Rămâi conectat

Actualitate

Alexandru Rafila explică noile REGULI de funcționare a școlilor: „De ce 75%? De ce trei cazuri într-o clasă? De ce șapte zile?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Rafila explică noile REGULI de funcționare a școlilor: „De ce 75%? De ce trei cazuri într-o clasă? De ce șapte zile?”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a explicat vineri noile reguli de funcționare a școlilor.

„De ce 75 la sută? Pentru că a fost o evaluare a colegilor din zona de Sănătate publică și de asistență medicală, care consideră că atingerea acestui prag trebuie să-l ducă la luarea unei măsuri care să reducă transmisibilitate brusc și atunci vom solicita această decizie de închidere a școlii pentru un interval de timp care să ducă la scăderea până la 70 la sută. Este important să fie o diferență sensibilă atunci când redeschide școală să nu fie situația ca săptămâna viitoare s-au închis din nou. Este bine să fie continuitate pentru procesul de învățământ.

De ce trei cazuri într-o clasă? Pentru că aceasta este definiția focarului epidemiologic pentru orice boală transmisibilă, și pentru pojar, rujeola, și pentru oreion și bineînțeles și pentru această boală folosind un etalon care este cunoscut de toți epidemiologii.

De ce șapte zile? Pentru că aceasta este perioada de incubație, de exemplu un copil se îmbolnăvește în ziua unu și atunci perioada de incubație în care ar mai putea să apară cazuri să fie, în general este mai scurtă mai ales la tulpina Omicron este de șapte zile.

Dacă se întâmplă suspendarea activității în jumătate din clasele dintr-o școală atunci toată școala intră online. Cam astea sunt elementele pe care le-am avut în vedere și care cred că vor face o posibile două lucruri: sustenabilitatea procesului de învățământ și cum spuneam nu este vorba doar de procesul de învățământ, ci de modul în care se vor dezvolta copiii acestor generații care au fost vitregit și afectați foarte serios în ultimii doi ani de ceea ce se întâmplă”, a spus Rafila.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea