Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Călin Potor: Construim împreună România puternică !

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

USL a demonstrat în scurta perioadă de când se află la guvernare că este în stare să se ţină de cuvânt şi are soluţii pentru redresarea României. Fie că vorbim de mediul de afaceri, educaţie, sănătate, pensii sau politici sociale, USL propune măsuri clare, eficiente şi viabile.
Propunem un sistem fiscal stimulativ, echitabil şi predictibil. Creştem calitatea finanţelor publice, întărim disciplina fiscală şi creştem calitatea guvernanţei fiscale prin mai buna gestionare a banilor publici.
Simplificăm fiscalitatea şi sporim competitivitatea fiscală a mediului de afaceri prin reducerea generală a impozitării; lărgirea bazei de impozitare; simplificarea sistemului de taxe; creşterea colectării veniturilor bugetare; reducerea evaziunii fiscale. Regândim achiziţiile publice în baza criteriilor de oportunitate, prioritate şi eficienţă. Diminuăm corupţia prin decuplarea clientelei politice de la banul public şi prin transparentizarea folosirii acestuia. Creştem gradul de absorbţie a fondurilor structurale prin proceduri mai simple şi mai transparente de accesare şi prin soluţii de creditare în cofinanţarea IMM-urilor.
Propunem taxe mai mici, dar buget mai mare prin: reducerea CAS-ului datorat de angajator, reducerea TVA la producătorii agricoli, introducerea impozitului diferenţial pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale, consolidarea CEC şi Eximbank, creşterea deductibilităţii cheltuielilor în cercetare şi dezvoltare de la 20% la 50%.
IMM-urile sunt motorul economiei româneşti. Adoptăm o nouă lege pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, reducem datoriile statului către IMM-uri, stimulăm apariţia locurilor de muncă verzi şi îmbunătăţim accesul IMM la finanţare.
De asemenea, propunem proiecte de investiţii majore pentru perioada 2013-2016: investiţii strategice regionale, construim autostrăzi, revitalizăm proiectul canalul Dunăre – Bucureşti, finalizăm canalul Siret-Bărăgan.
Politici sociale – Sprijin pentru cei în nevoie
Indexăm pensiile cu rata inflaţiei, conform prevederilor legii şi în limitele bugetului. Creştem responsabilitatea individuală privind pensiile: introducem sistemul conturilor individuale de economisire pentru pensia publică (Pilon I). Multiplicăm resursele de venit pentru bătrâneţe prin introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale. Definim clar categoriile vulnerabile care au nevoie de ajutor suplimentar pentru plata facturii la energie.
Agricultură şi energie: subvenţii pentru cercetarea din agricultură, refacerea sistemului de irigaţii, dublarea primei pentru vânzarea terenurilor agricole, realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, sporim eficienţa aprovizionării cu energie, susţinem producţia descentralizată de energie, susţinem integrarea gospodăriilor cu venituri reduse într-un program special de creştere a eficienţei energetice.
Sănătate şi educaţie la standarde europene
Compensăm medicamentele în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de RON. Sprijinim investiţiile private în construcţia şi dotarea de spitale noi. Extindem sistemul SMURD la nivel naţional. Elaborăm şi implementăm un pachet social garantat pentru educaţie. Introducem Programul “Masa caldă” pentru toţi copiii din şcoli şi grădiniţe. Finalizăm până la sfârşitul anului 2016 programul de campusuri şcolare.
Ne dorim o Românie puternică, stabilă şi prosperă, pentru ca fiecare dintre noi să trăiască mai bine. În cele şase luni de guvernare am dovedit că se poate. Se poate munci în interesul cetăţenilor, prin promovarea unor politici publice care să fie pentru ei, nu împotriva lor. Aşa va fi şi după 9 decembrie, când victoria USL va fi consfinţită prin vot. Pentru că USL construieşte, alături de voi,

O ROMÂNIE PUTERNICĂ.
CĂLIN POTOR, deputat USL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea