Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Ionuţ Stan a semnat cu Dinamo Bucureşti *Recent un alt unirist, Schuller a ajuns în curtea „câinilor roşii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Crescuţi şi formaţi de Unirea Alba Iulia, Eduard Schuller şi Ionuţ Stan, ambii în vârstă de 19 ani sunt iarăşi coechipieri, la… Dinamo Bucureşti. După ce în urmă cu o lună, Schuller a semnat cu clubul din Ştefan cel Mare, pentru care a şi debutat la echipa a doua ce activează în eşalonul terţ, şi celălalt fundaş albaiulian va evolua în „alb-roşu”.

Ionuţ Stan a semnat zilele acestea cu gruparea clasată deocamdată pe locul 8 în Liga 1, un contact valabil pentru 4 sezoane, iar oficialii dinamovişti urmează să efectueze demersurile pentru legitimarea sa în timp util. „Este un pas înainte pentru mine şi mă bucur că am ajuns în curtea unui club atât de important din România”, a declarat Ionuţ Stan. „Nu spun că am un anume fotbalist drept model, încerc de la fiecare fundaş să «fur» cât mai multă meserie”, a mai precizat albaiulianul. „Totul depinde numai de mine, treptat, trebuie să mă pregătesc, să încep să joc şi aştept ca în curând să fac pasul spre prima echipă. Recunosc că e un lucru însemnat să joc pentru Dinamo, mai ales că am avut un an foarte zbuciumat fotbalistic. Sincer, sunt dinamovist de mic şi ar fi minunat ca peste puţin timp, alături de un alt albaiulian, Eduard Schuller să formez cuplul de fundaşi centrali ai lui Dinamo”, a spus ex-uniristul care la un moment dat a vrut să renunţe la fotbal, dezamăgit că nu s-au concretizat posibilele transferuri.

*Dorit de FC Vaslui, Pandurii şi Concordia Chiajna

Transfermarkt.de, site-ul de specialitate pune în dreptul lui Ionuţ Stan suma de 75.000 de euro, iar Schuller este cotat la suma de 200.000 de euro. După ce a evoluat în acest an numai la juniorii „alb-negrii” şi credea că fotbalul înseamnă venin, Ionuţ Stan a cunoscut, neaşteptat o întorsătură fericită a situaţiei şi a ajuns la Dinamo!

Simplu nu a fost nici pentru Schuller în acest sezon, unul controversat şi pentru fundaşul prezent la europenele din 2011. Cedat prin „mica publicitate” la Fortuna Brazi de către FC Unirea Alba Iulia la începutul anului, contra sumei de 35.000 de euro, puternicul apărătorul a fost împrumutat un retur la FC Maramureş Baia Mare şi a intrat apoi în conflict cu gruparea prahoveană, de unde a poposit la Dinamo II, iar dacă evoluţiile sale vor fi bune, Flavius Stoican l-ar putea convoca la prima echipă. „Este bine că aici l-am găsit şi pe Edi Schuller, cu care mă ştiu de mult timp şi am jucat împreună la juniori şi la echipa mare a Unirii”, a conchis Ionuţ.

*Unirea ia doar grila de formare

Ionuţ Stan a avut un an zbuciumat, cu pregătire începută cu FC Vaslui (cu care a şi semnat), revenire la Alba Iulia, iar după încheierea junioratului, oferte de la prim divizionarele Pandurii Tg. Jiu, sau Concordia Chiajna (cu care s-a şi antrenat în ultima vreme). Dezamăgit de neconcretizarea transferurilor respective, longilinul apărător s-a întors acasă, a intrat la facultate şi se pregătea să renunţe la fotbal. Până la urmă, acesta a ajuns în curtea lui Dinamo, cu amendamentul deficitului de pregătire şi a parafat înţelegerea cu gruparea din capitală. Echipa care l-a lansat în fotbal, Unirea Alba Iulia, dispărută de pe harta fotbalului românesc va încasa numai grila de formare, estimată la aproximativ 5000 de euro.

Cel mai cunoscut produs al fotbalului judeţean ajuns la Dinamo este Cornel Ţălnar, ce a făcut istorie în anii ’80, cu celebrul gol cu Hamburg. A mai fost şi Ioan Mărginean „Limoniu”, coechipier în acele vremuri cu „Ţânţarul”, şi mai recent George Ţălnar (fiul antrenorului) şi un alt unirist, Tibor Moldovan, cumpărat în 2005 contra sumei de 100.000 de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea