Rămâi conectat

Sport

Albaiulianul Andrei Nana va participa la Campionatele Naționale de 24 de ore ale Franței

Publicat

în

Atletul american de origine romana Andrei Nana si sotia sa Claire Nana vor particpa pe 5-6 Mai la Openul de la Campinatele Nationale Franceze de 24 ore (24 Heurs de Brive). Andrei Nana a terminat pana in prezent 23 de competitii de 160+ kilometri sau 24 ore, incluzand de trei ori Spartathlonul in Grecia.

Andrei Nana01In lumea ultra-atletismului competitille sunt impartite in general in doua categorii: de timp si de distanta. Cele de distanta sunt de obicei competitii de la punctual A la punctual B acoperind distante mai mari decat traditionalul maraton. In general competitiile de la 100 de km in sus sunt considerate ultramaratone de catre majoritatea atletilor cu vechime. Ele pot fi de 100 km, 100 mile, si asa mai departe. Telul fiecarui atlet este sa termine/acopere distanta de la A la B intr-un timp cat mai scurt.

Competitiile de timp sunt organizate pe un curs mai mult sau mai putin circular, de obicei intre 400 metri (pe stadion) si 5 km. Vasta majoritate sunt organizate pe un circuit de in jur de 1 km. Dureaza de la 12 ore, 24 ore, 48 ore, 72 ore, 144 ore etc. Telul atletilor este sa alerge cat mai multi kilometri in timpul accordat (exemplu 24 ore). Campionatele Monidale si Europene sunt organizate in formatul de 24 ore care este cel mai popular si sunt demersuri ca aceasta distanta sa devina prima proba de ultra-atletism la jorcurile olimpice.

Electrica Furnizare Discount

Fiecare tara care particpa la campionatele mondiale si europene de ultraatletism de obicei organizeaza un campionat national de 24 ore pentru a selectiona si ajuta atletii care vor face parte din echipa nationala. Chiar si daca o tara nu are posibiltatea de a organiza campionate nationale de 24 ore, atletii tarii respective pot participa la Open (prin invitatie) la campionatele altei tari. Atletii participand la Open vor fi clasificati separat de atletii participant in campionat, dar rezultatele vor fi omologate si recunoscute le nivel monidal.

Romania este singura tara din UE care nu are o echipa nationala de 24 ore si care desi invitata sa particpe la campionatele europene si mondiale a refuzat invitatia. In ultimii ani ultraatletismul si sporturile de anduranta au inceput sa fie din ce in ce mai cunoscute si in Romania cu atleti romani participand la competitii locale si internationale. Tarile vecine, Serbia, Polonia si in special Ungaria au echipe foarte puternice de ultraatletism concurand strans cu echiple foarte puternice ale Germaniei, Angliei, Italiei, Frantei, Finlandei, Danemarcei, etc. Internetul a facut mult mai usoara comunicarea intre atleti si marirea numarului de atleti interesati in ultraatletism.

Anul trecut Andrei Nana a inceput fara prea mult suces demersurile cu Federatia Romana de Atletism pentru a forma o echipa nationala, care sa participle la campionatele mondiale, dar continua sa comunice cu atletii romani, sa-i incurajeze si sa le ofere sfaturi de antrenament. El este organizatorul echipei nationale Americane de Spartatlon si organizatorul competitiei Icarus Florida UltraFest care ofera curse de 12, 24, 48, 72, si 144 ore in luna Noiembrie.

Pe langa copmetitia din Franta, anul acesta el va concura de asemenea la Vol State 500k, o competite de 500 kilometri in statul Tennessee in luna Iulie si la Spartathlon 246 km in Grecia in Septembrie.

Steagul Romaniei va fi prezent la Spartathlon anul acesta prin atletul Florin Ionita. Andrei are mare incredere in reusita lui Florin si ne-a declarat ca asteapta cu nerabdare sa vada tricolorul romanesc la linia de sosire. (V.N.)

Publicitate

Sport

Liga a 4-a: Inter Unirea – scor cu Performanța, remiză între Viitorul Vama Seacă și CIL Blaj

Publicat

în

În ultimele două partide ale rundei a 9-a a Ligii a 4-a, Inter Unirea a făcut scor cu Performanța Ighiu și Viitorul Vama Seacă a remizat acastă cu CIL Blaj.

Inter Unirea – Performanța Ighiu 3-0 (1-0)

Au marcat: A. Gherman (24, 75), Val. Drăgan (83, penalty)

Electrica Furnizare Discount

Succes fără emoții pentru interiști, ce s-au impus lejer prin reușitele veteranilor A. Gherman și Val. Drăgan. Inter avea de șters imaginea acelui eșec sever, 3-7 de la Săsciori din etapa trecută și a repurtat cea mai clară victorie a sezonului.Performanța, fără antrenorul Alexandru Kalanyos, este la al 4-lea meci pierdut la rând.

Viitorul Vama Seacă – CIL Blaj 1-1 (0-1)

Au marcat: S. Groza (85), respectiv Comănici (42).

După două înfrângeri, formația din comuna Hopârta a izbutit o remiză, în inferioritate numerică, Hârciagă (81) fiind eliminat. Viitorul rămâne cu o singură victorie pe propriul teren din 5 dispute.

Foto: Inter Unirea

Citește mai mult

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia a câștigat derby-ul de pe „Cetate” | Industria Galda, 11-0 cu GT Sport, Kinder, succes la Teiuș!

Publicat

în

În duelul foștilor uniriști s-a impus Mihai Manea, CSU Alba Iulia învingând pe „Cetate” pe Viitorul Sîntimbru, condusă de Adrian Bicheși. Industria Galda a făcut scorul campionatului, 11-0 cu GT Sport, iar Kinder Teiuș a izbutit primul succes pe „Maracana”

CSU Alba Iulia – Viitorul Sântimbru 2-1 (1-0)

Au marcat: Ad. Lăcătuș (25), Joldeș (57), respectiv C. Oltean (90)

Electrica Furnizare Discount

Derby-ul rundei a opus formații de pe podium, pregătite de antrenorii Unirii Alba Iulia în ultimii trei ani și jumătate. Partida a început tare cu un penalty revendicat de trupa din Galtiu în primele minute. A fost prima dintre cele trei faze litigioase ce au pus probleme brigăzii conduse de I. Boldea (Aiud). Ad. Lăcătuș (25) a deschis scorul după o excelentă lansare de pe dreapta, pentru ca imediat a fost rândul studenților să solicite lovitură de pedeapsă la un henț în careu.

 

Finalul mitanului a fost încins, cu o bară a lui Cr. Ivașcu (43) și o minge respinsă de după linia portții de Ov. Barna (45) la execuția lui Circov din lovitură liberă. Problemele pentru central au continuat și în actul secund, cu un unsprezece metri refuzat albaiulienilor la o infracțiune asupra lui Circov (52), însă peste 5 minute Joldeș a majorat avantajul cu un șut superb din afara careului, în diagonală, în vinclu. Reușita lui C. Oltean (90) a mai adus puțină tensiune, însă în cele din urmă CSU Alba Iulia a câștigat al 6-lea meci consecutiv, dedicând succesul președintelui Bogdan Duma, ce și-a aniversat ziua de naștere, și rămâne detașată în fruntea ierarhiei. Sântimbrenii veneau după 4 victorii, una în Cupa României, însă au plecat steagul în fața principalei favorite la promovare.

*Kinder Teiuș – Olimpia Aiud 4-2 (3-1)

Au marcat: B. Ștef (21), D. Stanciu (38), R. Domșa (45+1), Gh. Rîșniță (86), respectiv Bălan (43, penalty), D. Vlad (56).

De la începutul sezonului, teiușenii așteaptă să câștige pe “Maracana”, la primul sezon în Liga a 4-a!!! Au izbutit acum și au urcat pe poziția a 11-a, după ce în urmă cu două săptămâni au trăit nebunia acelui meci de poveste cu Kinder, pierdut 5-6, după ce conduceau cu 5-0 în minutul 54. Kinder a avut 2-0, se putea distanța la 3-0, însă a ratat un penalty prin Gh. Rîșniță (40), ulterior trăind emoțiile reduceri ecartului la 1-2 și 2-3.

*Industria Galda – GT Sport Alba Iulia 11-0 (6-0)

Au marcat: Bălaș (1, 48), S. Szekely (10, 38), Ad. David (23, 30, 33, 84), Al Costea (70), Buligă (80, 86).

Găldenii s-au răzbunat pe tânăra “lanterna roșie” după eșecul de la Șugag și au făcut scorul campionatului. Bălaș a marcat cel mai rapid gol al campionatului (secunda 58), iar ex-uniristul Andrei David și-a trecut în cont un hat-trick în 10 minute, până la final reușind “careului”. Perntru GT Sport duelurile cu CSU Alba Iulia și Industria au însemnat o ploaie de goluri, 19 la număr, în cele două runde, primite de nefericitul portar Adrian Roman.

Foto, Teiuș: Rareș NICULAȘ

 

Citește mai mult

Sport

FOTO: Hidromecanica Șugag a mai furnizat o surpriză: remiză la Stremț!

Publicat

în

În etapa a 9-a a Ligii a 4-a, un nou rezultat surprinzător realizat de Hidromecanica, formație care rundă anterioară a repurtat primul succes, 5-4 cu fosta divizionară terță Industria, ce a suferit prima înfrângere stagională. Oaspeții au condus la pauză prin dubla lui An. Crețu, însă Juncan (balon deviat de Ov. Stancu) și Șt. Nagy au restabilit egalitatea într-un final fierbinte. Voința venea după două succese la rând, iar vizitatorii, în premieră, nu au plecat cu mâna goală din deplasare.

Voința Stremț – Hidromecanica Șugag 2-2 (0-2)

Au marcat: Al. Juncan (72), Șt. Nagy (85), respectiv An. Crețu (11, 37)

Electrica Furnizare Discount

Mâine, ora 11.00: CSU Alba Iulia – Viitorul Sântimbru, Kinder Teiuș – Olimpia Aiud; ora 12.00Industria Galda – GT Sport Alba Iulia; ora 16.00, Inter Unirea – Performanța Ighiu și Viitorul Vama Seacă – CIL Blaj

Foto: Rareș NICULAȘ

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare