Alexandru Rafila, după explozia de infecții COVID: În maxim o lună s-ar putea dubla, iar mortalitatea s-ar tripla, ca în Cehia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Alexandru Rafila a declarat joi, după ce numărul de noi infecții COVID a sărit la 6.481 de cazuri în ultimele 24 de ore, că s-ar putea ajunge la un număr dublu în mai puțin de o lună dacă nu se iau măsurile corecte.

„Daca se dubleaza numarul de cazuri capacitatea si calitatea interventiei scad foarte mult. In maxim o luna poate veni dublarea, poate in si mai putin timp”, a declarat Alexandru Rafila.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În acest context, el a spus că dacă se ajunge să nu mai fie locuri în spitale atunci „mortalitatea se va dubla si se va tripla”. „Uitati-va in Cehia, a evoluat de la mortalitate de 3-4 la 12. De ce? Pentru ca oamneii nemaiavand acces la asistenta medicala nu pot fi ingrijiti. Daca nu oprim cresterea, asistenta medicala va fi limitata, nu ai personal sa deserveasca unitatile medicale”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Un număr de 6.481 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 36.169 de teste la nivel naţional, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Miercuri se înregistraseră 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419