Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Albaiulianul Cornel Ţălnar antrenează pe Muscat Oman *După Dinamo, “Ţânţarul” a ajuns în Orient!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul albaiulian Cornel Ţălnar a ales, după despărţirea dureroasă de Dinamo, să dea curs unei propuneri exotice. “Papa” a ajuns să activeze, din vară, în Asia, mai precis la Oman Club Muscat, în Liga a 2-a a Omanului, alături de tehnicianul albaiulian în vârstă de 56 de ani fiind şi Mircea Oaidă, fostul preparator fizic cu care a colaborat la Dinamo. “Ţânţarul”, fost antrenor şi jucător al Unirii Alba Iulia şi-a împărtăşit impresiile acestei aventuri, într-un interviul acordat cotidianului “Prosport”.

– Cum este această experienţă pentru dumneavoastră?

– Am văzut şi eu ce înseamnă să lucrezi în străinătate. Acum ştiu care e diferenţa între a antrena în România şi în altă parte.
Acolo eşti lăsat în pace, lumea îţi apreciază munca şi nu e este vorba de o ţară extrem de avansată în fotbal. L-am văzut pe preşedinte de două ori, am lucrat mereu cu directorul sportiv.

– Care este nivelul ligii secunde în Oman?
– Ei acum încearcă să treacă la profesionişti, sunt semi amatori. Jucătorii sunt destul de talentaţi, au calităţi fizice, dar sunt dezorientaţi din punct de vedere tactic. Mi-a fost destul greu, mai ales în prima fază, dar au fost receptivi.

– În ţările arabe şeicii care deţin echipele sunt destul de greu de mulţumit. Aţi avut probleme din acest punct de vedere?
– Nu, după fiecare victorie, a doua zi venea cu prima, erau foarte corecţi, nu te întrebau de ce faci două ore de antrenament, de ce îi omori, de ce a intrat ăla sau l-ai scos pe celălalt. Din acest punct de vedere, «şeicii» din fotbalul românesc sunt mult mai pretenţioşi.

*A vrut să se întoarcă,  a slăbit 18 kilograme!

– Să înţeleg că nu aţi avut mari probleme de adaptare?
– Nu chiar. A fost şi Mircea cu mine şi m-a ajutat enorm. A doua zi după ce am aterizat am zis că mă întorc. Erau 50 de grade, iar cel care ne-a dus acolo ne-a luat la o plimbare prin deşert. Din cauza căldurii am slăbit 18 kg. Am prins sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadamului, un fel de Crăciun la noi. La ei în loc de porc se taie cămila. Am mâncat carne de cămilă şi pot să spun că e mult mai bună decât cea de porc.

– Cum văd oamenii fotbalul în Oman? Vine lumea la stadion?
– Oman Club este cea mai veche echipă din Oman,  echipa Poliţiei, foarte iubită. Practic, am plecat de la Dinamo şi am ajuns tot la Dinamo.

– Apropo de Dinamo. Cum comentaţi parcursul echipei în acest campionat?
– Când am plecat am văzut ce se preconizează, din păcate suferim toţi cei care iubim Dinamo. De vreo şase ani se tot spune că facem New Dinamo, însă nu se mişcă nimic. Sper ca cei care investesc să forţeze puţin lucrurile, să fie aduşi jucători de valoare. Acum să fim serioşi, fără transferuri bune nu se poate face performanţă. În acest moment nu se vede niciun fel de progres, din contră, e un regres. Nu sunt omul să vorbesc de rău Dinamo. Aici m-am format ca jucător, ca antrenor, iubesc culorile şi această echipă va rămâne mereu în sufletul meu. Am 30 de ani în „Ştefan cel Mare“, dar ca orice dinamovist, atunci când o văd pe Steaua că defilează, am o durere în suflet.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea