Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alba vrea o nouă promovare în Liga a 3-a: CSU Alba Iulia, favorită în barajul cu CSO Baraolt (Covasna)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Universitatea Alba Iulia, câștigătoarea eventului județean, este cotată drept mare favorită înaintea duble de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, adversara studenților pregătiți de Mihai Manea fiind CSO Baraolt, campioana județului Covasna (ce a terminat neînvinsă competiția județeană ce a avut doar 9 etape).

Asta, întrucât la tragerea la sorți a barajelor s-au evitat reprezentantele altor județe mult mai puternice fotbalistice, gen Mureș (ACS Tg. Mureș 1898-Marosvasarhelyi SE 1898), Sibiu (Inter Stars Sibiu), Brașov (Olimoic Zărnești) sau chiar Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni).

Formația din Cetatea Marii Uniri a declarat ferm că obiectivul acestei stagiuni este accederea în eșalonul superior, iar lotul albaiulian este unul valoros pentru acest nivel, CSU Alba Iulia fiind o oază de stabilitate financiară, bazându-se pe un buget substanțial. Primul meci se va disputa sâmbătă, 18 iunie, pe “Cetate”, de la ora 18.00 (din acest motiv jocurile zilei din turneul semifinal al juniorilor A1 se vor muta la Oarda de Jos), iar returul este prevăzut peste o săptămână, în 25 iunie, în Covasna (ora 17.30). Înființată în 2018, formația universitară și-a propus să ajungă cât mai rapid în competițiile disputate sub egita FRF. În primul sezon a promovat din Liga a 5-a și a disputat finala Cupei României (1-2 cu Voința Stremț), iar al doilea, întrerupt de pandemia de coronavirus, a găsit-o pe locul secund în Liga a 4-a (a participat la barajul de la Ungheni CS Ocna Mureș care a și promovat). Vara trecută a fost o nouă finală județeană a competiției “KO”, iarăși pierdută la Unirea, după loviturile de departajare, cu același adversar, Voința Stremț, pentru ca în acest campionat CSU Alba Iulia să domine sezonul.

*După 3 ani, revenire la formatul clasic

În ultimele 3 stagiuni, din Liga a 3-a a retrogradat de fiecare dată o reprezentantă a Albei: CS Ocna Mureș (2019), în 2020 s-a “înghețat’ campionatul, Industria Galda de Jos (2021, dublă cu Pobeda Star Bisnov, 0-0 și 1-2), Unirea Alba Iulia (2022). Totuși, e posibil ca din ediția viitoare a eșalonului terț județul să fie reprezentat de 4 echipe dacă CSU Alba Iulia va reuși promovarea iar Unirea Alba Iulia va primi loc în eșalonul terț (ca o paranteză, 1988 a fost ultimul an în care municipiul reședință de județ a avut două echipe în “Divizia C”, Unirea Alba Iulia – ce a promovat atunci în “B” și Mecanica Alba Iulia – ce a retrogradat!).

În ultimul deceniu, Alba a avut momente extraordinare promovându-se 7 ani la rând: Europa Alba Iulia (2012), CSO Cugir (2013), Industria Galda de Jos (2014), Performanța Ighiu (2015), Mureșul Vințu de Jos (2016), Șurianu Sebeș (2017) și CS Ocna Mureș (2018, fără joc, Unirea Cristuru Secuiesc, adversarul de la baraj, neavând documentele obligatorii participării). Însă două dintre acestea, Mureșul Vințu și Șurianu Sebeș, au abandonat după câștigarea barajelor și ulterior s-au desființat. La barajele următoare au fost și rateuri: Sportul Petrești (2019, 2-3 și 0-6 cu CSM Tg. Mureș), sau Industria Galda de Jos (vara trecută), dar și realizări: CS Ocna Mureș – în două rânduri în 2020 (turneu în 3, cu Corona Brașov și CS Gheorgheni), respectiv 2021 (3-0 și 5-4 cu CS Iernut, Mureș). Practic, din această vară, după doi ani în care pandemia a bulversat sistemul competițional, se revine la sistemul clasic, implementat în 2005, cu dispute de baraj între reprezentantele a două județe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea