Rămâi conectat

Politică Administrație

Alin Ignat: ”PSD Alba Iulia e ca ceata lui Pițigoi, dai într-unul, țipă doi”

Publicat

în

Zilele trecute, această grupare semi-anonimă, denumită generic “consilierii locali PSD”, sărea curajos în presă la gâtul primarului Mircea Hava, pentru ca mai apoi, în ședința de Consiliu Local, să aibă doar doi reprezentanți cuminți și stânjeniți de materialul scris anterior în numele lor.

Puși față în față cu persoana pe care au atacat-o din spatele unei tastaturi, n-au mai spus nici că e mincinoasă, nici lacomă, nici fără de suflet, preferând de această dată, liniștea și cuvintele puține și pline de respect.

Astăzi, ceata lui Pițigoi lovește din nou, tot în cor, tot lipsită de asumare, tot cu rânduri scrise de alții pentru ei și comunicate presei fără ca măcar să aibă toți cunoștință despre ele. Mai mult, din comunicatul respectiv, semnat “consilierii locali ai Partidului Social Democrat”, nu înțelegem despre ce consilieri locali este vorba. Cei din Videle? Din Roșiorii de Vede? Sau poate consilierii locali PSD din întreaga țară? Cu siguranță responsabilul cu editarea a omis acest lucru, fiindu-i imposibil să țină pasul cu un mesaj dictat.. pe voci.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu voi zăbovi să explic unei entități care înțelege prea puțin chiar și din ceea ce i s-a pus în față să transmită, dar pentru cititorii publicației, voi lămuri câteva aspecte în legătură cu care comunicatul anonimilor minte și dezinformează.

Unitatea de alimentație publică pe care o conduc își desfăsoară activitatea în deplină legalitate, sub toate aspectele, chiar dacă modificările legislative promovate de guvernarea PSD sunt aberante și generează legi strâmbe, așa cum sunt, le respectăm și nu am negociat asta niciodată.

Când vorbesc despre amenda primită de restaurantul respectiv de la ANAF, eveniment pe care l-am făcut public personal la acea vreme, cei de la PSD Alba ori se fac că nu știu despre ce e vorba, ori nu înțeleg. În primul rând, termenul “Garda Antifraudă” pe care ei îl folosesc pentru a descrie Direcția Generală Antifraudă Fiscală arată că nu cunosc nici măcar denumirile instituțiilor despre care vorbesc, alegând limbajul popular, acolo unde cunoștințele nu îi ajută. În al doilea rând, sancțiunea primită în urmă cu doi ani de zile a fost cauzată de găsirea sumei de 123 de lei asupra unui ospătar, la sfârșitul programului de lucru, sumă ce constituia bacșișul acestuia. Precizez faptul ca această întâmplare a avut loc la 7 luni de la abrogarea ordonanței ce instituia impozitul pe bacșiș, o altă măsură dezastruoasă adoptată de același ministru de Finanțe pe care PSD îl susține și azi, Eugen Teodorovici.

Faptul că pesediștii albaiulieni au invocat acest episod ca argument la criticile mele denotă slaba pregătire pe care o au și despre care știam cu toții de multă vreme.

O altă aberație pe care o susțin aceștia atunci când se trezesc vorbind este aceea că aș avea un interes direct în problema reglementării contribuțiilor pentru contractele part-time. Această argumentație de un amatorism aproape infantil ignoră faptul că restaurantul pe care îl dețin nu are niciun angajat cu un astfel de contract, dar totuși, minciuna e arma cea mai la îndemână.

Cel mai amuzant este faptul că acești “consilieri locali PSD” promovează pe nemestecate cifra de 185.000 de contracte part-time preschimbate în contracte cu normă întreagă, preluată de la ministrul Olguța Vasilescu, neștiind că de fapt, mare parte din aceste contracte part-time au dispărut cu totul, fără a se regăsi ulterior în zona celor cu normă întreagă.

Din păcate, nici măcar cei care scriu comunicate pentru ceata lui Pițigoi nu își fac temele cum se cuvine, rezumându-se la atacuri fără substanță, la argumente goale de conținut, la … tărăboi. Cât despre cifrele preluate de prin sertarul condamnatului Vâlcov, artizanul celui mai dezastruos program de guvernare post-decembrist, nu cred că e nevoie să mai spunem ceva, o spun cei 8 ani de închisoare cu executare primiți în primă instanță.

Poate cu următoarea ocazie, învață și acești “luptători de soi” ai PSD Alba să spună două vorbe de la ei și să-și asume bărbătește asta. Deși în cazul lor acest lucru poate părea imposibil, păstrez totuși o urmă de speranță.

Semnez în nume propriu,
Alin Ignat, prim-vicepreședinte al Tineretului Național Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare