Rămâi conectat

Ştirea zilei

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Călin Potor: Construim împreună România puternică !

Publicat

în

USL a demonstrat în scurta perioadă de când se află la guvernare că este în stare să se ţină de cuvânt şi are soluţii pentru redresarea României. Fie că vorbim de mediul de afaceri, educaţie, sănătate, pensii sau politici sociale, USL propune măsuri clare, eficiente şi viabile.
Propunem un sistem fiscal stimulativ, echitabil şi predictibil. Creştem calitatea finanţelor publice, întărim disciplina fiscală şi creştem calitatea guvernanţei fiscale prin mai buna gestionare a banilor publici.
Simplificăm fiscalitatea şi sporim competitivitatea fiscală a mediului de afaceri prin reducerea generală a impozitării; lărgirea bazei de impozitare; simplificarea sistemului de taxe; creşterea colectării veniturilor bugetare; reducerea evaziunii fiscale. Regândim achiziţiile publice în baza criteriilor de oportunitate, prioritate şi eficienţă. Diminuăm corupţia prin decuplarea clientelei politice de la banul public şi prin transparentizarea folosirii acestuia. Creştem gradul de absorbţie a fondurilor structurale prin proceduri mai simple şi mai transparente de accesare şi prin soluţii de creditare în cofinanţarea IMM-urilor.
Propunem taxe mai mici, dar buget mai mare prin: reducerea CAS-ului datorat de angajator, reducerea TVA la producătorii agricoli, introducerea impozitului diferenţial pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale, consolidarea CEC şi Eximbank, creşterea deductibilităţii cheltuielilor în cercetare şi dezvoltare de la 20% la 50%.
IMM-urile sunt motorul economiei româneşti. Adoptăm o nouă lege pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, reducem datoriile statului către IMM-uri, stimulăm apariţia locurilor de muncă verzi şi îmbunătăţim accesul IMM la finanţare.
De asemenea, propunem proiecte de investiţii majore pentru perioada 2013-2016: investiţii strategice regionale, construim autostrăzi, revitalizăm proiectul canalul Dunăre – Bucureşti, finalizăm canalul Siret-Bărăgan.
Politici sociale – Sprijin pentru cei în nevoie
Indexăm pensiile cu rata inflaţiei, conform prevederilor legii şi în limitele bugetului. Creştem responsabilitatea individuală privind pensiile: introducem sistemul conturilor individuale de economisire pentru pensia publică (Pilon I). Multiplicăm resursele de venit pentru bătrâneţe prin introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale. Definim clar categoriile vulnerabile care au nevoie de ajutor suplimentar pentru plata facturii la energie.
Agricultură şi energie: subvenţii pentru cercetarea din agricultură, refacerea sistemului de irigaţii, dublarea primei pentru vânzarea terenurilor agricole, realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, sporim eficienţa aprovizionării cu energie, susţinem producţia descentralizată de energie, susţinem integrarea gospodăriilor cu venituri reduse într-un program special de creştere a eficienţei energetice.
Sănătate şi educaţie la standarde europene
Compensăm medicamentele în mod real cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de RON. Sprijinim investiţiile private în construcţia şi dotarea de spitale noi. Extindem sistemul SMURD la nivel naţional. Elaborăm şi implementăm un pachet social garantat pentru educaţie. Introducem Programul “Masa caldă” pentru toţi copiii din şcoli şi grădiniţe. Finalizăm până la sfârşitul anului 2016 programul de campusuri şcolare.
Ne dorim o Românie puternică, stabilă şi prosperă, pentru ca fiecare dintre noi să trăiască mai bine. În cele şase luni de guvernare am dovedit că se poate. Se poate munci în interesul cetăţenilor, prin promovarea unor politici publice care să fie pentru ei, nu împotriva lor. Aşa va fi şi după 9 decembrie, când victoria USL va fi consfinţită prin vot. Pentru că USL construieşte, alături de voi,

O ROMÂNIE PUTERNICĂ.
CĂLIN POTOR, deputat USL de Alba

Publicitate

Ştirea zilei

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

Publicat

în

Accident rutier la Abrud: Doi bărbați au ajuns la spital, în urma coliziunii între două autoturisme

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe DN 74 în localitatea Abrud, un bărbat, de 48 de ani, din comuna Almașu Mare, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Bucium.

În urma accidentului rutieri cei doi conducători auto au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

Publicat

în

Accident rutier la Sebeș: Coliziune între un tânăr motociclist și un autoturism. Ce nereguli au fost depistate în cazul motociclistului

La data de 24 iunie 2022, în jurul orei 15.30, pe strada Călărași din Sebeș, un tânăr de 22 de ani, din Sebeș, județul Alba, în timp ce conducea o motocicletă a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Daia Română.

În urma accidentului motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că motociclistul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat, nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei pentru autovehiculului condus, iar motocicleta condusă este neînmatriculată.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul de către o persoana al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul, conducere cu permisul suspendat și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

Publicat

în

FOTO VIDEO| Două intervenții ale salvamontiștilor din Alba: A fost salvată o persoană blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice

În cursul acestui weekend, salvamontiștii din județul Alba au intervenit pentru salvarea a două persoane, fiind vorba despre o persoană care a rămas blocată pe o stâncă și o participantă la Festivalul Cetăților Dacice, care a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă.

Sâmbătă, 25.06.2022, in jurul orelor 17:30, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba, a primit un apel prin care era solicitată interventia salvatorilor montani pentru a salva o persoană blocată pe o stâncă în zona Vânătările Ponorului, din comuna Sălciua.

Apelantul vorbea foarte greu limba română. La scurt timp după acest apel, un al doilea apel semnala faptul că la circa 30 de metri sub balconul din lemn de la locul de belvedere deasupra de Vânătările Ponorului, se vede o persoană blocată în peretele stâncos. Apelurile s-au efectuat prin numărul unic de urgență 112.

Salvamontişii ajunşi la faţa locului au constatat că era vorba despre un tânăr în vârsta de 25 de ani, din Odorheiu Secuiesc, care a coborât neasigurat, fără echipament, in avenul respectiv, unde a rămas blocat, la prima săritoare, fără posibilitate de a se mai întoarce.

Salvamontistii au coborât pana la tânărul blocat, l-au asigurat, iar pentru evacuare au folosit tehnici de coarda specifice, pana când acesta a ajuns la suprafață. Menționăm că tânărul în cauză nu a suferit leziuni sau vătămări cat timp s-a aflat blocat la intrarea în aven. Este lesne de înțeles că bravada şi curiozitatea, în acest caz, a avut pentru tânărul nostru, efectul invers faţă de ceea ce a vrut să demonstreze.

Tot în acest week-end, salvatorii montani au asigurat şi asistenţa salvamont în zona cetății de la Căpâlna, în cadrul Festivalului Cetăților Dacice, desfășurat în comuna Săsciori.

Pe lângă implicarea merituoasă pe care au avut-o în organizarea si pregătirea festivalului, au intervenit pe traseul TA (triunghi albastru), unde o femeie, participantă la eveniment, a alunecat pe o porțiune mai abruptă si a suferit o entorsă de gleznă, fără posibilitatea de a se mai deplasa.

După acordarea primului ajutor, aceasta a fost coborâtă de pe munte, până în Sasciori, unde avea autoturismul, cu recomandarea de a se prezenta la UPU, pentru investigații mai amanuntite.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare