Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulianul Mihnea Costachi, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de Şah! *La 14 ani, cel mai bun rezultat al şahului din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mihnea Costachi & Marius CeterasŞahistul albaiulian Mihnea Costachi a reuşit o performanţă remarcabilă la Campionatul Mondial de Şah din Africa de Sud, reuşind să urce pe podium! Elevul antrenorului Marius Ceteraş a reuşit o remiză în ultima partidă şi a terminat neînvins competiţia mondială. Cu 8,5 puncte din 11 posibile (6 victorii şi 5 remize), talentatul şahist a luat sigur medalia de bronz, trebuind să aştepte doar disputarea ultimelor partide pentru a afla cât de valoroasă este distincţia.

Este un rezultat care răsplăteşte seriozitatea lui Mihnea, un albaiulian care a demonstrat că noi românii nu suntem cu nimic mai prejos decât alţii. Cu siguranţă este cel mai bun rezultat din istoria şahului albaiulian, însă sunt convins că Mihnea nu se va mulţumi cu atât şi ne va oferi pe viitor şi alte motive de bucurie. Felicitări Mihnea„, a declarat antrenorul Marius Ceteraş şi el un şahist ce a scris istorie pentru Alba. Legitimat la CSU Alba Iulia, precocele şahist din Cetatea Marii Uniri va fi împrumutat pentru ultimele luni ale acestui an la echipa AEM Timişoara.

La competiţie au participat circa 1000 de tineri şahişti din 93 de ţări. Printre aceştia şi maestrul FIDE Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), care a luat startul la categoria băieţi sub 14 ani.

 Juniorul albaiulian, elev al Colegiului „Horea, Cloşca şi Crişan” deţine un coeficient ELO 2356 şi era cotat ca favoritul numarul 6 dintre cei 106 juniori înscrişi la categoria sa de vârstă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea