Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Călin Cristea alături de proiectul „Unirea renaşte”! Mijlocaşul stânga este în recuperare, după o accidentare la genunchi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mijlocaşul Călin Cristea a fost primul fotbalist lansat spre orbita performanţei de Unirea Alba Iulia care s-a întors acasă, pe „Cetate”, pentru a pune umărul, acesta acceptând în urmă cu doi ani, să îmbrace iarăşi tricoul „alb-negru”, jos, în Liga a 5-a. Fotbalistul de bandă stânga a primit cu satisfacţie vestea că fotbalul din Cetatea Marii Uniri renaşte, graţie implicării lui Gicu Grozav, fostul său coechipier, alături de care a promovat în Liga 1 în 2009 şi Mihai Oancea. „M-am bucurat foarte mult, având în vedere că în proiect sunt «prinşi» colegi şi prieteni, alături de care am jucat, Gicu Grozav, Ionuţ Grozav, Cipri Selagea sau Alex Giurgiu”, a spus Călin. „Având în vedere ce s-a întâmplat în ultimii 3-4 ani cu fotbalul albaiulian, o perioadă cruntă, firesc că am trăit un sentiment deosebit când am aflat că Gicu Grozav vrea să ajute. Totuşi, ar trebui să se implice mult mai multe firme din judeţ”, a spus Călin Cristea. „Este un lucru benefic pentru Unirea, rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor. Sper ca în maximum trei ani să ajungă în Liga a 2-a”, a mai spus fotbalistul legitimat la Dunărea Călăraşi.

*Accidentare la genunchiul stâng, perioadă îndelungată de recuperare

Sezonul 2016-2017, Călin Cristea l-a petrecut în eşalonul secund, la CSM Rm. Vîlcea (turul) şi Dunărea Călăraşi (returul), strângând 28 de partide şi 3 goluri. Ghinionul l-a lovit însă din plin pe albaiulian, care în mai, la o dispută externă, cu ASU Poli Timişoara a suferit o accidentare delicată la genunchiul stâng. Diagnosticul a fost aspru: leziune a meniscului şi ruptură partială a ligamentelor la piciorul de bază. Călin Cristea a fost obligat să poarte orteză timp de şase săptămâni, mai face recuperare medicală timp de trei săptămâni, la Bucureşti şi abia pe la mijlocul lunii septembrie, după startul sezonului, se aşteaptă să revină pe gazon, mai având de aşteptat. „Trebuie să închei recuperarea, să pun forţă în picior şi abia apoi să încep alergările”, a precizat fotbalistul.

Nu pot să mă gândesc aşa departe, când şi dacă voi reveni la Unirea. Important este să îmi revin din punct de vedere medical şi să încep să joc iarăşi”, a admis Călin Cristea. Acesta a bifiat 10 meciuri şi două reuşite la Dunărea Călăraşi, însă din pricina accidentări a lipsit ultimele 4 runde ale sezonului trecut.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea