Rămâi conectat

Actualitate

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Călin Potor: CLĂDIM ÎMPREUNĂ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

A venit timpul să lăsăm deoparte toate patimile şi toată încrâncenarea din ultima perioadă. Trebuie ca lucrurile să fie făcute împreună, ca eforturile să se concentreze pentru binele nostru, al tuturor. Problemele cetăţenilor sunt şi ale noastre, ale politicienilor. Eu, cel puţin, voi face tot posibilul ca acestea să fie rezolvate în cel mai scurt timp.
Colegiul Alba Iulia, respectiv reşedinţa de judeţ, comunele Ciugud, Daia Română, Berghin şi Ohaba, are şi va avea în mine un parlamentar responsabil, care se bate la Bucureşti pentru ca vocea cetăţenilor să fie auzită. Şi nu doar auzită ci şi luată în seamă. Pentru că sunt atâtea lucruri de făcut.
Avem nevoie de locuri de muncă. Foarte multe locuri de muncă, pentru că mii de oameni sunt şomeri şi se văd puşi în imposibilitatea de a-şi întreţine familiile. Nu este normal să se întâmple aşa. Nu contează a cui este vina, dacă există o vină, că în colegiul meu şomajul a ajuns la un nivel alarmant. Depinde însă de noi ca cetăţenilor să li se ofere şansa de a avea un loc de muncă decent. Împreună cu colegii din USL vom depune toate eforturile pentru atragerea de investitori în zona Alba Iulia. Nu este imposibil. Cu multă muncă şi seriozitate se pot crea locurile de muncă de care este atâta nevoie.
O parte din aceste locuri de muncă se vor crea prin implementarea programului de reabilitare termică a locuinţelor, pe care USL l-a anunţat încă de acum 6 luni. Reabilitarea termică a locuinţelor şi instituţiilor publice din Alba Iulia, Ciugud, Daia Română, Berghin şi Ohaba va duce la apariţia de locuri de muncă în zonă şi la creşterea confortului cetăţenilor.
Vom continua proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020”. Pentru că este un proiect realizabil, care va crea mii de locuri de muncă şi va atrage investiţii de sute de milioane de euro. Cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, la care se va adăuga ajutorul necondiţionat din partea guvernului Alba Iulia va deveni o destinaţie turistică pe harta întregii lumi. În acest fel Cetatea Alba Carolina, comoara noastră a tuturor, va fi pusă în valoare şi va deveni polul de dezvoltare al municipiului şi nu numai.
Parte din interiorul Cetăţii se va transforma în campus universitar. Deja au fost făcute demersurile la ministerele de resort pentru ca Universitatea „1 Decembrie 1918” să primească mai multe clădiri care au fost folosite de armată. Urmează ca după preluare acestea să fie transformate în campus universitar, iar Cetatea să fie, în acest fel, plină de viaţă.
Nu am uitat nici Sala Polivalentă. Este nevoie de o sală polivalentă şi ea se va face. Nu mai discutăm despre utilitatea ei, pentru că cetăţenii ştiu că suntem singura reşedinţă de judeţ din ţară rămasă fără o sală polivalentă. Iar fondurile pentru finanţarea acesteia vor veni de la Ministerul Dezvoltării şi din partea Uniunii Europene.
Sănătatea însă este cea mai importantă dintre toate. Voi lupta ca prin noua lege a sănătăţii toate unităţile din sistemul medical de urgenţă să fie bugetate direct de la bugetul de stat. Nu doar Ambulanţa şi Unităţile de Primiri Urgenţe ci şi Spitalele de Urgenţă, cum este şi cel din Alba Iulia. Aici mă gândesc la noul spital judeţean de urgenţă din Alba Iulia, al cărui proiect există şi aşteaptă doar bugetarea. Sistemul de urgenţă este o PRIORITATE NAŢIONALĂ. Pentru că salvează vieţi.
Sunt probleme care vor fi rezolvate dincolo de culoarea politică sau simpatiile personale. Am fost, sunt şi voi fi aproape de cetăţenii din Alba Iulia, Ciugud, Daia Română, Berghin şi Ohaba. Pentru că îmi propun să clădim împreună. Pentru binele nostru, al tuturor!

CĂLIN POTOR,
Deputat USL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea