Rămâi conectat

Politică Administrație

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Alexandru Pereş: PROGRAMUL USL, OUL ŞI GĂINA!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ALEGERI PARLAMENTARE ALBA | Alexandru Pereş: PROGRAMUL USL, OUL ŞI GĂINA!  

Am arătat deja că pentru a ascunde caracterul demagogic, lipsit de acoperire financiară al ofertei sale electorale, USL nu vorbeşte nicăieri despre Bugetul pe anul 2013. Toate marile promisiuni nu au termene precise de finalizare, sunt pline doar de termene vagi ca „vom reduce”, „vom creşte”, „va spori” etc. Cât de eficiente au fost „măsurile” luate de Guvernul Ponta în economie o dovedeşte fie chiar şi faptul că în doar 7 luni, cu banii plătiţi pentru un kg de carne în guvernarea PDL, un cetăţean cumpără acum doar o jumătate de kilogram.
ARD a prezentat naţiunii în această campanie nu numai programul economic pe perioada 2013 – 2016 ci şi Bugetul pe 2013, care susţine cu realism acest program. Punctul central al acestui program sunt INVESTIŢIILE şi LOCURILE DE MUNCĂ.
lFaţă de 2012 investiţiile vor creşte cu 5,8% în 2013, cu 6,2% în 2014, cu 8,3% în 2015 şi cu 6,8% în 2016;
lReducerea cotei unice de la 16% la 12% şi a contribuţiilor de la 1 ianuarie 2015;
lEvaziunea fiscală va deveni o problemă de securitate naţională;
lCreştere economică de 2,4% prognozată pe anul 2013 până la 4,8% în anul 2016;
lCreşterea salariului minim de la 700 lei la 850, ceea ce va aduce un plus de 2 miliarde lei la contribuţiile sociale.
Este adevărat că la începutul implementării acestor măsuri va apare un gol de venituri la impozitul pe profit dar acesta va fi compensat de creşterea economică rezultată în urma sporirii consumului. Ne amintim că în anul 2005 când PDL a introdus cota unică de impozitare de 16% s-a lărgit baza de impozitare şi, chiar dacă veniturile au scăzut cu 5% în primul an, în următorii au crescut cu 45% (2006), cu 47% (2007) şi cu 29% (2008). De aceea scăderea cotei unice la 12% va da un nou impuls economiei, care trebuie să fie competitivă şi nu conjuncturală ca în prezent.
Creşterile de venit rezultate în urma introducerii noii cote unice, coroborate cu accelerarea absorbţiei fondurilor europene, vor aduce dezvoltare economică şi vor crea locuri de muncă. Programul economic al ARD e construit pe ideea dezvoltării prin investiţii şi creare de locuri de muncă. Spre deosebire de programul USL, care se bazează pe dez­voltare prin creşterea consumului. USL încearcă încă să dezlege enigma: Cine a fost mai întâi, oul sau găina?

Alexandru Pereş, senator PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea