Alexandru Pereş, senator PDL Alba: Vicleniile foamei de putere a USL

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    În spatele aşa-numitei greve parlamentare a opoziţiei se ascunde, abia disimulat, interesul meschin al acesteia de a declanşa (anticipat) campania electorală. Iniţiativa aduce opoziţiei ilegal – şi în dispreţul total al oricărei reguli morale civice – importante fonduri electorale deoarece campania se face cu bani publici, primiţi ca indemnizaţie parlamentară! Absenţi din Parlament, deputaţii şi senatorii USL defăimează în teritoriu actul de guvernare, Guvernul şi Coaliţia aflată la putere, străduindu-se perfid să inducă populaţiei sentimentul că ei sunt arhanghelii binelui pentru România şi nu „hoţii” care guvernează. Este fascinantă obstinaţia cu care susţin pe toate canalele media că PDL şi preşedintele Băsescu refuză orice dialog, când ei înşişi ignoră orice convocare oficială sau propunere de dialog, condiţionându-le de abordarera unei singure teme: alegeri anticipate sau „Jos Băsescu!”. Nu doresc să discute nimic altceva…dar preşedintele şi Guvernul refuză dialogul! Este clar că ceea ce îi interesează şi urmăresc este promovarea sentimentului de haos şi degringoladă în ţară, de care să fie făcută vinovată Puterea.
Propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a-l numi prim-ministru pe Victor Ponta i-a luat prin surprindere atât pe acesta cât şi pe Crin Antonescu. USL nu doreşte ACUM să participe la relansarea economico-socială a României pentru că ar rămâne fără combustibil electoral; nu-i interesează ţara ci menţinerea dezordinii economice în speranţa unei „victorii pe 4 ani” la alegerile din 2012 şi preluarea puterii în totalitate.
Dezvăluirea acestei atitudini meschine, taxată dezaprobator de electorat îi enervează la culme. Pentru că, au trebuit să constate, corolarul dezaprobării a fost erodarea încrederii, scăderea audienţei în electorat. Relansarea economică a României va da cu siguranţă peste cap plasa de minciuni servite constant cetăţenilor! Mesajele otrăvite, atacurile deşănţate, scenariile hilare inventate şi aruncate cu nonşalanţă în presa locală, nu pot şterge incapacitatea lor de a gestiona cu eficienţă bugetele locale sau bugetul naţional. Eficienţa a devenit o regulă cu care România şi românii vor trebui să se obişnuiască de acum încolo!
Risipa ostentativă, iresponsabilă a banilor publici nu mai poate fi acceptată; orice leu va trebui justificat şi transparent folosit pe destinaţii bine definite. Proiectele fantasmagorice, fără suport, cu care USL Alba ameţeşte populaţia judeţului – după reţete demagogice aruncate demult la coş – denotă o iresponsabilă şi periculoasă lipsă de profesionalism. Oferte sforăitoare de locuri de muncă, în zone inexistente… Liberalii şi pesediştii dovedesc că n-au învăţat nimic şi rămân în continuare rupţi de realitate.
PDL va continua să lucreze pentru cetăţeni. Locurile de muncă, investiţiile în infrastructura rurală, serviciile comunale, alimentarea cu apă, viaţa culturală, sănătatea, agricultura, dezvoltarea economică, sportul şi turismul, liniştea publică a cetăţenilor, toate acestea sunt obiectivele noastre! Proiectele au devenit realităţi, vizibile la tot pasul, nu au rămas promisiuni electorale!
Românii sunt minţiţi şi acum de USL, aşa cum s-a întâmplat în perioada 2007-2008, când li s-a dat mai mult decât a avut Statul. România s-a împrumutat atunci sau şi-a vândut active importante pe sume aproape derizorii, iar banii au mers numai la pensii şi salarii, nu la investiţii. Iar când puşculiţa s-a golit, statul a trebuit să ia temporar ceva înapoi pentru a reechilibra bugetul. Pe scurt, PDL a fost OBLIGAT, de nevoie, să îndrepte erorile a 20 de ani de risipă şi subeficienţă economică!
Categoric, s-au făcut şi greşeli, a lipsit mai ales comunicarea corespunzătoare cu populaţia. Nu am reuşit să explicăm nevoia de reformă, de schimbare structurală economică şi socială a statului. Alternanţa la putere face parte din regulile de aur ale democraţiei. Dar atenţie! în Agora grecească, Platon a lăsat o înţelepciune rămasă valabilă şi acum, în secolul XXI: „Nu daţi puterea celor care o iubesc!” Puterea trebuie să servească poporul nu o şleahtă de profitori; ea înseamnă şi o mare răspundere!
Minciunile perpetue, atacurile dure, deseori murdare, sumele importante plătite de USL pentru accesul pe prima pagină a ziarelor locale, nu fac decât să sublinieze lipsa de scrupule în parcursul spre putere al opoziţiei.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

Luci_V 28 martie 2012 at 19:04

Sandor Peres este fiul tortionarului comunist Peres jr care a anchetat-o pe Doina Cornea. Nu are ce cauta in politica la 60 de ani si 20 de ani de stat in Parlament. Sa-si vada de nepoti si sa lase locul tinerilor.

Garda 28 martie 2012 at 19:08

„Se strange latu” Sande, vorba unuia, mai ai putin …Mai sti de unde luai bani in „campanie” in 2008? Vrei sa-ti amintesc?

gogu* 28 martie 2012 at 19:31

ce te poti astepta de la un securist decat sa bage „strambe” poate mai drege busuiocul din pdl.

in alta ordine de idei tov. Sandor, ati vandut cuprul tarii pe 200 de milioane cand valoarea lui e de minim 20 de miliarde si ati mai dat 1000 de km patrati firmei Sterling pentru exploatarea petrolului in Marea Neagra. cate miliarde au fost comisioanele?

banditii astia chiar daca nu mai iasa la alegeri nu-i afecteaza au bani sa traiasca 1000 de ani de aici incolo

Walter 28 martie 2012 at 20:22

PERES=SECURITATE. Asta e dl Peres, un securist, senatorul pestilor…

PDL-isti au respins legea lustraiei si de ce ? 28 martie 2012 at 20:24

Auzi mai la ,,rade ciob de oala sparta,,ca da lectii despre vicleniile ,,foamei de putere,, a celor din USL da ei PDL OARE NU SE VAD !!!!!jOS CU VOI ca ne-am saturat de voi mai ales ca ,,marinaru chior,,vrea sa inchida OTV,DA LA ALEGERI VETI PATI PRECUM PNTCD ! Hai PP DD da cu ei la groapa istoriei romane ca astia au intrecut masura !

Costel* 28 martie 2012 at 21:36

Domnul Peres duce tratative cu conducerea centrala a DDDirect pentru o functie la stat dupa ce va ajunge balegar politic …

Adelenul versus mitici 29 martie 2012 at 15:00

Auzi ratatule ,tu dute cu tuciuriul tau dd direct la Caracal sa vezi cati prosti au mai ramas acolo si numarai pe cei veniti in Ardeal .O sa numeri numai unul ,pe tine. Decat tuciuriu mincinos mai bine chior , dar barbat . Numara-ti ” fetitele ” din pp-dd si vezi ca densitatea cea mai mare e in Alba .DD vrea sa faca rost de bani pentru asi acoperii minciunile folosindu-le ca ” marfa de export ” indigen.La alegeri veti primi doar un morcov in „obiectul muncii „.Gura pacatosului dd prostii rosteste dar in septembrie se opreste .Pleaca la miticii tai altfel o” s-o iei ” ardeleneste .

robert 28 martie 2012 at 20:32

Ce tupeu pe Peres au lucrat pentru popor(care popor?) Daca doriti sa mai lucrati pentru popor cum ati lucrat atunci mergeti unde sa dus mutu iapa adica (la dracu)Vorbesti de campanie electorala si nu ai vazut la SEBES spinzurat pe toate panourile peilustrul DORIN NISTOR LA AIUD d-na BADEA pentru ce iati pus pe toate panourile sau nam inteles si sint dati in urmarire spunti sa stie poporul de care aveti atita grije SA VA FIE RUSINE

robert 28 martie 2012 at 20:36

hotilor

Custi Ba 29 martie 2012 at 8:04

Aurelieneee, unde esti „Tataie” ca uite ce-ti fac astia… Se leaga de cacaniii tai unchiule si tu nu faci nimic! Hai, grabeste-te, du-ti nepotii la „gradi” si baga-te… Cum e posibil, dumneata, fost membru (sau „organ”, ca nu stiu cum e corect!) al SRI, sa nu te „ocupi” putin de „elementele” astea de anti-cacanii, doar ti-am spus, de acum poti sa iesi din hazna (sau latrina, ca iar nu stiu cum e corect!) nu trebuie sa te mai ascunzi, legea lustratiei nu a trecut, hai, la munca mosulica, ca uite, astia iti ataca „putoarea” pedelista! Se poate?!!!

Custi Ba 29 martie 2012 at 8:27

Erata – citeste „al Securitatii” in loc de „al SRI”

Besnik 28 martie 2012 at 22:14

Dl Peres vorbiti de relansare economico-sociala a Romaniei, dar cautati ajutoare in toate partile. PDL ca si partid la putere nu poate face acest lucru si cauta ajutor, daca nu sunte-ti in stare lasati pe alticeneva care poate. Nu mai cautati in USL si dupa aceea sa va asumati toate laudele.

noname 29 martie 2012 at 7:13

Doina Cornea o nebuna

nicu 29 martie 2012 at 7:54

d-l Peres este un om extraordinar cu inima mare, bun politician si om de calitate ceea ce in USD, uniunea stinga-dreapta nu intalnesti. Sunteti niste frustrati. Vai mama voastra. Si oricum in Ardeal va puteti lua LA REVEDERE de la suprematie.

Costel* 29 martie 2012 at 11:41

Sigur @ nicu „la revedere” de la suprematie ca nea Base si cu „oile” pe care le comanda da bucata cu bucata Ardealul (Erdely) ungurilor … sa ne traiesti multi ani nea nicule cu Peresul tau de gat atunci cand acesta va ajunge un deseu politic portocaliu …

krougar 29 martie 2012 at 10:42

„nu-i interesează ţara ci menţinerea dezordinii economice „-gura pacatosului adevar graieste… sa inteleg ca nea Peresh recunoaste starea de dezordine , care e clar datorita reformarii cu succes a statului roman sub obladuirea portocalismului. Nu mai vorbesc de faptul ca daca citesti articolul ai putea sa crezi ca PDl-ul e in opozitie si USL-ul e la putere , vinovat de toate magariile din perioada 2007-2008… e ok numai ca noi suntem totusi in 2012. Nea Peresh , gandeste putin atunci cand scrii ceva, mai lasa articolele alea din campania electorala din 2008 ca nu mai tin si mai revino oleaka cu picioarele pe pamant , ca intre timp VOI ati transformat tara in ceva de nerecunoscut.

????? 29 martie 2012 at 10:59

Rau ati fost indoctrinati fratilor! Tot ce faceti voi e modelul comunist. Ce au facut comunistii cu intelectualii anilor 50 faceti voi acum. schimbati-va mentalitatea comunista!

Goga Octavian 29 martie 2012 at 12:54

Stii, Sansule , care-i culmea : ca solicitarile uselistilor sunt aceleasi cu ale romanilor ! Si t-o spune un apolitic convins ! Hai sa zicem ca bugetarii „”meritau” salarii reduse cu 25-55 %.
Dar firmele private care au falimentat cu sutele de mii sub guvernarea portocalie ? Dar firmele care se mai zbat la buza prapastiei ? Dar bancile care nu mai dau credite firmelor private ? AM AJUNS SA LUCREZ IN PROPRIA FIRMA FARA SA CASTIG NIMIC ! PLATESC DOAR IMPOZITE LA STAT SI DOBANZI LA BANCI SI NUCI ASA NU-MI AJUNG BANII !!! DUPA 18 ANI DE ACTIVITATE, SUB PORTOCALII, AM AJUNS SA VAND ACTIVE CA SA RAMAN TOTUSI CU CEVA !!!!???
NU INTREVAD NICI O SPERANATA CU PDL!!!
PDL trebuie sa DISPARA< la fel ca PNTCD !!!

Comentariile sunt oprite