Alertă ANM: COD GALBEN de vreme severă imediată în județul Alba. Intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55-60 km/h

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, noi atenţionări de Cod galben de vreme severă, valabil până în 15 ianuarie, ora 8.00.

Fenomene meteorologice așteptate: intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși local 55-60 km/h Fenomene asociate: izolat transport de zăpadă Județul Alba: zona joasă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În intervalul menționat aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În zonele de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureș și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în regiunile vestice se vor semnala precipitații mixte. Izolat se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în toate zonele de munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Intensificări vor fi și în restul țării,  iar pe parcursul zilei de luni, 14 ianuarie), local și în cele sudice, centrale, estice și sud-estice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Notă: Marți, 15 ianuarie și miercuri, 16 ianuarie vântul va continua să sufle tare în toate zonele de munte, spulberând zăpada și viscolind ninsoarea, dar intensificări ale vântului vor fi local și temporar și în celelalte zone.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419