Alexandru Pereș: „Majoritatea confortabilă” USL sugrumă tânăra democraţie românească

USL din nou, şi din nou, nu se dezminte. Cu susţinerea „majorităţii parlamentare confortabile” de 70%, partidele alianţei aflate la guvernare sfidează nonşalant reforma Justiției, legile ţării şi electoratul după principiul sănătos: „Ne-aţi votat, ne suportaţi!”.

Legile de interes clientelar, de partid, se discută rapid în comisii în miez de noapte şi se pun adesea pe ordinea de zi fără ca toți parlamentarii să aibă din timp cunoştinţă despre ele. Nici nu este nevoie! Se votează într-o veselie, fără ca proiectele să fie dezbătute serios, în plen! Un exemplu:  în aceste zile, Senatul a aprobat proiectul de lege care reglementează tranzacțiile cu terenuri agricole din extravilan de către persoanele fizice.  Proiect înregistrat, dezbătut și votat la Senat în aceeași zi, 9 decembrie, cu încălcarea devenită obişnuită a  art. 91 din Regulamentul Senatului. Acesta prevede că „…toate proiectele și propunerile legislative se înregistrează la Senat în ordinea primirii lor, se distribuie senatorilor și se publică pe site-ul Senatului”.

ELIT

Dovada clară a agresivei tiranii impusă de majoritatea USL-listă, care sugrumă democraţia parlamentară și Regulamentul de funcționare a Senatului: Art. 94 alin.(2) din acest Regulament menționează că orice raport al oricărei comisii trebuie să stea în analiza senatorilor cel puţin trei zile! În plus, art. 90 al aceluiași Regulament prevede că Birourile permanente repartizează spre analiză comisiilor aceste proiecte sau propuneri legislative venite din partea inițiatorilor. Or, nici nu s-a răcit tuşul de pe înregistrarea documentului că acesta a şi trecut de comisii, a fost votat şi trimis spre Camera Deputaţilor!

Evident, ca parlamentar al opoziţiei, nu am putut decât să iau atitudine împotriva sfidării Regulamentului. Intervenţia mea în plenul Senatului s-a limitat însă doar la cirticarea procedurii prin care legea a fost adoptată, pentru că nimeni nu se îndoieşte de necesitatea unui cadru legislativ, care să reglementeze vânzarea – cumpărarea terenurilor agricole de către persoanele fizice, inclusiv de cetățenii unui alt stat al UE.

Nu am fost de acord cu  celeritatea suspectă cu care a trebuit aprobat „Proiectul de lege privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan de către persoane fizice şi de înfiinţare a Autorităţii pentru Administrarea şi Reglementarea Pieţei Funciare”, chiar dacă proiectul în esență este bun! Personal, a trebuit să amân pentru Camera Deputaţilor discutarea unor articole încă neclare,pe care le consideram necesare iar pentru aceasta voi apela la colegii deputaţi!

Proiectul  de lege privind tranzacţiile cu terenuri agricole este foarte important inclusiv pentru județul Alba, care are un anume potențial agricol, atractiv pentru străinii  dornici  să investească în domeniul agricol.

Constat însă că în ultimul timp „majoritatea confortabilă” acţionează tot mai des la marginea Regulamentelor celor două camere parlamentare, şi tot mai multe legi sunt fie returnate de Preşedinte, fie sunt declarate neconstituţionale de CC.  Acest lucru se traduce prin superficialitate şi lipsă de profesionalism în actul legislativ.

Este nevoie ca USL să înţeleagă şi să ia aminte că abdicarea de la lege reprezintă un atentat la tânăra democraţie românească şi acest fapt nu rămâne nesancţionat. Societatea civilă, cetăţenii responsabili ai României nu au uitat că USL a preluat puterea tocmai printr-un asemenea atentat, iar solganul „Dreptate până la capăt” este de fapt, un slogan răsuflat și mincinos în mâinile USL-ului!

Alexandru PEREȘ, senator PDL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Victor Negrescu a solicitat Casei Istoriei Europene să includă în expozițiile sale autori și creatori români

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu a transmis o solicitare… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

colonelu' gogu 13 decembrie 2013 at 15:04

dinozaurul securist batran sugruma democratia romaneasca

silentium 13 decembrie 2013 at 15:41

Ce sa ii faci frate, geaba cosmetici, dastepti si plini de idei, daca electoratul nu v-a mai vrut ca prea ati calcat pe bec si ati ascultat doar de o persoana. Asa, a rezultat acea majoritate care va doare. Stati jos si somn usor, ca unii decid de acum , iar altii sunt deja istorie neagra.

vuvuzel 13 decembrie 2013 at 16:22

Bă Sande, eu cred că tu eşti şi puţin masochist ! Ori de câte ori apari cu câte un articol la Unirea, tot de atâte ori te înjură lumea pe forum “una-n-truna” ! Chiar îţi face plăcere ? Nu mai ai nici o consistenţă Săndele şi nu mai prezinţi nici un interes, nici tu, nici partidul din care faci parte. Eu zic să-ţi vezi de treabă, să stai cuminte, să te bucuri de “calitatea” pe care încă o mai ai, (parlamentar) şi îndestulează-te Sandele precum mentorul tău Băse, care, vezi, e băiat deştept : mai o vilă, mai un teren, mai o udrea, mai una, alta …

Robert 15 decembrie 2013 at 20:17

D-nule senator in mare parte ai dreptate de u.s.l. dar ai matale cind au votat porcaria de lege a pensilor ati numarat de zece ori sa aveti forum si tot ati furat voturi si matale te-ai ascuns dupa mustata acea stufoasa si n ai cerut dimisia lui Roberta cind presedintele a propus taierea pensilor si salarilo cu 15% iar ai tacut cind a crescut T.V.A. la 24% iar ai tacut acu vii sa ne da-i iar lecti nuti este rusine sa mai vorbesti?

Costel* 17 decembrie 2013 at 13:55

Imi place. In ziarul Unirea iese la ora fixa Peres resapatul iar la Cotroceni tot la ora fixa caraie guvernatorul ….

Status-Quo 17 decembrie 2013 at 15:14

Celor 5 crai de mai sus:

ori sunteti atat de slab pregatiti incat nu va dati seama ca ati luat-o, evident prin batista (copyright SO Vantu) ori sunteti niste biete cazuri patologice (copyright KK). In ambele cazuri e de rau.

Vedeti ca v-a cazut tigla de pe casa (copyright Florin Piersic)

vuvuzel 17 decembrie 2013 at 17:10

Dom’le nu ştiu de ce s-a pornit lumea asta chiar aşa împotriva câinilor, când e ştiut : Câinele este cel mai bun prieten al omului : îl păzeşte, îl urmăreşte şi-l urmează credincios, pas cu pas ! Uite şi eu am un cătel, el îşi spune SQ dar de fapt îl cheamă Burcuş . Si el mă urmăreşte, pas cu pas, credincios, consecvent şi perseverent, de mai rar ! Ce-i mai rău e că de la o vreme, s-a cam izolat şi latră după toată lumea ! Eu mă port frumos, mă joc cu el, îi mai arunc câte un osuleţ şi din când în când îi mai dau şi câte un bobârnac, că am văzut că-i place ! Hai Burcuşe , cuţu, cuţu : Sezi ! Culcat ! Aport ! Bravooo, băiatule ! Bravo ! Hai, ia de aici ! Din câte-l ştiu, cred că iar s-apucă de lătrat !
Cuşti, bă !

Status-Quo 17 decembrie 2013 at 18:23

Draga vulvuzelo (adica cristina-plici-j-asa da-asa nu+cate altele),

vad ca ai reactionat normal si mai ales in termen.

Ma gandeasc ca de fapt, in cazul vostru, pe langa batista de rigoare s-a folosit intensiv si hidrantu’. Si au ramas urme.

Asa ca, prin 2025 sa zicem o sa te gasesc tot pe forum si tot pupand in cwr USL si injurand PDL. Probabil o sa treci de 1000000 de pseudonime pana atunci.

vuvuzel 17 decembrie 2013 at 20:50

No, nu-i în regulă, Burcuş al meu cred că o turbat ! Trebuie să recunosc că de data asta io-s de vină, că mi-a spus veterinaru când l-am dus la control :” vezi că dacă începe să latre după toată lumea, face bale, scabie şi pediculoză, atunci tre să-i schimbi meniu şi să-i dai fibre şi proteină că-i dulău bătrân. Altfel face rabie, turbă, mai pe româneşte. Nu-i mai da oase de găină că nu-i bine, face indigestie şi nu-i mai da bobîrnace, că tre să aibă botu umed, ai de grijă !” Eu nu l-am ascultat pe veterinar şi uite ce-am păţit : Burcuş, maidanezu meu, o turbat, amărâtu !

Comentariile sunt oprite