Rămâi conectat

Actualitate

Alexandru Rafila, despre falsificarea cazurilor de COVID-19: „Mai degrabă cred că sunt fluctuații care se înscriu în normalitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România , a comentat declarațiile din partea mai multor lideri ai partidelor din opoziție, potrivit cărora guvernanții manipulează datele cu privire la cazurile de COVID-19 înregistrate în România.

Alexandru Rafila a negat vehement posibilitatea ca autoritățile să falsifice numărul infecțiilor cu COVID-19.

„Eu nu cred acest lucru, am mai discutat această posibilitate. Numărul de teste care se realizează în fiecare zi este legat de solicitările care vin din partea diverselor unități sanitare care recoltează probe de la persoanele simptomatice și atunci nu cred că există o planificare a recoltării probei de la simptomatici.

Mai degrabă cred că sunt fluctuații care se înscriu în normalitate(…)Dacă ne uităm, nici numărul de cazuri pozitive nu este foarte discordant, cu excepția zilelor de weekend, când numărul de probe testate de obicei este mai mic”, a spus Alexandru Rafila, miercuri seară, la Digi24.

În urmă cu două zile, Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, a tras un semnal de alarmă legat de creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus, adăugând că România este pe locul 3 în U.E. din punct de vedere al „incidenței cumulative”.

El a afirmat luni, la Antena 3, că trasmiterea infecției cu Covid-19 este deosebit de accentuată în România.

„Suntem pe creștere, este adevărat, așa se întâmplă cu bolile acestea înalt transmisibile, creșterea dacă nu e controlată, este logaritmică, adică fiecare persoană infectată poate să infecteze la rândul ei mai multe persoane. Ceea ce se întâmplă în America, atât în cea de Nord, cât și cea de Sud, în Africa și în unele țări din Asia a dus la creșterea accelerată. De exemplu, în ultima zi am avut 200.000 de cazuri noi la nivel mondial”, a spus profesorul Rafila.

„Au fost multe discuții legate de faptul că virusul își pierde capacitatea de trasmitere după un ciclu de aproximativ 10-12 săptămâni, în mare măsură, și că epidemia se va opri. Se vede clar că nu este așa. În România, în ultimele 10-12 zile, asistăm la o creștere importantă ce ar trebui să ne dea de gândit, să respectăm acele câteva măsuri simple pentru a avea o vară liniștită. Ar trebui toți să milităm în acest sens”, a declarat reprezentantul OMS în România.

„Ar trebui să știm că am plecat, în perioada cea mai bună, acum 4 săptămâni, ajunsesem chiar la 1,5% cazuri pozitive din totalul probelor. S-a stabilizat oarecum la 3%. Acum, zilele acestea de weekend, când se testează mai puțin, nu doar în România, vedem procente de 6%. Există transmitere comunitară, iar lumea s-a relaxat foarte mult în ceea ce privește măsurile de prevenție, dacă nu ne revenim rapid, o să avem probleme”, a adăugat profesorul Alexandru Rafila.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea