Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba și alte 23 de județe din România, pe „lista roșie” din Belgia: Carantina și testarea devin obligatorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autoritățile belgiene au trecut locuitorii din 24 de județe din România în „Zona Roșie”, ceea ce înseamnă că cetățenii români care vin de aici și călătoresc în Belgia vor fi băgați în carantină și testați pentru COVID-19.

Belgia a actualizat lista cu regiunile din România considerate riscante din punct de vedere epidemiologic, impunând o serie de restricții la regimul călătoriilor. Conform reglementărilor impuse de autoritățile belgiene, pentru cetăţenii români care vin în Belgia din aceste zone vor fi obligatorii carantina și testarea pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus.

Aceleași restricții sunt impuse de autoritățile din Belgia și propriilor cetățeni care călătoresc în aceste județe din România

Ambasada Belgiei în România a anunțat că măsura a început să se aplice deja, de la 1 august, și a detaliat lista județelor din România care au fost incluse în zona roșie.

În total, este vorba de 24 de județe grupate în patru regiuni, după cum urmează:

În regiunea Centru sunt vizate județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu;

În regiunea Sud-Est sunt vizate județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea;

În regiunea Sud-Muntenia sunt vizate județele Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman;

În regiunea Sud-Vest Oltenia sunt vizate județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

Muncipiul București nu figurează pe această listă roșie, ci rămâne în zona portocalie pentru care carantina este doar recomandată.

De altfel, și celelalte județe din România care nu au fost enumerate mai sus, rămân în zona portocalie. Acest lucru înseamnă că testarea și carantina celor care merg în Belgia din aceste județe, nu este obligatorie, ci doar recomandată. Călătorii trebuie să completeze și să transmită, cu 48 de ore înainte de a intra pe teritoriul belgian, un formular care trebuie completat online.

Pentru cei ce călătoresc din Belgia în România nu sunt permise călătoriile neesențiale (turistice) în regiunile românești din zona roșie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 1 august, că alte 1.225 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 52.111. În acelaşi interval s-au înregistrat 36 de decese, numărul total fiind de 2.379. În prezent, la Terapie Intensivă sunt internaţi 401 pacienţi.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea