Alegeri locale parțiale, la Horea: Două dosare penale deschise pentru fapte de corupere a alegătorilor. S-ar fi oferit bani și băuturi alcoolice pentru influențarea votului

Polițiștii din Alba au întocmit, sâmbătă, la Horea, unde se desfășoară alegeri locale parțiale, două dosare penale pentru posibile fapte de corupere a alegătorilor, după ce, reprezentanți ai unui partid politic au acuzat că anumite persoane oferă bani și băuturi alcoolice pentru a influența votul cetățenilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba au declarat duminică, pentru ziarulunirea.ro, că cele două dosare penale deschise de polițiști au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, cercetările fiind efectuate sub coordonarea procurorilor.

ELIT

”În prima sesizare au fost făcute verificări, iar până în prezent aspectele sesizate nu s-au confirmat, dosarul respectiv urmează să fie soluționat prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni. În cea dea doua faptă sesizările sunt în derulare sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni. Ambele situații privesc fapte de corupere a alegătorilor”, potrivit Poliției Alba.

În unul dintre cazuri s-a reclamat că simpatizanți ai unui partid politic ar fi încercat să influențeze votul alegătorilor prin oferirea unor sume de bani, iar în cel de-al doilea acuzația privește oferirea de băuturi alcoolice, după ce persoanele în cauză băuseră împreună.

Cercetările sunt efectuate in rem.

Secțiile de votare de la Horea s-au deschis, duminică, la ora 7.00, iar până la ora transmiterii acestei știri nu au fost înregistrate alte incidente, potrivit reprezentanților Biroului de Circumscripție Comunală.

În comuna Horea din Munții Apuseni se organizează alegeri după ce Corneliu Olar, ales primar în iunie 2016, a demisionat în luna decembrie când a obținut un mandat de deputat.

În cursă pentru primărie s-au înscris Nicola Marin (PNL), viceprimar cu atribuții de primar, Florin Neag (PSD), susținut de ALDE și Ispas Mateș (PMP).

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Prefecturii, în comuna Horea au fost amenajate șase secții de vot la care sunt așteptați 1.703 de alegători.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...