Rămâi conectat

Politică Administrație

Alin Ignat: ”PSD Alba Iulia e ca ceata lui Pițigoi, dai într-unul, țipă doi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele trecute, această grupare semi-anonimă, denumită generic “consilierii locali PSD”, sărea curajos în presă la gâtul primarului Mircea Hava, pentru ca mai apoi, în ședința de Consiliu Local, să aibă doar doi reprezentanți cuminți și stânjeniți de materialul scris anterior în numele lor.

Puși față în față cu persoana pe care au atacat-o din spatele unei tastaturi, n-au mai spus nici că e mincinoasă, nici lacomă, nici fără de suflet, preferând de această dată, liniștea și cuvintele puține și pline de respect.

Astăzi, ceata lui Pițigoi lovește din nou, tot în cor, tot lipsită de asumare, tot cu rânduri scrise de alții pentru ei și comunicate presei fără ca măcar să aibă toți cunoștință despre ele. Mai mult, din comunicatul respectiv, semnat “consilierii locali ai Partidului Social Democrat”, nu înțelegem despre ce consilieri locali este vorba. Cei din Videle? Din Roșiorii de Vede? Sau poate consilierii locali PSD din întreaga țară? Cu siguranță responsabilul cu editarea a omis acest lucru, fiindu-i imposibil să țină pasul cu un mesaj dictat.. pe voci.

Nu voi zăbovi să explic unei entități care înțelege prea puțin chiar și din ceea ce i s-a pus în față să transmită, dar pentru cititorii publicației, voi lămuri câteva aspecte în legătură cu care comunicatul anonimilor minte și dezinformează.

Unitatea de alimentație publică pe care o conduc își desfăsoară activitatea în deplină legalitate, sub toate aspectele, chiar dacă modificările legislative promovate de guvernarea PSD sunt aberante și generează legi strâmbe, așa cum sunt, le respectăm și nu am negociat asta niciodată.

Când vorbesc despre amenda primită de restaurantul respectiv de la ANAF, eveniment pe care l-am făcut public personal la acea vreme, cei de la PSD Alba ori se fac că nu știu despre ce e vorba, ori nu înțeleg. În primul rând, termenul “Garda Antifraudă” pe care ei îl folosesc pentru a descrie Direcția Generală Antifraudă Fiscală arată că nu cunosc nici măcar denumirile instituțiilor despre care vorbesc, alegând limbajul popular, acolo unde cunoștințele nu îi ajută. În al doilea rând, sancțiunea primită în urmă cu doi ani de zile a fost cauzată de găsirea sumei de 123 de lei asupra unui ospătar, la sfârșitul programului de lucru, sumă ce constituia bacșișul acestuia. Precizez faptul ca această întâmplare a avut loc la 7 luni de la abrogarea ordonanței ce instituia impozitul pe bacșiș, o altă măsură dezastruoasă adoptată de același ministru de Finanțe pe care PSD îl susține și azi, Eugen Teodorovici.

Faptul că pesediștii albaiulieni au invocat acest episod ca argument la criticile mele denotă slaba pregătire pe care o au și despre care știam cu toții de multă vreme.

O altă aberație pe care o susțin aceștia atunci când se trezesc vorbind este aceea că aș avea un interes direct în problema reglementării contribuțiilor pentru contractele part-time. Această argumentație de un amatorism aproape infantil ignoră faptul că restaurantul pe care îl dețin nu are niciun angajat cu un astfel de contract, dar totuși, minciuna e arma cea mai la îndemână.

Cel mai amuzant este faptul că acești “consilieri locali PSD” promovează pe nemestecate cifra de 185.000 de contracte part-time preschimbate în contracte cu normă întreagă, preluată de la ministrul Olguța Vasilescu, neștiind că de fapt, mare parte din aceste contracte part-time au dispărut cu totul, fără a se regăsi ulterior în zona celor cu normă întreagă.

Din păcate, nici măcar cei care scriu comunicate pentru ceata lui Pițigoi nu își fac temele cum se cuvine, rezumându-se la atacuri fără substanță, la argumente goale de conținut, la … tărăboi. Cât despre cifrele preluate de prin sertarul condamnatului Vâlcov, artizanul celui mai dezastruos program de guvernare post-decembrist, nu cred că e nevoie să mai spunem ceva, o spun cei 8 ani de închisoare cu executare primiți în primă instanță.

Poate cu următoarea ocazie, învață și acești “luptători de soi” ai PSD Alba să spună două vorbe de la ei și să-și asume bărbătește asta. Deși în cazul lor acest lucru poate părea imposibil, păstrez totuși o urmă de speranță.

Semnez în nume propriu,
Alin Ignat, prim-vicepreședinte al Tineretului Național Liberal


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea