Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Alexandru Pereș: ”Victor Viorel Ponta se spală din nou pe mâini, ca Pilat din Pont”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

*Declarație politică susținută în Senatul României

Domnule Preşedinte, Onorat Senat,

Dedublarea, minciuna şi laşitatea tind să devină „calităţi” definitorii pentru celebrul ,,copy-paste”  Victor-Viorel Ponta, prim-ministrul unui Guvern pe cale să ajungă de tristă amintire în panoplia politică a României.

În loc să-şi asume cu demnitate responsabilitatea unui răspuns clar de „DA” sau „NU” în legătură cu proiectul minier de la Roşia Montană, premierul-deputat continuă să prostească o ţară întreagă – cum a făcut-o şi în campania electorală – agitând nu numai populaţia, ci şi posibilii investitori de care România are atâta nevoie.

Nerespectarea legislaţiei, a procedurilor, eludarea punctelor de vedere ale unor ministere (exemplu: Ministerul Justiţiei), graba suspectă cu care pasează aiurea responsabilităţile mai delicate sau dure ale funcţiei de prim-ministru, transmiterea unui aşa-zis Proiect de lege Parlamentului – sunt tot atâtea  argumente  care conferă Guvernului Ponta atributele unui Guvern Cameleon! Parcursul politic al acestuia imită aidoma parcursul Guvernului Năstase (copy-paste a devenit  a doua natură a premierului).

Ne amintim cu toţii (iar cetăţenii României o fac deja cu mânie şi dispreț) cum s-a autointitulat la investire ,,cel mai cinstit Guvern”. Era vorba despre o echipă care a avut zece propuneri pentru miniştri urmăriți penal! După mai bine de un an, a devenit cel mai CINIC GUVERN, care nu face faţă provocărilor economice şi sociale ale momentului, deşi are o majoritate de 70% în legislativ. Auzim în Piaţa Universităţii în aceste zile, strigăte tot mai puternice de „Jos Guvernul Ponta!”.

Nevoile stringente ale societăţii româneşti  (locuri de muncă şi fonduri financiare, în primul rând) sunt uitate, fiind înlocuite de promovarea periculoasă a amatorismului în administraţie,  incompetenţa şi lipsa de viziune în construcţia şi aplicarea unei strategii de dezvoltare economică pe termen scurt şi mediu, demagogia, narcisismul TV-ist al premierului-deputat, care acutizează problemele românilor, în loc să le rezolve.

Proiectul minier de la Roşia Montană este şi va fi, cu certitudine, o problemă de decizie a Guvernului şi nu neapărat a Parlamentului!

Desigur, dezbaterile pe subiectul relansării mineritului sau a surselor energetice de viitor pot fi şi trebuie aduse spre clarificare aici, în Parlament. Decizia finală aparţine însă nu legislativului, ci puterii executive, deci Guvernului României!

Precedentul însă există şi el se numeşte Petrom SA, Sidex SA, Romtelecom etc. Numai că în cazul celor de mai sus, avizele ministerelor erau clare şi pozitive, nu neconcludente şi eludate, ca în cazul proiectului minier de la Roşia Montană.

Această ultimă ,,păcăleală” a USL ne va costa scump din cel puţin 3 puncte de vedere:

1) Despăgubirile, posibil a fi cerute de investitorul canadian la denunţarea contractului, vor zdruncina puternic finanţele ţării;

2) Va aduce cu sine decredibilizarea capacităţii guvernanţilor de a negocia cu claritate şi în mod decisiv cu parteneri dornici să investească în economia românească;

3) Va adânci falia creată între politicieni şi populaţia dezamăgită de prestaţiile aleşilor ei în Parlament, în administraţia publică, centrală şi locală. Iar aceasta din urmă este cea mai gravă consecinţă a demagogiei USL.

Credem că este momentul unei analize a guvernării de către Parlamentul României. Din păcate, opoziţia politică actuală nu reuşeşte încă să coaguleze masa critică pentru declanşarea unei moţiuni de cenzură. Am speranţa că, totuşi, există şi în USL parlamentari dispuşi să plece urechea la dezamăgirile populaţiei şi să ajute la iniţierea unui asemenea demers.

Vă mulțumesc.

Alexandru Pereș, senator PDL de Alba

FOTO: pdlsenat.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea