Rămâi conectat

Actualitate

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Călin Potor: CLĂDIM ÎMPREUNĂ

Publicat

în

A venit timpul să lăsăm deoparte toate patimile şi toată încrâncenarea din ultima perioadă. Trebuie ca lucrurile să fie făcute împreună, ca eforturile să se concentreze pentru binele nostru, al tuturor. Problemele cetăţenilor sunt şi ale noastre, ale politicienilor. Eu, cel puţin, voi face tot posibilul ca acestea să fie rezolvate în cel mai scurt timp.
Colegiul Alba Iulia, respectiv reşedinţa de judeţ, comunele Ciugud, Daia Română, Berghin şi Ohaba, are şi va avea în mine un parlamentar responsabil, care se bate la Bucureşti pentru ca vocea cetăţenilor să fie auzită. Şi nu doar auzită ci şi luată în seamă. Pentru că sunt atâtea lucruri de făcut.
Avem nevoie de locuri de muncă. Foarte multe locuri de muncă, pentru că mii de oameni sunt şomeri şi se văd puşi în imposibilitatea de a-şi întreţine familiile. Nu este normal să se întâmple aşa. Nu contează a cui este vina, dacă există o vină, că în colegiul meu şomajul a ajuns la un nivel alarmant. Depinde însă de noi ca cetăţenilor să li se ofere şansa de a avea un loc de muncă decent. Împreună cu colegii din USL vom depune toate eforturile pentru atragerea de investitori în zona Alba Iulia. Nu este imposibil. Cu multă muncă şi seriozitate se pot crea locurile de muncă de care este atâta nevoie.
O parte din aceste locuri de muncă se vor crea prin implementarea programului de reabilitare termică a locuinţelor, pe care USL l-a anunţat încă de acum 6 luni. Reabilitarea termică a locuinţelor şi instituţiilor publice din Alba Iulia, Ciugud, Daia Română, Berghin şi Ohaba va duce la apariţia de locuri de muncă în zonă şi la creşterea confortului cetăţenilor.
Vom continua proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020”. Pentru că este un proiect realizabil, care va crea mii de locuri de muncă şi va atrage investiţii de sute de milioane de euro. Cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, la care se va adăuga ajutorul necondiţionat din partea guvernului Alba Iulia va deveni o destinaţie turistică pe harta întregii lumi. În acest fel Cetatea Alba Carolina, comoara noastră a tuturor, va fi pusă în valoare şi va deveni polul de dezvoltare al municipiului şi nu numai.
Parte din interiorul Cetăţii se va transforma în campus universitar. Deja au fost făcute demersurile la ministerele de resort pentru ca Universitatea „1 Decembrie 1918” să primească mai multe clădiri care au fost folosite de armată. Urmează ca după preluare acestea să fie transformate în campus universitar, iar Cetatea să fie, în acest fel, plină de viaţă.
Nu am uitat nici Sala Polivalentă. Este nevoie de o sală polivalentă şi ea se va face. Nu mai discutăm despre utilitatea ei, pentru că cetăţenii ştiu că suntem singura reşedinţă de judeţ din ţară rămasă fără o sală polivalentă. Iar fondurile pentru finanţarea acesteia vor veni de la Ministerul Dezvoltării şi din partea Uniunii Europene.
Sănătatea însă este cea mai importantă dintre toate. Voi lupta ca prin noua lege a sănătăţii toate unităţile din sistemul medical de urgenţă să fie bugetate direct de la bugetul de stat. Nu doar Ambulanţa şi Unităţile de Primiri Urgenţe ci şi Spitalele de Urgenţă, cum este şi cel din Alba Iulia. Aici mă gândesc la noul spital judeţean de urgenţă din Alba Iulia, al cărui proiect există şi aşteaptă doar bugetarea. Sistemul de urgenţă este o PRIORITATE NAŢIONALĂ. Pentru că salvează vieţi.
Sunt probleme care vor fi rezolvate dincolo de culoarea politică sau simpatiile personale. Am fost, sunt şi voi fi aproape de cetăţenii din Alba Iulia, Ciugud, Daia Română, Berghin şi Ohaba. Pentru că îmi propun să clădim împreună. Pentru binele nostru, al tuturor!

CĂLIN POTOR,
Deputat USL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

Publicat

în

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

În cursul serii de miercuri, 22 iunie, Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a declarat, că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren, care trebuie să verifice peste 500.000 de contribuabili şi firme, dar că îşi propune ca numărul acestor echipe să crească şi să ajungă în luna iulie la 70. Heiuş a precizat că 80 la sută dintre procesele în care sunt contestate deciziile emise de inspectorii fiscali sunt câştigate de ANAF, potrivit News.ro.

Lucian Heiuş a declarat, miercuri, la Digi24, că este imposibil să fie făcute verificări la peste 500.000 de contribuabili.

”Această Direcţie generală de control venituri a făcut o analiză pe nişte aplicaţii informatice şi au ieşit aceste sume (să fie verificaţi 561.000 de contribuabili şi firme – n.r.). Este imposibil să verificăm pe toţi, bineînţeles că începem de la cele mai mari sume, de la diferenţe mari, semnificative şi coborâm până ne permite resursa pe care o avem. Astăzi, lucrează la această Direcţie efectiv pe teren, cred că vreo 30 de echipe, foarte puţine. Vreau să ajungem în luna iulie să avem 70 de echipe, în lunile următoare să creştem, iar în anii următori, acest departament de verificare a veniturilor să capete o importanţă semnificativă”, a declarat Heiuş.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şeful ANAF a dezvăluit şi cum explică unii faptul că le-au apărut în conturi anumite sume de bani, fără a putea fi justificate.

”După ce au fost respinse contestaţiile la decizia pe care noi am emis-o, s-au dus în instanţă şi am cerut şi eu colegilor mei să văd care sunt motivele, justificările spuse în general de persoane. Sunt unele chiar hazlii: am cumpărat o casă la ţară şi când am vrut să o repar am găsit o găleată cu aur în fundaţie; am făcut evaziune fiscal, dar în urmă cu 15 ani pentru că 10 ani e perioadă de prescripţie; am făcut în anii 90 bişniţă în Turcia, am adus blugi cu portbagajul, am ţinut banii şi după aceea am cumpărat 10 apartamente. Nu a ţinut nicio astfel de justificare în faţa judecătorilor pentru că judecătorul este cel care decide”, a declarat Heiuş.

ANAF câştigă 80 la sută din aceste procese, a explicat Heiuş.

”Gradul pe care noi câştigăm astfel de procese este 80 la sută”, a mai precizat Lucian Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Publicat

în

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Bacalaureatul 2022, sesiunea de vară, a luat sfârșit, iar absolvenții de liceu așteaptă notele inițiale. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12, potrivit Ministerului Educației. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.

Amintim că numele elevilor vor fi anonimizate. În această situație, codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

MODEL CERERE CONTESTAȚIE BACALAUREAT 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.”, prevede art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă

Publicat

în

Sorin Grindeanu, interimar la Ministerul Agriculturii. Propunerea făcută de premierul Ciucă

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Prin același document s-a luat act de demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant ca urmare a demisiei lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA pentru că ar fi intervenit într-un concurs de angajare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că apreciază gestul de demnitate politică făcut de Adrian Chesnoiu, iar performanţele profesionale ale acestuia, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare