Rămâi conectat

Actualitate

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Ciocolată toxică, plină de metale grele, vândută și în România, de un brand american

Ziarul Unirea

Publicat

în

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Ciocolată toxică, plină de metale grele, vândută și în România, de un brand american

Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în Statele Unite ale Americii din cauza unei reclamații privind prezența metalului în ciocolata neagră, potrivit BBC. Producătorul de ciocolată Hershey a fost dat în judecată în SUA fiind acuzat că vinde produse care conțin niveluri nocive de metal.

Procesul a fost intentat de Christopher Lazazzaro. Acesta susține că firma a indus în eroare consumatorii prin faptul că nu a dezvăluit cantitățile de plumb și cadmiu din trei tablete de ciocolată neagră. El a mai spus că nu ar fi cumpărat produsele dacă ar fi fost informat. Hershey’s nu a comentat acuzațiile.

Procesul se bazează pe descoperirile recente ale revistei americane Consumer Reports (CR), care a testat 28 de batoane de ciocolată neagră pentru plumb și cadmiu. Revista a susținut că 23 dintre ele, inclusiv ciocolată de la Hershey, Godiva și Lindt, conțineau „niveluri relativ mai ridicate” ale acestor metale.

„În cazul a 23 dintre aceste tablete, consumul a doar 28 grame pe zi ar plasa un adult peste un nivel despre care autoritățile de sănătate publică și experții CR spun că ar putea fi dăunător pentru cel puțin unul dintre aceste metale grele”, a stabilit revista citată de BBC.

Potrivit revistei, batonul Hershey’s Special Dark și batonul Lily’s 70% aveau un conținut ridicat de plumb, în timp ce batonul Lily’s 85% avea și un conținut ridicat de cadmiu.

Documentele necesare începerii procesului au fost depuse miercuri la un tribunal federal din New York. Lazazzaro solicită daune de cel puțin 5 milioane de dolari de la producătorul de ciocolată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea