Politică Administrație
Alegeri parlamentare Călin Potor: Clădim împreună politica bunului simţ
Alegeri parlamentare 2012, judeţul Alba – Călin Potor, deputat USL de Alba.
Politica trebuie să fie făcută cu bun simţ, moralitate şi în folosul oamenilor. Am mai spus-o şi o spun în continuare: nu poţi face politica cetăţeanului dacă nu ai în vedere părerile şi dorinţele acestuia. Politicienii nu trebuie să fie altceva decât cei care transmit mai departe, spre guvernanţi, dorinţele celor care i-au ales.
În momentul de faţă clasa politică are nevoie de schimbare, trebuie să-şi întoarcă faţa spre popor. Şi asta o face prin colaborarea politicienilor, nu prin războaiele declaraţiilor de presă sau ale apariţiilor televizate. Sunt adeptul ideii de a face front comun cu oricine vrea să lupte pentru binele românilor. A trecut vremea războaielor politice, a venit timpul să clădim împreună. Sunt tot mai convins, pe zi ce trece, că acesta este viitorul nostru al tuturor.
Dacă mai era nevoie de argumente că am dreptate în privinţa faptului că este timpul colaborării şi al conlucrării, am primit recent încă o dovadă.
Sute de oameni mi-au transmis în 12 noiembrie felicitări de ziua mea de naştere. De la miniştri până la oameni simpli, toţi au ţinut să îmi transmită gândurile lor bune şi urările de bine. Cei doi co-preşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, alături de miniştrii Eduard Hellvig, Rovana Plumb şi Mariana Câmpeanu, precum şi liderii judeţeni ai USL Alba, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu, au fost printre primii care m-au sunat să îmi transmită un călduros „La mulţi ani”. Au fost urmaţi de colegul meu din parlament Radu Coclici, deputat PSD în colegiul Aiud-Ocna Mureş, de zeci de colegi parlamentari din ţară, de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman şi numeroşi primari de municipii, oraşe şi comune din întreg judeţul Alba. De asemenea am fost felicitat de colegii din PNL, PSD şi PC, cărora le mulţumesc din suflet.
Nu în ultimul rând am primit felicitări din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi a vicepreşedintelui Alin Cucui, gest care dovedeşte că oamenii politici, aflaţi în partide diferite pot avea oricând un dialog constructiv în favoarea cetăţenilor.
Nu în ultimul rând am primit urări de bine din partea sutelor de cetăţeni din colegiul meu, care au ţinut să îmi adreseze cele mai frumoase cuvinte cu putinţă şi să îmi dorească putere de muncă şi mult succes în următorii patru ani în Parlamentul României. La aceştia s-au adăugat alte sute de mesaje pe care le-am primit pe reţelele de socializare.
Vă mulţumesc tuturor. Urările şi gândurile voastre mă fac să cred în continuare că România mai are un viitor şi că a sosit momentul să clădim împreună!
CĂLIN POTOR, Deputat USL de Alba

Politică Administrație
Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny
Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Alba, primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny
Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 RON, din care 503.137.000 RON pentru apă-canal și 670.850.000 RON pentru infrastructura rutieră.
Din această sumă, CJ Alba va primi 137 milioane, pentru proiectele:
1. Reabilitare DJ 705 Zlatna – Almașu Mare – 31,1 mil. RON;
2. Modernizare și consolidare DJ 107 V Sânmiclăuș – Alecuș – 24,9 mil. RON;
3. Modernizare DJ 107 K Întregalde – Bârlești (Mogoș) – 24,9 mil. RON;
4. Modernizare DJ 106 K Vingard – Ohaba – 28,8 mil. lei;
5. Modernizare DJ 142 N Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș – 3,8 mil. RON;
6. Modernizare DJ 704 A, DN 7 – Pianu de Jos – 15,3 mil. RON;
7. Pod peste DJ 107 la Colibi – 4,3 mil. RON;
8. Modernizare DJ 107 H Coșlariu Nou – DN 1 – 3,8 mil. RON.
Municipiului Alba Iulia îi revin 43 milioane RON:
1. Extindere rețea apă și canalizare zona Orizont – 6,947 mil. RON;
2. Extindere canalizare pluvială Micești – 3,837 mil. RON;
3. Extindere rețea de apă și canalizare zona Emil Racoviță – 13,9 mil. RON;
4. Modernizare străzi zona Arex – 18,2 mil. RON.
Toate UAT-urile din județ vor primi finanțare prin intermediul acestui program.
Politică Administrație
Comunicat de presă| Europarlamentarul Mircea Hava: UE are nevoie de o abordare care să păstreze și chiar să crească locurile de muncă
Săptămâna aceasta, în Parlamentul European, sperăm să ajungem la un compromis în privința a trei componente esențiale ale FIT for 55, proiectul european prin care Uniunea își propune să reducă, până în anul 2030, emisiile de dioxid de carbon cu 55%, comparativ cu anul 1990. E vorba despre Emissions Trading System, Carbon Border Adjustment Mechanism și Social Climate Fund, pentru care grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, speră să fie agreată o variantă prin care să păstrăm viabile țintele propuse prin programul FIT for 55 și, în același timp, să protejăm locurile de muncă la nivelul Uniunii.
Chiar dacă situația actuală a scos încălzirea globală din prim-planul agendei publice, asta nu înseamnă că problema nu este la fel de reală ori că angajamentele pe care le-am luat față de viitor pot sau trebuie să fie ignorate. În același timp, însă, Uniunea Europeană se află la un moment de răscruce, în care trebuie să privim spre viitor din toate unghiurile posibile, să anticipăm și să găsim soluții pentru toate problemele cu care ne vom confrunta.
Iar una dintre aceste probleme și provocări în același timp este reîntoarcerea producției în interiorul UE. Ne-am lovit cu toții de problema asta în timpul pandemiei de Covid, când ne-am fi dorit ca toate capacitățile de producție pentru vaccin, necesare cetățenilor Uniunii, să fie aici, în spațiul statelor membre. Ne lovim și acum de această problemă, a lanțurilor de distribuție globale, care pot fi perturbate de situații ce cu greu ar fi putut fi anticipate.
Uniunea Europeană trebuie să se asigure că economia statelor membre este pe cât de puțin dependentă posibil de lanțul de distribuție extra european.
Viitorul UE este unul în care piața comună interacționează liber, în baza unor reguli clare, cu toate piețele globale, însă cu o autonomie cât mai bine conturată. Iar pariul pe care trebuie să-l câștigăm pentru viitor este acela al întoarcerii facilităților de producție în interiorul Uniunii. Fie că vorbim de industrie, de hi-tech sau chiar de energie, pentru care trebuie să investim în soluții alternative combustibililor fosili, Uniunea Europeană are nevoie de un plan de investiții și recalibrare a întregii industrii și economii, astfel încât dependența de importuri să fie cât mai mică posibil.
Acest lucru poate fi o imensă oportunitate pentru România, cu condiția să fim pregătiți din timp. Mă refer aici atât la Guvern, care trebuie să vină cu măsuri care să atragă investitorii și companiile, dar mai ales la UAT-uri, care pot găsi formule punctuale prin care să convingă potențialii investitori. Această recalibrare a economiei europene, a unităților de producție, va avea loc fără dar și poate. Dacă știm să profităm de ea, România poate deveni una dintre cele mai viabile opțiuni pentru dezvoltarea acelor industrii pentru care, în prezent, Uniunea se bazează în principal pe importuri.
Mircea Hava, europarlamentar PNL, Membru PPE
Politică Administrație
Comunicat de presă| Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor
Deputatul PSD, Tuhuț Radu Marcel: Partidul Social Democrat rămâne un partener solid al fermierilor
În contextul crizei alimentare preconizate, capacitatea României de a hrăni Europa reprezintă un real element de securitate şi stabilitate, iar Partidul Social Democrat a înţeles pe deplin valoarea fermierilor români, dovada de necontestat fiind reprezentată de investiţiile din agricultură şi subvenţiile alocate ori de câte ori PSD a fost la guvernare.
Și de această dată, în doar 6 luni de guvernare, Partidul Social Democrat a accelerat implementarea soluţiilor concrete destinate desfăşurării activităţii fermierilor. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a aprobat alocarea a 700 de milioane de lei proiectelor de investiţii pentru irigații, un element strategic care stă la baza unei agriculturi performante şi eficiente din punct de vedere al productivităţii.
Deşi foştii miniştri nu au acordat importanţa necesară extinderii şi modernizării sistemului naţional de irigaţii, în contextul secetei tot mai acute care se anunţă, actuala conducere a ministerului Agriculturii a anunţat că toţi fermierii care se află în zonele viabile de irigat vor avea acces la apă mai devreme faţă de alţi ani, asigurându-se astfel o producţie care să poată susţine cererea pieţei interne.
În acest moment, România poate iriga la nivel optim peste 1 milion de hectare de teren arabil, însă dacă s-ar fi putut beneficia şi de alocările din PNRR, atât de vitale pentru dezvoltarea ţării, toată suprafaţa agricolă a României ar fi putut fi irigată până la finalizarea noului cadru financiar multianual.
Chiar şi în aceste condiţii vitrege găsite la minister, ministrul Chesnoiu a găsit soluţii pentru a implementa măsuri de sprijin pentru asigurarea gratuită a apei pompate pe infrastructura principală de irigaţii şi suportarea a 50% din facturile la energie electrică pentru folosirea instalaţiilor de pompare de către fermieri. În acelaşi timp, continuă şi lucrările de modernizare a infrastructurii de irigaţii, într-un ritm accelerat, până la atingerea suprafeţei totale de 2 milioane de hectare irigabile.
Trebuie să amintim faptul că actualul Guvern a majorat la 1,5 miliarde de euro bugetul alocat investiţiilor în infrastructura de irigaţii şi a inclus prin lege, la finanţare, sistemele de irigaţii de la nivelul fermelor. Practic, acolo unde nu este extinsă încă reţeaua naţională, fermierii pot accesa fonduri directe pentru soluţii moderne de irigat.
Toate aceste acţiuni şi măsuri adoptate de Partidul Social Democrat demonstrează faptul că cel mai mare partid al românilor rămâne încă o dată cel mai mare partener de dialog, cu o strategie solidă şi cu viziune pentru dezvoltarea fiecărui sector al societăţii.
Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD, Tuhuț Radu Marcel
-
Ştirea zileiacum 7 ore
FOTO VIDEO| Vernisajul expoziției Cetatea Dacică de la Căpâlna și Războaiele Daco-Romane, la Sala Unirii din Alba Iulia
-
Sportacum 18 ore
Optimum Alba Iulia, la Cupa „Il Calcio” la Satu Mare | Alex Zahan, remarcat în „tricolor”
-
Actualitateacum 17 ore
Cei care dețin funcții de conducere și ies la pensie nu vor mai putea deține funcția și după pensionare: Proiect de lege
-
Sportacum 18 ore
Sâmbătă, CSO Baraolt – CSU Alba Iulia | Returul, o formalitate pentru studenți, deja promovați în Liga a 3-a!
-
Ştirea zileiacum 11 ore
ATENȚIE: DSP Alba va preda farmaciilor din județ pastile de iodură de potasiu, pentru populație. LISTA farmaciilor
-
Ştirea zileiacum 12 ore
FOTO VIDEO| „RĂSPLATA” primită de oamenii prinși în Alba Iulia, aruncând gunoaiele pe stradă, de către camerele de supraveghere: Cât de mari au fost AMENZILE date
-
Curier Județeanacum 16 ore
SPAPL Aiud ANGAJEAZĂ doi muncitori calificați în cadrul Serviciului Tehnic, Întreținere Patrimoniu – Compartiment Reparații, Întreținere drumuri. Condiții de participare
-
Ştirea zileiacum 12 ore
Senatorul Călin Matieș, obligat de Judecătoria Alba Iulia să plăteasca 15.000 de lei daune morale primarului Gabriel Pleșa
-
Ştirea zileiacum 6 ore
Medic legist din Alba condamnat pentru infracţiuni rutiere: Ce pedeapsă au decis magistrații
-
Actualitateacum 18 ore
Germania anunță iminența crizei energetice, după reducerea importurilor din Rusia
-
Actualitateacum 13 ore
SCHIMBĂRI pe piața energiei: La cât timp se va citi contorul
-
Curier Județeanacum 15 ore
Acțiune a polițiștilor din Zlatna pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă: Au fost aplicate 27 de amenzi