Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Alexandru Ghişa de la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia „a cucerit” argintul la Olimpiada Naţională de Fizică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Ghisa01Recent, s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, faza națională a Olimpiadei de Fizică. Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, a fost reprezentată de Alexandru Ghișa, elev în clasa a VI-a A, care a obținut medalia de argint, clasându-se pe locul al nouăsprezecelea din 128 de participanți.

Alexandru Ghișa a participat la această competiție națională în urma rezultatului excepțional obținut la olimpiada de fizică, faza județeană, unde s-a clasat pe locul I, fiind îndrumat de prof. Maria Atanasiu.

În acest an școlar, Alexandru a mai participat la numeroase concursuri școlare, sub îndrumarea prof. Liliana Tufariu, iar rezultatele obținute la aceste competiții au confirmat totodată pasiunea sa pentru matematică.

Efortul său a fost răsplătit cu numeroase premii și distincții, reușind să dobândească un palmares cu adevărat impresionant, în acest an școlar: premiul de excelență obținut la Concursul interjudețean de matematică ,,Viitorii matematicieni”, premiul al III-lea obținut la Olimpiada de matematică, faza județeană, la Concursul interjudețean ,,Regina Maria” Sibiu, la Concursul național de matematică Lumina Math și mențiune la Concursul interjudețean ,,Pitagora”.

De asemenea, Alexandru se remarcă și prin rezultatele deosebite obținute la clasă, fiind un real exemplu de seriozitate, ambiție și perseverență, iar dascălii și elevii acestei școli sunt mândri de performanțele obținute de acest elev de excepție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea