Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Mihai Mincă, despre situația din Ungaria în perioada pandemiei de coronavirus | “Aici oamenii au înțeles gravitatea acestui virus și s-au conformat”, spune portarul ex-unirist

Dan HENEGAR

Publicat

în

Portarul albaiulian Mihai Mincă a ajuns în 2018 în Ungaria, prima sa aventură externă însemnând contractul cu Kisvarda FC. Fotbalistul în vârstă de 35 de ani este blocat în aceste zile în Ungaria, după ce efectele COVID-19 au oprit fotbalul, inclusiv cel din țara vecină.

Clubul maghiar a luat decizia ca jucătorii să rămână în zonă, până la rezolvarea situației, campionatul OTP Bank Liga întrerupându-se în 14 martie.

Cele trăite în aproximativ trei săptămâni sunt povestite de longilinul goalkeeper lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, în cele ce urmează. “Sunt momente grele, întrucât trebuie să stăm izolați. Mesajul meu pentru români este acela de a respecta restricțiile impuse de autorități, doar așa putem scăpa mai repede de acest virus. Impactul social este asemănător în toată lumea și fiecare stat încearcă să ajute populația, în funcție de posibilități”, a explicat portarul ce a mai evoluat în țară la Rapid București, Gloria Buzău, FC Brașov, CFR Cluj, ACS Șirineasa și FC Voluntari.

*”Români, respectați restricțiile!”

Kisvarda este o localitate mică, cu aproximativ 16.000 de locuitori, situată în nord-estul țării vecine, aproape de Slovacia și Ucraina. În această perioadă complicată, locuitorii respectă restricțiile dure impuse de autorități. Sunt tot mai puține persoane pe străzi, cele care ies din casă folosesc măști și mănuși pentru a se proteja. Există în magazinele alimentare programe diferite, cu vârstnicii ce au o perioadă de timp alucată pentru a se aproviziona (9.00-12.00), însă nu ești servit dacă nu te încadrezi în respectiva categorie de vârstă căreia îi este destinat intervalul orar. În plus, exigența autorităților se îndreaptă și spre verificare “la sânge” a documentelor, dar și a distanțelor între domiciliu și magazine!

*Antrenamente individuale

Clubul reînființat în 2013 a decis ca până la lămurirea situației, echipierii “roș-albi”  să se pregătească individual la domiciliu, după un program dat de club, jucătorii fiind dotați cu Gps Polar, pentru monitorizarea activității fizice, de către responsabilii formației. “Este clar că fiecare dintre noi ne dorim să începem cât mai repede activitatea, însă în aceste clipe prioritatea tuturor este sănătatea, dacă vom reuși să trecem cu bine, vom avea și fotbal”, a încheiat Mincă, ce a strâns trei prezențe în acest sezon între buturile formației clasate pe locul al 7-lea, în momentul întreruperii campionatului, după 25 de meciuri disputate. Oficialii Kisvarda FC au decis, după o ședință din această săptămână, să prelungească perioada de antrenamente individuale, nepermițându-le jucătorilor să plece. De altfel, zilele trecute, clubul maghiar a luat o decizie dură și a reziliat contractele unilateral cu românii Gheorghe Grozav și Iasmin Latovlevici, motivul fiind dat de plecarea acestora în țară în timpul pandemiei de coronavirus fără a le fi permis.

Precizăm că discuția purtată prin intemediul rețelor de socializare cu Mihai Mincă a avut loc înaintea deciziei clubului maghiar de a încheia înțelegerea cu Gheorghe Grozav, celălalt fotbalist albaiulian prezent în efectivul Kisvarda FC. Specificăm acest lucru pentru a nu se înțelege altceva din demersul publicării acestui articol (apărut zilele trecute în ediția tipărită a ziarului Unirea) și, sub nicio formă nu am intenționat să apară vreun semn de întrebare sau vreo paralelă între cei doi fotbaliști originari din Cetatea Marii Uniri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Înotătorii de la LPS Alba Iulia la etapa regională a naționalelor de copii | Lorand Palfi – două medalii de argint

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii de la LPS Alba Iulia la etapa regională a naționalelor de copii, 10-11 ani | Lorand Palfi – două medalii de argint   De curând, în Bazinul Olimpic din Tg. Mureș, s-a desfășurat etapa regională a Campionatului Național de înot, copii, 10-11 ani, competiție la care au fost prezenți și 10 sportivi de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea