spunea cineva mai sus.

Comentariile critice la adresa lor a politicienilor …sunt inutile. Le scriem toti, frustrati pe buna dreptate, vazand unde am ajuns ca tara. Fara a actiona concret – suntem si ramanem niste – papagali!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...