Rămâi conectat

Politică Administrație

Alin Cucui: Secretarul general al PSD Liviu Dragnea recunoaşte superioritatea PDL în Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Campania electorală pentru alegerile locale nici n-a început, cel puţin nu oficial, şi multe ne sunt date să auzim! Afirmaţii fără niciun fel de suport în realitate, simple înjurături, mistificări sau promisiuni extrem de deşănţate ne sunt transmise zilnic de politicieni de mucava, autoimpuşi în fruntea unor partide prin avere, obrăznicie şi agresivitate, în speranţa că electoratul îi va crede şi îi va vota. Strategia de dezvoltare a judeţului Alba, de exemplu, lansată săptămâna trecută de USL propune nici mai mult, nici mai puţin decât crearea a 10.000 noi locuri de muncă în patru ani de mandat marca Teodor Atanasiu. Cum vor fi create cele 10.000 de noi locuri de muncă promise? Poate prin angajări la stat, aşa cum s-a mai întâmplat în timpul guvernării Tăriceanu, când numărul bugetarilor a crescut cu câteva sute de mii? Dar cele alte 3.500 de locuri de muncă promise în cadrul campaniei Alba Iulia Capitală Culturală 2020? Sunt cifre aruncate pur şi simplu pe piaţă, promotorii lor închipuindu-şi probabil că electorii sunt atât de uşor de dus de nas. Parlamentarii PNL nu au reuşit să concretizeze nici măcar o investiţie privată care să nu aibă nimic de a face cu implicarea autorităţilor locale. Şi asta în condiţiile în care reprezentanţii USL în Consiliul local au subscris prin votul lor favorabil Zonei de Dezvoltare Economică. Suntem curioşi care vor fi domeniile acoperite de cele 10.000 de locuri de muncă aduse în discuţie în strategia USL? Dezvoltarea economică a unui judeţ nu se gândeşte pe patru ani, adică între 2012 – 2016, aşa cum au enunţat strategii opoziţiei documentul de căpătâi. Eventual pe minim 10 ani! Pentru orice persoană cu scaun la cap, promisiunile de dragul promisiunilor sunt o adevărată jignire, aşa cum sunt afronturi aduse inteligenţei şi afirmaţiile cum că Ion Dumitrel nu este cunoscut în judeţ sau că Mircea Hava nu a făcut nimic bun pentru municipiul Alba Iulia. Cetăţenii din Alba sunt inteligenţi şi nu vor cădea în plasa promisiunilor fără acoperire, a obiectivelor frumoase, dezirabile, dar rupte de contextul economic.
Mai realist este însă secretarul general al PSD Liviu Dragnea. Radu Tudor, moderatorul emisiunii „Punctul de întâlnire”, difuzată duminică seara la Antena 3, l-a întrebat care sunt municipiile reşedinţă de judeţ şi judeţele unde PDL are cele mai mari şanse să câştige alegerile locale. În faţa unei hărţi roş-galbene înfăţişând modul în care PNL şi PSD şi-au împărţit ţara şi unde judeţul Alba era înfăţişat galben, Liviu Dragnea a enumerat Alba ca unul dintre judeţele unde PDL va câştiga şi primăria municipiului reşedinţă de judeţ Alba Iulia şi preşedenţia consiliului judeţean. Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat: nici măcar secretarul general al principalului partid din USL nu are încredere în candidaţii impuşi de PNL – Călin Potor şi Teodor Atanasiu.

Alin CUCUI, vicepreşedinte PDL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea