Alexandru Sinea, directorul DSP Alba: ,,Este o presiune uriașă asupra sistemului sanitar, dar se gestionează fiecare caz în parte, fiecare persoană este ascultată”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, împreună cu Prefectul Județului Alba, Nicolae Albu, au realizat o conferință de presă la Alba Iulia, cu privire la starea actuală a județului Alba în contextul pandemiei, și viitoare măsuri care ar putea fi implementate pentru ținerea sub control a pandemiei de COVID-19.

,, Menținem numărul de teste ridicate, pentru a depista mai ușor persoanele asimptomatice și a împiedica răspândirea virusului. Nu am  luat încă nicio decizie privind piețele agroalimentare. Așteptăm decizia la nivel național. Vom găsi modalități să nu blocăm mediul economic, dar să asigurăm și prevenirea îmbolnăvirilor, potrivit recomandărilor specialiștilor.” A declarat Prefectul Județului Alba, Nicolae Albu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În cadrul declaraților făcute, aceștia au anunțat o serie de măsuri viitoare, precum analizarea propunerilor trimise de comitetul național în vederea implementării lor, decizia restricționării capacității mijloacelor de transport la 50%, intensificarea măsurilor de control prin verificarea strictă a purtării măștii, distanțării sociale și celorlalte măsuri luate anterior la nivelul județului.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Alexandru Sinea: ,, Avem o creștere progresivă a cazurilor de COVID-19, și sperăm să rămână o creștere controlată. Facem eforturi în acest sens prin testare susținută și anchetele epidemiologice pe care le realizăm în termen de 24 de ore, testăm și izolăm persoanele pozitive și  carantinăm contacții. Este o presiune uriașă asupra sistemului sanitar, dar se gestionează fiecare caz în parte, fiecare persoană este ascultată. Locuri în spitale sunt în jur de 40, iar spitalul Aiud va deveni un spital suport, iar acum este în fază de pregătire.

Nu muncim pentru a da bine în anumite statistici. Chiar dacă avem multe cazuri, cel mai important este să avem puține decese. Pe statistici, județul Alba este sub media pe țară la nivel de decese.” A declarat Alexandru Sinea, directorul DSP Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419