Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul Nicolae Stanciu, iarăși pasă decisivă în China, al 10-lea assist al sezonului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Stanciu (30 de ani), mijlocașul lui Wuhan Three Towns, a reușit o nouă pasă de gol pentru echipa sa în remiza externă cu Beijing Guoan, scor 1-1 (0-1), în etapa a 17-a din campionatul Chinei.

Stanciu a fost căpitanul lui Wuhan în deplasarea de la Beijing și a jucat în fața apărării, într-un sistem 4-2-3-1. Deși a fost distribuit mai în spate pe teren decât poziția lui preferată, de mijlocaș ofensiv, Nicolae și-a trecut în cont un assist în minutul 81 (centrare din lovitură liberă de pe flancul stâng), pentru egalarea reușită de rezerva Li Y (gazdele au punctat în minutul 15). Pentru al 3-lea meci consecutiv integralist, fotbalistul albaiulian a fost notat cu 7,7 pe sofascore, cea mai mare notă a confruntării.

În acest sezon din campionatul Chinei, Stanciu a reușit 9 pase decisive, însă nu a marcat. Wuhan Three Towns, campioana en-titre, are un sezon modest. Se află pe locul 8, cu 24 de puncte în 17 meciuri. Echipa românului e departe de liderul Shanghai Port (40 de puncte). Etapa viitoare deținătoarea titlului întâlnește pe peren propriu le Meizhou Hakka (locul 11, cu două puncte mai puțin), duminică, 23 iulie)Stanciu a ajuns la 9 pase de gol în campionat și una în Supercupa Chinei, câștigată de Wuhan cu 2-0 în fața celor de la Shandong Taishan.

Cotat la 5,5 milioane de euro pe transfermarkt.com, internaționalul român mai are contract cu Wuhan până la sfârșitul anului viitor, dar este dorit înapoi de Slavia Praga, fosta sa echipă. În primul sezon la echipa din China a contribuit la câștigarea titlului, cu 10 goluri și 12 assisturi în 27 de meciuri.

Sursa: Gazete Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea